Почетак › Форуми › Линукс дистрибуције › Slackware › Instaliranje Slack-a 10.1
- This topic has 109 одговора, 14 гласова, and was last updated 20 years, 11 months раније by
Uros09.
-
АуторЧланци
-
21. фебруар 2005. у 2:46 pm #24850
Uros09
УчесникI kada otvordim home folder pa devices pa CD ROM (dok je film ubacen u CD) isto se
otvore slike foldera(4) pa ?????? ,kao i 2 fajla isto sa ?????????? i dobijem informaciju da je fajl prazan.
To se nije desavalo ranije (kada sam ubacivao drajvere za modem sa CD na kome su i Windows i Lunux fajlovi sve ih je prepoznao).
Imam jos jedno pitanje :Da li se mogu i kako u konqueroru da gledam sajt iz history
meija kada nisam na vezi.Da li taj meni uopste postoji ?21. фебруар 2005. у 3:33 pm #24851Uros09
УчесникProblem je bio u mountovanju CD ROM-a.To sam resio i sada vidim fajlove u gmplayeru,ali
kada sam pokusao da startujem film dobio sam poruku :FATAL ERROR
Opening/initializing the selected video-out(-vo)deviceKako to da prevazidjem ? [/code]
21. фебруар 2005. у 5:08 pm #24852LYb
Учесникjesi li instalirao kodeke?
21. фебруар 2005. у 5:35 pm #24853Uros09
УчесникJesam.Mislim da je problem u vezi sa zvukom jer se u konzoli (kada prekinem player)iznad
poruke koju sam napisao promije da nesto ne moze da otvori u vezi sa zvukom.
Evo sta pise u konzolii:
==================================================================
Opening audio decoder:[mp3Lib] MPEG layer-2 ,layer 3
AUDIO 48000 Hz 2 ch 16 bit (ox10),ratio:400->192000 (32.0 kbit)
Selected audio codec [mp3] afm:mp3lib (mp3lib MPEG layer-2,layer-3)
==================================================================
open: No such device
vo_mga:Couldn’t open /dev/mga_vid
i onda ide onaj error koji se pojavljuje i u samom playeru koji sam napisao gore.Probacu da ponovo skinem codec …
21. фебруар 2005. у 6:11 pm #24854Li-nux
УчесникTo nema nikakve veze sa kodekom. Problem je u tome sto nisi izabrao pravi drajver za prikaz slike. Treba da izaberes “xv” u “Preferences -> Video -> Available drivers”. Kod tebe je trenutno izabran mga drajver. Isto tako treba da izaberes alsa ili oss drajver za zvuk u Audio sekciji. Oni dodatni kodeci ti nisu potrebni za gledanje filmova u Divx ili Xvid formatu. Taj dodatni paket sa kodecima sadrzi Quick Time 6, Real 9, Indeo, i jos neke redje upotrebljavane kodeke. Da bi korisio te kodeke moras ih instalirati prema uputstvu koje mozes naci na sajtu MPlayer-a, i nakon toga moras ponovo da kompajliras MPlayer.
Takodje obrati paznju na to da ti nije aktivan neki drugi multimedijalni program.Da bi u Konqueror-u mogao videti sadrzaj stranice kad nisi konektovan, moras selektovati opciju “Settings -> Configure Konqueror -> Cache -> Use cache” i “Use cache whenever possible”. “Cache size” postavi na recimo 50MB.
21. фебруар 2005. у 7:55 pm #24855Uros09
УчесникHvala uspeo sam da pustim film. Ostalo mi je jos da promenim font.
Da li mozda znate neki dobar program za Linux kojim mogu da narezujem diskove ?
(za slucaj da moram ponovo da instaliram Slackware bila bi greota da ponovo moram da
downloadujem sve one drajvere i playere i skinove i kodeke itd…)22. фебруар 2005. у 10:48 am #24856Li-nux
УчесникZa narezivanje cd-a koristi K3B
22. фебруар 2005. у 11:14 am #24857Uros09
УчесникNisam nasao k3b na disku.
Da li je potrebno skidati ga sa interneta i ako jeste gde mogu to da uradim ?
Probao sam u google sa “k3b” dobio sam sajt ali kada sam pokuao da skinem
verziju za Slackware dobijam samo zvucni signal s razbijanjem stakla uz poruku da
na tom mirror-u nema te verzije…22. фебруар 2005. у 11:35 am #24858Uros09
УчесникNasao sam ga na 3.disku Slackware10.1 koji se nije upotrebljavao za instaliranje.
Ocigledno treba da ga instaliram.Ako bude problema javicu se…22. фебруар 2005. у 12:05 pm #24859Uros09
УчесникRaspakovao sam direktorijum.Zvao se k3b.0.11.19.i486.1.tgz
Raspakovao sam ga sa tar -zxvf (Da li je to ispravno ?)
Dobio sam 3 direktorijuma : install,opt i doc
U uputstvu pise da unesem ./configure (mozda sa parametrom)
Kada ukucam ./configure dobijem poruku :
-bash: ./configure :No such file or directoryCudi me da nije napravio poseban direktorijum za ova 3 foldera vec ih je stavio
zajedno sa ostalim stvarima u tom folderu. -
АуторЧланци
Мораш бити пријављен да би поставио коментар у овој теми.