Почетак › Форуми › Линукс › Линукс умрежавање › Internet – Linux Vs. Windows…
- This topic has 15 одговора, 11 гласова, and was last updated 19 years, 2 months раније by LimitMan.
-
АуторЧланци
-
14. новембар 2004. у 2:15 pm #4445BaneZУчесник
U poslednje vreme primecujem razliku u brzini interneta na ova dva OS-a. Naime, dugo vremena nisam iz Windowsa isao na internet, ali posto sam bio ubio Slackware nekim svojim podesavanjima, neke stvari sam poskidao iz Windowsa. Razlike:
– brzine konekcije: Windows 49,2 Linux 45,3 i 46,6
– brzina downloada: Windows sa IDM 5,2 Linux sa D4X 4,2 (prosecno)E sad, posto dosta stvari skidam sa interneta, malo mi je nelogicno da mi ista konekcija sa istim modemom bude na razlicitim brzinama…. Da li postoji nacin da nekako ubrzam svoju Linux internet konekciju? Mozda vrednosti koje Windows daje pri konektovanju i nisu realne, ali pri skidanju fajlova primecujem razliku. Ako neko ima neki savet, unapred hvala!!!
14. новембар 2004. у 4:59 pm #22419bp21000УчесникJa bas i nemam neki savet, ali mislim da je fazon u razlicitom ponasanju drajvera pod Linuxom u odnosu na win. Pitanje je koliko su kvalitetno napisani Linux modem drajveri?
Ovo gore treba zanemariti jedino u slucaju da se radi o RS232 modemu. Onda razlika ne bi smela da postoji.
14. новембар 2004. у 6:34 pm #22420pedjamanУчесникZnaš kako… podaci koje si naveo su subjektivni. Ako te je windows drajver zakačio sa većom brzinom to znači da je to maksimalna ostvariva brzina. Pitanje je koliko je od toga iskorišćeno.
Primer 33600 iskorišćeno 100% je bolje od 56K iskorišćeno 12%
Drugo, brzine downloada se računaju aproksimativno i svaki softver ih računa na svoj način.
Najbolji način je da na dva računara (jedan linux jedan windows) skidaš istu stvar u isto vreme i proveriš šta je stvarno brže. Naravno, opit moraš ponoviti 10-tak puta da bi dobio realne rezultate.
Ne veruj previše brojkama 😀
15. новембар 2004. у 12:36 pm #22421charlsmansonУчесникJel ovo retorsko pitanje? 😀
RESPECT!
27. новембар 2004. у 12:03 pm #22422popacУчесникMeni je bolja konekcija na Linuxu nego na windowsu, brza, brze izlazim na net sa analognom centralom, slabije puca…
S tim sto ja imam smart link modem 😆12. децембар 2004. у 5:45 pm #22423tep3aУчесникJa bas i nemam neki savet, ali mislim da je fazon u razlicitom ponasanju drajvera pod Linuxom u odnosu na win. Pitanje je koliko su kvalitetno napisani Linux modem drajveri?
Ovo gore treba zanemariti jedino u slucaju da se radi o RS232 modemu. Onda razlika ne bi smela da postoji.
ja imam Intracom NetMod(ISDN modem i adapter) i drzim ga preko rs232 i da bi radio mora da bude selektovana brzina 57600 valjda u kppp….znaci, ne mogu da koristim jedan pun isdn kanal….
i kad surfujem, bas primecujem razliku u brzini, jer koristim istu verziju opere i na win i na lin(mandrake 10.1 official), a i manja je brzina koju opera pokazuje pod Linom..
bedak…
12. децембар 2004. у 10:50 pm #22424densУчесникPostoji jedna druga razlika u ponasanju linuxa i windowsa, bar na masinama na kojima sam ja probao a to je distribucija raspolozivog propusnog opsega izmedju aplikacija koje ih koriste, Ako nesto downloadujem u linux-u sa recimo d4x ili firefoxa, tada je u drugom browseru ili aplikaciji gotovo nemoguce raditi. Dolazi do timeout-a kao da nisam povezan na mrezu sve dok se ne zavrsi download. Ukoliko ogranicim opseg u d4x na recimo 3000b/s onda je to mucenje raditi, jer reklo bi se da d4x i dalje uzima sve za sebe samo sto dl ide brzinom koja je izabrana kao ogranicnje.
Sve ovo bi bilo prihvatljivo kad bih znao da i u win to tako isto bedno radi, ali jok, u windowsima druga aplikacija dobije uvek toliko da makar ne dolazi do timeout-a, a dobijes i sadrzaj, sporije ali je tu…
Mozda ovo radi ovako na MDK, ne secam se kako je bilo pre par godina dok sam radio na RH8.
Mozda postoji nacin da se izvrsi bolji balansing ali ga ja u ovom trenutku ne znam.
13. децембар 2004. у 1:14 pm #22425pedjamanУчесникMozda ovo radi ovako na MDK, ne secam se kako je bilo pre par godina dok sam radio na RH8.
Mozda postoji nacin da se izvrsi bolji balansing ali ga ja u ovom trenutku ne znam.
Da dam mali kontra primer 😀
Imam MDK10 jezgro 2.6.x i USRobotics RS232 modem.
Nemam nikakav problem sa balansingom i mislim čak (ako nisam subjektivan) da mi je balans bolji nego pod Window$om.Nemam nikakvih problema sa podešavanjem modema da radi pri bilo kojoj brzini.
Možda zavisi od modema ili je bug u drajverima ili možda nešto treće. Teško je nagađati…
13. децембар 2004. у 3:16 pm #22426popacУчесникTrenutno kucan nešto u operi i skidam neki program u isto vreme i to na analognoj centrali MAX speed 3-4 😥
13. децембар 2004. у 4:47 pm #22427pedjamanУчесникTrenutno kucan nešto u operi i skidam neki program u isto vreme i to na analognoj centrali MAX speed 3-4 😥
Da… i ja imam sličnu tarabu od centrale…
-
АуторЧланци
Мораш бити пријављен да би поставио коментар у овој теми.