Početak › Forumi › Linuks distribucije › Slackware › Instaliranje Slack-a 10.1
- This topic has 109 odgovora, 14 glasova, and was last updated 20 years, 11 months ranije by
Uros09.
-
AutorČlanci
-
23. februar 2005. u 11:40 pm #24870
LYb
UčesnikAko je slack 10.1 onda ima xorg 6.8.1 i skini xorg drajver, mada ja NIKAKO nisam uspeo da ga nateram da radi sa mojom 9600.
Slack 10.0 ima xorg 6.7.0 i za njega ti treba XFree 4.3 drajver i to radi ko zmaj.
25. februar 2005. u 10:15 am #24871Uros09
UčesnikU uputsvu sotji :
rpm -Uh –force .rpm
Kada sam to uradio dobio sam sledecu gresku :
error: Faild dependencies:
/bin/sh is needed by fglrx_6_8_0_8.10.19-1
libX11.so.6 is needed by fglrx_6_8.0.8.10.19-1
libXext.so.6 is needed by ime fajla
libc.so.6 is needed by
libc.so.6(GLIBC_2.0)is needed
itd…
Cini mi se da mi fali glibc verzija 2.2 ili 2.3 . Sta je to ? Gde se to nalazi ?25. februar 2005. u 11:31 am #24872Uros09
UčesnikNasao sam glibc-2.3.4.tar.bz2 na cetvrtom disku.
Kako da ga raspakujem ? (ne pali installpkg kaze ne zavrsava se sa tgz)25. februar 2005. u 11:51 am #24873Uros09
UčesnikRaspaovao sam ga sa tar -xjvf
Napravio je poseban direktorijum sa gomilom fajlova i poddirektorijuma…
Medju njima je i configure,ali kada upisem ./configure (pre toga sam normalno usao u taj
novoformirani direktorijum)on mi kaze da treba da to uradim u posebno napravljenom direktorijumu ?!?!
Sta dalje ?25. februar 2005. u 2:21 pm #24874LYb
UčesnikNe stavljaj novi glibc osim ako ne planiras da SVE prekompajliras ponovo – originalni slack paketi su linkovani na drugi glibc.
Sto se tice istaliranja drajvera, prvo uradi
‘rpm2tgz ‘
pa onda
‘installpkg ‘E sad je to on stavio u /lib/modules/fglrx
idi u
/lib/modules/fglrx/build_mod
i tamo kucaj ‘./make.sh’
onda se vrati jedan direktorijum u nazad (cd ..)
pa kucaj ‘./make_install.sh’Edituj xorg.config fajl pomocu programa ‘fglrxsetup’, restartuj X i ima da radi. Probaj fglrxinfo da vidis da li novi drajver radi, treba da kaze nesto kao:
display: :0.0 screen: 0
OpenGL vendor string: ATI Technologies Inc.
OpenGL renderer string: RADEON 9600 Generic
OpenGL version string: 1.3.4893 (X4.3.0-8.10.19)probaj ‘fgl_glxgears’ i ako je sve u redu, to je to. Ako imas crn ekran i dobijas GOMILU gresaka, treba da ukljucis ‘POSIX shared memory’ a kako se to radi imas na: http://www.ati.com/support/infobase/4687.html
25. februar 2005. u 3:33 pm #24875Uros09
Učesnik” bash: ./make.sh: Permission denied ” je poruka koju dobijam kada ukucam
./make.sh u lib/modules/fglrx/build_mod.25. februar 2005. u 4:14 pm #24876Uros09
UčesnikProblem sa permition denied sam resio tako sto sam stiklirao da je fajl executable.
Izvrsio je komandu ./make.sh i ./make_install.sh medjutim ne uspevam da editujem
xorg.config jer na komandu fglrxsetup konzola odgovara da je to nepoznata naredba.
Nema nikakvog fajla koji se zove fglrxsetup !Kako da startujem program fglrxsetup ?
25. februar 2005. u 4:21 pm #24877popac
UčesnikOK verovatno i nemaš tu komandu, ali te ne znači da neće da radi kako valja. Probaj glxgears ovako:
milos@gentoo milos $ glxgears
Radi za ne? 😉
26. februar 2005. u 2:35 am #24878LYb
UčesnikMa jok, glxgears rade i za MESA drajverima, tako da ne mora da bude to. U ovom slucaju sigurno nije to, posto je drajver instaliran na sistem, ali ga nigde ne ucitava, posto, je l’ te, nije editovan xorg.conf da to radi.
Problem je sto fglrxconfig nije u pathu superusera, vec obicnog usera, a mora da se startuje kao root, tako da…
nalazi se na tri mesta:/usr/X11R6/bin/fglrxconfig /usr/bin/X11/fglrxconfig /usr/X11/bin/fglrxconfig
E sad… Ili da, kad se prebacujes na roota sa ‘su’, to radis sa ‘su -‘ (su-razmak-minus) tako da imas sve pathove, ili da kucas ceo path kada pozivas komandu.
Jako je bitno da drajver ne proveravas sa glxgears, vec sa fgl_glxgears, pa ako ima problema da ides na link koji sam pomenuo dve poruke iznad.
Komande koje se instaliraju prilikom instalacije drajvera su:
fgl_glxgears fglrx_xgamma fglrxconfig fglrxinfo
pa se poigraj 🙂
26. februar 2005. u 10:05 am #24879Uros09
UčesnikEditovao sam XOrg.config,restartovao x i komjuter se blokirao.
Crn ekran (bez kurzora za misa) moze da stoji beskonacno dugo…Ponovio sam to sa omogucenom Posix shared memory i opet se desava isto.
Da li drajver nevalja ili sam nesto katastrofalno lose podesio u config ?
Uglavnom sam birao onako kako mi on nudi (yes ili no) ili default …
Zasto je pominjao Hudinija ? (mozda treba da budem Hudini ili bar Big Lale da bi ga konfigurisao ?)
Primetio sam da mi je ponudio samo 640×480 rezoluciju,dok na generickom
drajveru nudi do 1280×1024.Kako je to moguce ? -
AutorČlanci
Moraš biti prijavljen da bi postavio komentar u ovoj temi.