Početak›Форуми›Linuks distribucije›Slackware›Instaliranje Slack-a 10.1
- This topic has 109 odgovora, 14 glasova, and was last updated 18 years ranije by
Uros09.
-
AutorČlanci
-
1. maja 2005. u 9:06 am #24910
Uros09
UčesnikEvo sadrzaja diskova 3 i 4 za Slackware 10.1 :
Disk broj tri
Direktorijumi:
bootdisks,extra ( dir sa mnogo programa) ,
rootdisks,
slackware-book,
source,
Fajlovi:
checksums.txt,
filelist.txt,
readme.txtDisk broj cetiri
Direktorijumi:
pasture,
source,
zipslack
Fajlovi:
checksums.md5,
checksums.md5.asc,
FILELIST.TXT,
README.TXTNa diskovima tri i cetiri je gomila programa za koje u ovom trenutku ne znam za sta su ali bi ti verovatno bili korisni.Ako nista ono bar Slaackware book .
1. maja 2005. u 2:41 pm #24911LYb
UčesnikNa 3 i 4 su sorsovi programa sa 1 i 2 + neki paketi (sa sorsovima) u /extra ali nista sepcijalno, tj. ono sto ti treba mozes da skines sa neta i to novije verzije.
1. maja 2005. u 4:23 pm #24912slaks
UčesnikUpravo tako nemoj mnogo da mozgaš, na netu imaš novije pakete programa i sigurnom možeš naći šta ti treba.
Pozdrav 😉
14. septembra 2005. u 12:07 pm #24913Uros09
UčesnikPlatforma:
Asus A7N8X-X
Nvidia nForce FX5600
Monitor ViewSonic
Modem IntelEP,
Kablovski modem MotorolaNekoliko puta sam uspesno instalirao Slackware ali sada imam neresiv problem.Naime u staru mi uopste ne dopusta da pravim particije na disku uz neverovatan komentar da nemam dozvolu za pisanje po hard disku ?!
Onda kada nekako predjem na instaliranje tokom instalacije (izabrao sam full install) mi izleti poruka segmentation fault i kada pokrenem kompjuter posle kobajagi zavrsene instalacije on zakuca u startu i stane kod poruke GRUB.
Da ludilo bude vece probao sam da instaliram i Ubuntu distribuciju ali i tu me zaustavi kod osnovnog dela instalacije i prijavi gresku:
unable to install initrd-tools
…
check /var/log/messages or see virtual console 3 for detals.Ima li neko resenje za ove probleme ?
14. septembra 2005. u 9:10 pm #24914Sioux
UčesnikVerovatno si slupao MBR.
15. septembra 2005. u 6:55 am #24915Uros09
UčesnikDa li to sa MBR moze nekako da se resi ?
Da li je mozda moguce da me memorija zavitlava ?
Cuo sam da linux ponekad nece da se instalira kada je memorija losa.
Kako bih to mogao da proverim ?
(po mogucstvu bez nosenja masine u servis)15. septembra 2005. u 12:41 pm #24916Sioux
Učesnikjednom sam ja slupao mbr i na kraju rešio formatiranjem koje nije bilo lako izvesti ali se ne sećam kako.Ono što je važno je da sam posle toga pažljivo odredio particije 1 za potrebu da imaš win pa full linux sa svim svojim particijama i 2 particije (lin) za experimentisanje sa OS-ovima na kraju sam stavio swap ali je to bila greška treba ga staviti ispred experimentalnih.
17. septembra 2005. u 12:26 pm #24917Uros09
UčesnikUspeo sam da instaliram WinXP i Linux Slackware (dual boot).Pojavi mi se LILO loader i kada izaberem Win obavesti me da je na hradu nasao boot virus.Kada pokrenem Linux obavesti me kod bios checking da je nasao virus.Ako zelim mogu da nastavim ucitavanje i normalno se ucita uz upozorenje da je virus idalje prisutan.
Kako je moguce da ima boot virus na HDD kada je ceo HDD pre toga formatizovan ?!
U BIOSU je ukljucen Trend Chip Away virus checker (ploca ASUS A7N8X-X)Inace prethodni problem je resen (provalio sam da mi je CD primary master pa kad ukucam cfdisk on me poveze sa CDom i zato mi nije davao dozvolu za pisanje.Trebalo je cfdisk dev/hdc jer mi je HDD secondary master. 😳 😳 😳
17. septembra 2005. u 6:15 pm #24918LYb
UčesnikIskljuci virusceker u bios-u.
17. septembra 2005. u 6:30 pm #24919Uros09
UčesnikIskljucio sam ga i ne prijavljuje mi vise virus.
Nije mi jasno da li taj virus zaista postoji ili je to samo lazna uzbuna ?Lyb ,
Ti si veliki znalac Linuxa
da li znas nesto o Linuxu i Motorola Cable Modem SB5100 ?
Kako se povezuje ?
Greota je da idem na net preko telefona kada imam modem i vezu ka provajderu. -
AutorČlanci
Мораш бити пријављен да би поставио коментар у овој теми.