Почетак › Форуми › Линукс дистрибуције › Mandriva › Софтвер › Grafichka okruzenija…Slack 9.1
- This topic has 13 одговора, 7 гласова, and was last updated 20 years, 2 months раније by _SaBBaThAgER_.
-
АуторЧланци
-
17. јун 2004. у 1:50 pm #19696_SaBBaThAgER_Учесник
Naravno da sam probao xf86config…evo shta javlja kad pokusham da dignem X (vishe se ne gasi monitor):
(EE) VGA(0) : VGA Virtual height (0) is too small for the hardware (min 1)
(EE) Screen found, but none have a usable configuration.Grafichka: GeForceFX5200-T128
Monitor: LG Flatron T710BHHorizontal: 30-71
Vertical: 50-160❓
17. јун 2004. у 2:49 pm #19697zAkiLiУчесникgde je Zakilli…?
Ima ispite koje ne polaze:)
bdw. _SaBBaThAgER_ a koju si rezoluciju stavio?
Sudeci po error-u, nemam pojma o cemu se radi?
Mozda si stavio preveliku rezoluciju.Edituj /etc/X11/XF86Config i pronadji sekciju screen i pogledaj sta i kako je podeseno.
kod mene je ovako :Section “Screen”
Identifier “Screen 1”
Device “ATI Radeon [radeon]”
Monitor “My Monitor”
DefaultDepth 24Subsection “Display”
Depth 24
Modes “1024×768” “800×600”
ViewPort 0 0
EndSubsectionAjd javi sta si uradio..
Inace sto se generalno slek-a tice, popeye je u potpunosti u pravu, mali broj oficijalnih paketa i td. Ali zato je tu jako otvoren i razvijen community koji popunjavaju praznine i nedostatke. Jeste da nisu sistemski, ali to ne znaci da su swaret i slapt-get ista manje bolji i efikasniji. Sto se mirror-a tice, ja u potpunosti verujem paketima sa linuxpackages.net .. nikada nisam imao bilo kakvih problema .. mada, licno vise volim da skinem source i licno ga kompaliram, pa ga instaliram sa check-install-om.
Licno me je kod sleka privuklo bas to sto se sve podesava rucno. Zbog njega sam naucio dosta toga o GNULinux-u kao operativnom sistemu. Kada probam bilo sta drugo, a probao sam mali milion distribucija, uglavnom mi se sve svodi na koriscenje konzolnih alata na koje sam navikao pod slekom, tako da sam se svaki put vracao. Fala SBB-u sto je provukao kablove kroz zgradu u kojoj zivim, pa je meni moj slek stalno na current-u 😉 Kad sam vec kod toga izasao je slackware 10 rc1..
U glavnom, nikoga ne teram, al’ je meni drag…17. јун 2004. у 3:49 pm #19698goxonУчесникProbaj da skines drajver sa nvidiinog sajta pa da u XF86Config ili XF86Config upises umesto
drver nv driver nvidia obrises load dri i load glcore sve to nakon sto si instalirao Nvidiine drajvere. (mada redoseled nije toliko bitan) ukoliko ta operacija ne upali a ti potrazi XF86Config fajl od nekog sa slicnom konfiguracijom i slackwareom pa uporedi vrednostii. i sma ispisi potrebne posto vi sa slackom to volite :-))) a kad volite onda izvolite.Sto se tice popeyeta covek je sasma u pravu neitegrisani package sistem tesko da se moze zameniti slaptovima p pkgtoolovima. al ko ima vremena neka kompajlira recimo blender iz sourcea pa nek se javi kolko mu je trebalo *vremena). Ko voli da ceka kompajliranje zemo mada isa zakilijem se slazem ima par doobrih slackovwih izvora
PS. ZaKillli posto volis da ucis pogledaj ponekad mandraketov XF86Config tam ti je parametar virtual u section dysplay i od mandraka moz da se nauci nesto a ne samo od slacka nije dzabe carobnjak
20. јун 2004. у 2:35 pm #19699_SaBBaThAgER_УчесникOK da se javim da sam uspeo….nekako je po defaultu bilo nameshteno da se xf86config fajl snima u (ne znam sad gde)…a ne u /var/X11/ odakle ga nix i dize….i tako…Hvala svima na pomoci! 😉
-
АуторЧланци
Форум ‘Софтвер’ је закључан за нове теме и одговоре.