Почетак › Форуми › Линукс › Опште Линукс дискусије › GNUzilla wants you!
- This topic has 18 одговора, 6 гласова, and was last updated 20 years, 2 months раније by
Анонимни.
-
АуторЧланци
-
26. јун 2006. у 9:23 pm #45418
Анонимни
Гост@mmirilovic
U pravu si ne zna se koliko. kao sto sam ti i tada rekao, broj pred koji smo razgovarali je bio RMS, pa nije islo. posle toga je trebalo ali… pominjao sam ti i reorganizaciju, pa evo nas sada, tako nema prepreke da to krene od avgusta 🙂Ok Popac, sta cekas? 😉
Kao sto rekose ostali, teme su direktno povezane sa autorima. Dakle, imateideju, posaljite na kontakt, pa ukoliko nema nikakvih situacija poput istih namera od drugih saradnika i slicno, idemo :):):)
26. јун 2006. у 11:14 pm #45419mmirilovic
УчесникŠto se tiče prevoda sa engleskog, evo daj mi neki tekst ili link i prevešću ga. Dobar sam sa engleskim. Hoću da pomognem.
A strip može i a ne mora. Dogovorite se da li se uklapa, da li je dovoljno dobar/zanimljiv. Urke kaže prvo ozbiljne stvari. Ja sam već preveo 7 brojeva onako za sebe, pa mi to za sada nije neki dodatni posao.
28. јун 2006. у 12:40 am #45420Анонимни
ГостMislim da Urke nije imao losu nameru. meni se strip dopada, a mislim da ce i ostalima. Ok, prevodi idu tebi 😉
28. јун 2006. у 5:29 am #45421civan
УчесникI meni je strip ok. Samo je pitanje da li prevodjenje istog spada pod “izmene” posto iste nisu dozvoljene…
28. јун 2006. у 5:57 am #45422urosevic
УчесникMa daleko od toga da sam protiv stripa, ali mislim da nam je primarno obezbeđivanje korisnog „mesa” pa tek onda razonode. Takođe, treba izuzetnovoditi računa da strip ako se već kopira od negde, bude pod odgovarajućom licencom, ili da autor sam napravi karikira neki događaj na svoj način, svojim karakterima.
29. јун 2006. у 3:48 am #45423mmirilovic
УчесникStrip je izdat pod „Creative Commons“ licencom. Tako je naznačeno na sajtu autora. Dao sam link gore. Ne znam da li prevod spada u prerađivanje? Ali ako kontaktiramo autora, i objasnim da je to za bezplatan časopis, siguran sam da će dozvoliti.
29. јун 2006. у 5:41 am #45424civan
УчесникAli ako kontaktiramo autora, i objasnim da je to za bezplatan časopis, siguran sam da će dozvoliti.
Ok. Posalji mu predlog (spomeni nekoliko hiljada citalaca 🙂 )
29. јун 2006. у 5:35 pm #45425mmirilovic
УчесникEvo šta sam napisao autoru:
Dear Javier
Authors of free on-line Serbian magazine Gnuzilla (http://www.gnuzilla.info),
about Linux and open source software, would like to include your comic in the
magazine. But since it is on Serbian, we have to translate comic first.We ask your permission to do so.
Thanks,
Mladen Mirilović
http://www.gnuzilla.infoA evo šta mi je autor odgovorio:)
On 6/29/06, Mladen Mirilović wrote:
> magazine. But since it is on Serbian, we have to translate comic first.
>
> We ask your permission to do so.Sure it’s no problem. I’m curious about seeing Bilo and Nano speaking
Serbian 🙂Please let me know when you have some comics online.
Have a nice day! 🙂
Baš mu je drago…
A sada recite mi kada će strip biti u Gnuzilli, da mogu da mu odgovorim kada će biti online.
30. јун 2006. у 12:13 am #45426Анонимни
Гостsledeci broj. znaci 1. avgust
-
АуторЧланци
Мораш бити пријављен да би поставио коментар у овој теми.