Početak›Forumi›Linuks distribucije›Mandriva›Softver›Grafichka okruzenija…Slack 9.1
- This topic has 13 odgovora, 7 glasova, and was last updated 19 years, 5 months ranije by
_SaBBaThAgER_.
-
AutorČlanci
-
15. juna 2004. u 8:11 pm #3856
_SaBBaThAgER_
UčesnikNapokon preshao sa MDKa na SLACK… 😉 Ali sa novim ditroom idu i novi problemi…. 😆 😆
➡ Dakle nece da digne nijedno graf. okruzenje..kada pokrenem startx monitor se ugasi (tachnije “uspava”)….Zna li neko shta bi moglo da bude?!15. juna 2004. u 10:21 pm #19687Loading
Učesnikdaj malo vise detalja… zasto moramo da vam cupamo reci i usta
btw ni meni se Slack uvek prvo bootovao u konzolu a tek posle “na ruke” u X, cini mi se da je trebalo da tera runlevel 4 a kod mene je bio 3
gde je Zakilli kad nam treba?15. juna 2004. u 10:34 pm #19688dexter021
UčesnikPametan izbor! Slack je zakon!
Jel si odradio xf86config?
Meni se to desavalo kad stavim veci refresh rate ili vecu rezoluciju nego sto monitor i graficka mogu da izvuku!15. juna 2004. u 10:36 pm #19689popeye
Glavni majstorNa Slekveru grafičko okruženje je podrazumevano u 4. načinu rada (runlevel), za razliku od ostalih distribucija (gde je 5).
15. juna 2004. u 10:44 pm #19690Loading
Učesnikpa dobro promasio sam za jedan, sad cu da se ispravim…
zato si ti admin a ja moderator
Meni je Slack 9.1 bio ubedljivo najbrzi ali je zauzimao nenormalno mnogo prostora na hard-disku, madrake 10 zauzima 50-60% manje15. juna 2004. u 11:20 pm #19691ZivicAleksandar
UčesnikSta kazes koliko zauzima?, nije ni cudo, kad sam onomad probao 9.0, kao ja neki expert hocu sam da biram pakete, onaj budjavi instaler mi ponudio svega dva puta da nesto cackam, ostalo izlista i brze bolje nastavlja dalje, u momentu sam posumljao da mi se enter nije zaglavio, instalirao mi sve zivo a hteo sam samo pustu konzolu, sva sreca te su mu na pocetku KDE i GNOME, pa sam se toga resio u startu, a on mi instalirao i igrice i ko zna sta sve jos za GUI.
Jeste brz mamicu mu, bas je ono sto gotivim, sve moras “na ruke”, al nema da zvajzne, odmah javi sta moze sta nemoze i nema supermount, sto je najbitnije.15. juna 2004. u 11:23 pm #19692Loading
Učesniknpr:
Kad sam jednog kolegi sa faksa na particiju koja ima 2.3 GB instalirao slack 9.1 samo sa KDE, default paket ostalo mu je slobodno 320 MB
kad sam mu instalirao Mandrake 10 sa sve open officeom i Kdevelopom
ostalo mu je slobodno 1.2 GB16. juna 2004. u 7:51 am #19693popeye
Glavni majstorSlekver se može spakovati na mnogo manje. Jeste brz, ali problem sa njim je što nema dovoljno dostupnih gotovih paketa (Patrikovih, a ne sa slackpackages.net i sličnih mesta) i ostavlja te praktično bez podrške.
Početniku koga zanima administracija prevođenje izvornog koda može delovati zanimljivo, jer može usput ponešto da nauči o GCC i pratećim alatima, ali je za mene to čisto gubljenje vremena. Neću da pamtim šta sam povezao sa čim i zašto, da tražim razlog što neki program neće da se prevede sa nekom verzijom prevodioca ili biblioteke. Alati poput urpmi, apt-get i emerge zlata vrede. Na Slekveru ima nekoliko sličnih alata, ali je problem što nisu sistemski podržani (nema dovoljno originalnih paketa).
16. juna 2004. u 6:49 pm #19694_SaBBaThAgER_
UčesnikJel si odradio xf86config?
Jesam! Recite slobodno kakvi vam detalji trebaju…zashto moram da vam chupam pitanja iz ust(iju)a… 😆 😉 😉
16. juna 2004. u 9:39 pm #19695Anonimni
Gostonaj budjavi instaler
de de 😉
Koja graficka, koji monitor, koji su ti refresh rate-ovi? probaj xf86cfg
-
AutorČlanci
Forum ‘Softver’ je zaključan za nove teme i odgovore.