Почетак › Форуми › Линукс дистрибуције › Slackware › Intel-536EP
- This topic has 17 одговора, 7 гласова, and was last updated 19 years, 3 months раније by diablo_.
-
АуторЧланци
-
26. септембар 2005. у 9:58 am #6212diablo_Учесник
Znam da je 1000 put da se otvara ovakav topic ali ja preko search opcije nisam mogao da nadjem odgovor na ovo.Jedino sto sam nasao je da bi oni Uncompiled Intel536EP-4.71.tgz drajveri trebali da rade.Fora je sto ja ne mogu da kompajliram drajvere jer kaze da mi ne prepoznaje verziju sistema i da nema nekih boot skripti ili tako nesto posle otkucavanja komande make install u konzoli kao root.Sad, video sam da mi trebaju neki kernel source headers koje ja nisam siguran da imam.Koristim Slackware 10.1 i kernel koji se dobija uz tu verziju a samo znam da je 2.4.x
26. септембар 2005. у 5:12 pm #35168Uros09УчесникPogledaj temu instaliranje Slackware-a .
27. септембар 2005. у 7:45 am #35169diablo_УчесникDa, ima milion stvari koje su korisne ali nema kako se ubacuju (instaliraju) kernel headers!?Posle onog tvog posta da ti izbacuje one poruke lik je rekao da mora da se kuca depmod -a i ukucao sam to ali opet prijavljuje istu poruku a headers-e nisam instalirao jer ne znam kako.Mislim da sam nasao kernel source na 1 cd i zove se nesto kao kernel-source 2.4.29-noarch-1.
27. септембар 2005. у 4:31 pm #35170LYbУчесникinstaliraj kernel source. moze da zatreba i za druge stvari.
27. септембар 2005. у 6:30 pm #35171diablo_Учесник😆 😆 😆 😆 😆
Pa to i jeste moj problem!!!Ne znam kako to da instaliram posto je to jedino sto me sprecava da budem na netu preko Linuxa.
27. септембар 2005. у 7:35 pm #35172diablo_УчесникPokusao sam fajl kernel-source-2.4.29-noarch-1 da instaliram preko komande installpkg (ili kako vec ide, vec sam zaboravio Very Happy ) i dobijem poruku:
Installing package kernel-source-2.4.29-noarch-1 ([Recommended])
Package description i tu ispod stoji opis paketa i malo kasnije posle (na izgled) instalacije izbaci porukuExecuting install script for kernel-source-2.4.29-noarch-1…
i posle toga me vrati u normalan rad u shell u poslednjem folderu u kome sam bio?!?!?!?!
Posle ovoga sam pokusao ponovo da uradim make install intel536 modema ali mi prijavljuje gresku!?Jel moguce da to nije taj paket koji ja trazim?!
27. септембар 2005. у 10:05 pm #35173LYbУчесникKoju gresku?
28. септембар 2005. у 7:23 am #35174diablo_УчесникFora je sto ja ne mogu da kompajliram drajvere jer kaze da mi ne prepoznaje verziju sistema i da nema nekih boot skripti ili tako nesto posle otkucavanja komande make install u konzoli kao root.
Mislim da pise Unknown distribution,no boot scripts!?
28. септембар 2005. у 2:08 pm #35175LoadingУчесникOk, kernel-source je u redu. Tvoj problem nema veze sa njim.
Install skripta za slack ne dolazi uz drajver. Pogledaj Readme. Imas tamo postupak za slucaj da ne moze da odradi make install.
Znaci prvo ide:
make clean
make 536
make install
insmod -f Intel536.o
mknod /dev/536ep c 240 1
modprobe Intel536
ln -sf /dev/536ep /dev/modem
mozes da pokrenes i hamregistry
/sbin/hamregistry
E sad dodaj u modprobe.conf (ispravite me ako gresim, mislim da je taj fajl na Slacku):
Intel536
dodaj u /etc/rc.d/rc.local :
/sbin/hamregistry
to je to.
Mozda je mogla da se iskoristi Intel536_boot skripta, ali ne bih sad da lupam napamet, nemam trenutno Slack pred sobom ;)))28. септембар 2005. у 2:40 pm #35176debelizmajУчесникevo kako sam ja radio, to su mi pomogli na forumu i radilo je bez problema
instaliras drajver 4.60
pa posle drajver 4.69
ne obaziri se na greske koje ti javlja.instaliras kako pise u readme
u /lib/modules/2.4.xx/kernel/drivers/char
izbrises linije gde se pominjne 536
u /etc/rc.d/rc.local
izbrisi liniju 536-boot i dodas
/sbin/insmod -f /lib/modules/2.4.xx/kernel/drivers/char/Intel536.otako sam ja dok sam bio dialup terao modem da radi
posle naravno konfigurises kppp kako valja i eto neta -
АуторЧланци
Мораш бити пријављен да би поставио коментар у овој теми.