Почетак › Форуми › Линукс › Линукс умрежавање › Internet – Linux Vs. Windows…
- This topic has 15 одговора, 11 гласова, and was last updated 19 years, 2 months раније by LimitMan.
-
АуторЧланци
-
31. октобар 2005. у 1:23 am #22428LinuxGlupakУчесник
bp21000
Pitanje je koliko su kvalitetno napisani Linux modem drajveri?
E to je vec pitanje… 😆
31. октобар 2005. у 11:41 am #22429pedjamanУчесникPa nisam primetio nikakav gubitak performansi u odnosu na Win drajvere, kod modema koje sad do sada koristio.
Čak mogu reći da Win ima mnoooogo lošiju podršku za hardverske modeme (US Robotics npr) od Linuxa
31. октобар 2005. у 12:45 pm #22430MisterNoУчесникMislim da je ono sto je rekao bp21000 sustina stvari. Rad uredjaja zavisi od drajvera. Ako na linuxu sporije radi net nego na win-u onda je to stvar drajvera. Drugo kada se nesto downloaduje sa neta sustina je da se na samoj aplikaciji namesti koliko ce vuci za download. Ili da se kombinuje sa proksijem.
2. новембар 2005. у 3:54 am #22431BastardУчесникMoze da bude i tako kao sto kazete ali meni i na lan konekciji je sporije na linux-u a o pingu i da negovorimo
2. новембар 2005. у 11:38 am #22432LimitManУчесникSve ovo apsolutno nema pravila.
Meni, kod kuce brze radi linux, dok na poslu brze radi Windows. Za lan mogu da kazem da mi se u 99% slucajeva mnogo bolje pokazao linux, dok mi se kod dual way sattelite connectiona DALEKO bolje pokazao linux. Naime, windows nije hteo da pipne da skida preko nekih 20 Kbps dok je linux ostvario chitavih 200 Kbps (iako sve ovo radi kao lan i stvarno nisam uspeo da otkrijem razlog). Shto se tiche dial-up-a i download-a pod win-om koristim Flash Get i pokazao se mnogo puta bolji od bilo kog drugog linux a bogami i windows dm-a (ako znate neki bolji recite … mada sam ih mnogo probao)
Sve ovo mene dovodi do zakljuchka da je
1. Bitan software koji koristite (nema veze shto je ista verzija opere… sasvim je druga arhitektura)
2. driveri koje koristite
3. Servisi koji su upleteni u sve ovo (ah taj spyware … koliko on guta konekciju)
4. Telefonske ili druge linije (kod mene kuci na digitalnoj centrali zavisi od napona koji centrala pusta kroz liniju. Povremeno dolazi toliko slab napon da sam prinudjen da iskljucim sve tel aparate na toj liniji. Kod nekih mojih prijatelja na analognoj centrali brzina zavisi cak i od toga da li duva vetar ili pada kisa)Sve u svemu od slucaja do slucaja je drugacije i nema pravila …
4. новембар 2005. у 11:39 am #22433LimitManУчесникMoram da se ispravim 🙂
necu da editujem post jer bi ga u tom sluchaju ljudi koji su vec prochitali preskochiti i zivece u istom uverenju.
Naime, pri dual way satelitskom internetu, sa Windowsom sam postigao brzinu od 20 kbps dok sa linuxom 90 (a ne 200 kako sam rekao i neznam odakle mi to 200 :D). Pomesao sam sa one way satelitskim netom koji sam koristio u rumuniji sa kojim sam uspeo da dobijem 2 MB i preko windowsa i preko linuxa. Inace spore (znam da bi svi pozeleli tako spore veze u kuci ali ipak se radi net caffe-u koji sam instalirao) veze koje sam dobio kod nas na dual sistemu su uzrok lose pozicionirane antene i loseg geografskog polozaja Zajecara u odnosu na neki norveski satelit …
-
АуторЧланци
Мораш бити пријављен да би поставио коментар у овој теми.