Почетак › Форуми › Линуксо веб сајт › Причаоница › Jel’ ima još neko problema sa SBB-om?
- This topic has 17 одговора, 9 гласова, and was last updated 18 years, 2 months раније by
foxbunny.
-
АуторЧланци
-
2. март 2007. у 9:29 am #52957
miodragz
Учесник@ arm imam isiti problem sa korisnickim servisom, a moracu ovako da ih nazovem da su teski debili toliko me iritiraju da sam 2 puta iso da ih mlatim i odma posle lepo radi net ko zmaj izgleda da jedino takve argumente razumeju :). Evo zaboravili se moracu ponovo da ih posetim :D. A iste odogovore daju u svim korsinickim servisima izgleda drugo i neznaju i nemoj da vredjas cika policajce oni su bre akademici za ove iz korisnickog
2. март 2007. у 1:40 pm #52958marelli
УчесникDa,bas htedoh da pomenem Kuzmin clanak iz SK-a.
Kad je on toliko nadrkan na njih,onda tamo nesto debelo ne stima.Ja nemam takvih problema,moj dial-up sljaka kao lud na odlicnih 2.2Kb/s!
:biggrin: :biggrin: :biggrin: :biggrin: :biggrin: :biggrin: :biggrin: :biggrin:
2. март 2007. у 1:43 pm #52959BrokeBody
УчесникIzgleda da sam jedan od onih srećnika. ::)
I u KGu, i ovde u BGu, SBB-ov kablovski internet mi oduvek radio super. E sad, počeo je peti mesec kako ga korisitm ovde u BGu, i do sada je ovo bila prva omaška. Videćemo vec… U KGu ga koristim već 2-3 godine, i nikada nisam imao problema.
2. март 2007. у 3:29 pm #52960foxbunny
УчесникIzgleda da sam jedan od onih srećnika. ::)
I u KGu, i ovde u BGu, SBB-ov kablovski internet mi oduvek radio super. E sad, počeo je peti mesec kako ga korisitm ovde u BGu, i do sada je ovo bila prva omaška. Videćemo vec… U KGu ga koristim već 2-3 godine, i nikada nisam imao problema.
Sva sreća pa radim po 8+ sati dnevno i ne provaljujem gubitak konekcije. Ali imam zato log fajlove u kojima se revodno pojavljuje “network down”, više od 20 puta dnevno.
Jednom se desilo da su se odvijali neki radovi na mreži tokom kojih nisam imao vezu. To je trajalo jedno nedelju i po dana, a korisnički centar ladno “nije bio obavešten” o tome i ubeđivali su me da treba da resetujem modem. Ja im lepo kažem: “cable lampica NE SVETLI”, a oni, pa ono kao resetuj ga ipak, za svaki slučaj. 😮
Tek nakon nedelju i po dana, dobijem ponovo vezu, a ono na home page-u SBB-a (kojoj ionako nemam pristup kada je mreža crknuta) piše da su radovi u toku i da će nam paketi biti produženi. Za koliko? Pa za skromna tri dana. Da mogu, već bi prešao na ADSL, ali to na Kanarincu nije dostupno. A dial-up? Neka hvala. Modem mi radi na Linux-u, ali ipak nije lako update-ovati sistem sa 250 MB paketa preko dial-upa.
2. март 2007. у 8:47 pm #52961marelli
УчесникStvarno mi nije jasno kakvi to ljudi rade u tehnickoj podrsci?
Kada odem na oglase iz IT i trazim nesto za admine,uglavnom se traze tate sa dve fakultetske diplome i
oko par sertifikata sa najmanje godinu dana radnog iskustva.
Kad zoves a ono samo dzudze koji se iscudjuju kad se pomene nesto sto se razlikuje od Windoze-a.
Koga li oni zaposljavaju?Milsim,svi se zale na njih.
3. март 2007. у 1:23 am #52962LYb
УчесникNikada, nigde, ni u jednoj “tehnickoj podrsci” neces naci ljude koji imaju neke znacajnije sertifikate i veliko znanje. To bi bilo razbacivanje resursa. Tamo rade ljudi koji su u principu sekretarice i koji ponavljaju ono sto im se kaze.
Vazniji, veci klijenti ne komuniciraju sa tehnickom porskom “za stanovnistvo”.Mada, ima provajdera cija teh. podrska makar _pokusava_ da dodje do resenja ako je nesto neobicno u pitanju (licno iskustvo – uvek smo nalazili resenje ako znas sta hoces).
Krupne stvari, kao neobavestenost o radovima na mrezi, neobavestenost o padu DNS servera, radovi na mejlserverima – nije krivica ljudi iz teh. podrske ako ih skotovi iz direkcije nisu obavestili o tome. To su mnogo veci, sistemski, problemi u samoj organizaciji firme i takve firme ne treba da se bave poslom posto su ocigledno zalutale u njega.
3. март 2007. у 1:41 am #52963miodragz
УчесникPonavljaju ko papagaji .resetuj modem, radovi na mrezi , gospodine kod vas je sve u najboljem redu ::) imate protok ovakva resenja si samo za :'( i za :p
6. март 2007. у 5:01 pm #52964foxbunny
УчесникNe samo da u tehnickoj najcesce ne rade ljudi sa adekvatnim minimalnim kvalifikacijama, vec je tu i problem atmosfere na poslu.
Evo, ovo je meni vec drugo radno mesto. Najveca prepreka za produktivnost je stav rukovodstva prema radnicima. Drugo, ako stalno radis sa idiotima (a vecina njih koji zovu tehnicku, najcesce ne zna ni da resetuje svoj komp, a kamo li da resetuje modem ili ne daj boze izvede neku komplikovaniju dijagnostiku) cesto ces prevideti situaciju u kojoj ces se kad tad naci, a to je rad sa informisanim ljudima koji tacno znaju sta nije uredu i samo zele da im to sredis.
Dakle, nije ni njima lako. Ali to je njihov INTERNI problem, a ne nas. >:D
Secam se kada sam jednom razgovarao sa momcima iz teh podrske neke firme (nema potrebe prozivati ikoga), bas sam se potrudio da mu napravim atmosferu, onako prijateljsku i neobaveznu. Ne da se potrudio da iscedi sve informacije koje ima. Mada ono, nije tu bilo nekog problema koji bi razgovor doveo do tacke kljucanja, vec sam samo trazio neka obavestenja. Ali svejedno. Lik se odusevio sto prica sa nekim ko ima mozga, sto ce reci da uglavnom radi sa debilima od kojih mu je muka.
-
АуторЧланци
Мораш бити пријављен да би поставио коментар у овој теми.