Почетак › Форуми › Први пут на Линуксу? › Instalacija Mandriva Linux One 2009
- This topic has 18 одговора, 6 гласова, and was last updated 15 years, 12 months раније by nebjak.
-
АуторЧланци
-
12. октобар 2008. у 10:00 am #72997IronmanУчесник
Bratcki ja ga priznao nisam inace se nebi stobom ni dopisivao.Uostalom ako hoces da pomognes pomozi ako neces nemoras >:(.
A instalaciju nemogu da pokrenem, to sam i gore napisao jer nece da podigne sistem,
dao sam sliku sto se sve nalazi na disku da vidite je li sve u redu.12. октобар 2008. у 10:42 am #72998nebjakУчесникMa salio sam se! 🙂
Nece da podigne, izbaci neku gresku ili nece da ga bootuje uopste?
12. октобар 2008. у 3:32 pm #72999DraxУчесникznaci ovako:
kao prvo taj .iso koji si skinuo samo narezes na CD, apsolutno nikakve konverzije nisu potrebne
kao drugo mora ti redosled podizanja u biosu biti podesen da prvo poziva cd/dvd a tek onda ha
kao trece ako imas praznu particiju prilikom instalacije ces tu particiju OBRISATI iz installera a zatim na njoj napraviti odgovarajuce fajl sisteme (nadam se da to pise na nebjak-ovom blogu ili gde te je vec ono slao 😉 )ako nece da se podigne, tj. nesto radi radi radi… pa dodje samo do crnog ekrana i blinkajuceg kursora tj _ onda imas (kao i ja) problema sa framebuffer-om i za to prilikom podizanja mandrive sa live cd-a stisni F3 i tu odaberi prvu opciju odgore – text, tada ti nece praviti probleme prilikom boot-a a kad se konacno ulogujes u KDE imas odmah na desktopu link za Live Install.
dalje ne objasnjavam ^-^ jednostavno nemam toliko vremena…. a tebi svakako preporucujem da prvo malo procitas tudja iskustva pre nego sto se bacis na samostalnu instalaciju…… niko se naucen nije rodio…. (cak ni ja :biggrin: )
12. октобар 2008. у 9:08 pm #73000IronmanУчесникProbao sam Winxp preko buta i dize ga odmah i pocinje da instalira.
A ovaj nece ni pod razno ni sa IMAGE FILE ni kada ga dekompresujes.Dizem ga sa dvd jer na cd nemoze da stane.Ako ko ima mozda jos koju opciju ako ne da batalim ovo.12. октобар 2008. у 9:21 pm #73001radakУчесник@ironman
Kazes da si skinuo live-cd iso.sliku, ako je tako ona mora da stane na cd ako je pravilno narezes. Ako imas neru nadjes opciju record pa image burn, nadjes svoju sliku i pustis da reze, pozeljno je da je manja brzina, nemoj maximalno. Ako ne moze tako ima besplatan program po meni jedan od boljih ImgBurn i sa njim narezi tu iso. sliku i trebalo bi da radi.
Meni tvoj problem najvise lici da nemas dobro snimljen CD.12. октобар 2008. у 9:22 pm #73002GoranSTXУчесникU prvom postu si pomenuo da si konvertovao .iso preko PowerISO-a. U šta si konvertovao? I kako je na kraju ispalo da CD imidž ne može da stane na CD nego mora na DVD?
Otprilike kontam da si negde usput u bespotrebnoj proceduri konverzije .iso fajla izgubio njegov boot zapis pa zato ni DVD koji narežeš nije butabilan.
Rešenje bi bilo da onaj originalni .iso (ukoliko ga nisi izbrisao) narežeš lepo na CD preko Burn Image opcije i probaš sa tim diskom da pokreneš sistem.EDIT: a vidim da drugi imaju slično mišljenje 🙂
12. октобар 2008. у 10:27 pm #73003miodragzУчесникU prvom postu si pomenuo da si konvertovao .iso preko PowerISO-a. U šta si konvertovao? I kako je na kraju ispalo da CD imidž ne može da stane na CD nego mora na DVD?
Otprilike kontam da si negde usput u bespotrebnoj proceduri konverzije .iso fajla izgubio njegov boot zapis pa zato ni DVD koji narežeš nije butabilan.
Rešenje bi bilo da onaj originalni .iso (ukoliko ga nisi izbrisao) narežeš lepo na CD preko Burn Image opcije i probaš sa tim diskom da pokreneš sistem.EDIT: a vidim da drugi imaju slično mišljenje 🙂
Slazem sa Goranom cemo konvertovanje i naravno da ce biti veci takav iso koji usput nece raditi
12. октобар 2008. у 10:45 pm #73004IronmanУчесникU pravu ste momci bilo je do narezivanja evo uspio sam instalaciju.Sada ovo saljem sa linuxa.Vrh je.Hvala Puno 😉
13. октобар 2008. у 8:24 pm #73005nebjakУчесникSuper, CESTITAM!!!! Nek ti je sa srecom!
-
АуторЧланци
Мораш бити пријављен да би поставио коментар у овој теми.