Почетак › Форуми › Линукс дистрибуције › Mandriva › Софтвер › gnu/linux na usb fash dok win radi kako
- This topic has 24 одговора, 8 гласова, and was last updated 15 years, 9 months раније by Puppet_Master.
-
АуторЧланци
-
6. фебруар 2008. у 2:04 pm #9795Puppet_MasterУчесник
ono sto bih zeleo jeste da stavim na usb flash neki gnu/linux da ga podesim kako vec meni odgovara da imam neke naravno app itd , grafika je pozeljna ali nije neophodna , e sad glavna stvar jeste da ne zelim da se boot-uje komp sa usb-a nego da na komp koji vec radi ukljucim taj usb i dobijem mogucnost da startujem taj gnu/linux sa usb-a pri tom da ne krljam vec postojeci sistem , nasao sam neko upstvu na netu koje mi delimicno resava problem , tj uspeo sam da startuejm live verziju ubuntu-a 7.10 sa usb-a na ovaj fazon , ali nemogu da isti instaliram na usb , da li neko zna kako ovo da resim ?? Umalo da zaboravim ovo treba da mi radi na win masinama, a da po mogucstvu imam pristup podacima na usb-u iz gnu/linux-a a i iz win-a
6. фебруар 2008. у 2:52 pm #67186nowaveУчесникPa to mozes jedino uz pomoc neke virtualne masine. Neke od popularnijih su vmplayer, qemu, virtualbox,… Njih moras imati instalirane na kompu da bi to radilo (u slucaju qemu ne moras, moze se nalaziti i na usb-u). Da li mozda na to mislis?
Pomocu qemu-a, mozes to da odradis na dosta raznih nacina. Mozes da imas bilo koji linux na usb-u, i da pri tom uopste ne diras Win.6. фебруар 2008. у 4:15 pm #67187Puppet_MasterУчесникPa to mozes jedino uz pomoc neke virtualne masine. Neke od popularnijih su vmplayer, qemu, virtualbox,… Njih moras imati instalirane na kompu da bi to radilo (u slucaju qemu ne moras, moze se nalaziti i na usb-u). Da li mozda na to mislis?
Pomocu qemu-a, mozes to da odradis na dosta raznih nacina. Mozes da imas bilo koji linux na usb-u, i da pri tom uopste ne diras Win.uspeo sam da poteram damn small linux sa qemu , cak sam i porovalio kako da citam fajlove sa usb-a , ali samo ne uspevam da snimim nista na usb :(:(:(
nasao sam u jednom txt fajl-u kako da napravim hard disk na usb flashu ali mi odbija saradnju 1st-boot.bat koji treba da iskoristim za formatiranje virtuelnog harda odbija saradnju , takodje ostaje onda problem kako da stavim nov software kao i kako da napisem nesto na usb-a da je to posle citljivo iz ostalih sistema tj ne samo u virtuelni hard disk
npr uz damn small linux po defult-u ne dolazi emacs …… a meni su programerski alati ipak najbitniji 😐
6. фебруар 2008. у 7:38 pm #671886. фебруар 2008. у 8:18 pm #67189ВладимирУчесникDamn Small je odavno mogao tako da se pokreće, bez ikakvih dodataka.
8. фебруар 2008. у 8:50 am #67190Puppet_MasterУчесникМоже slax
http://www.pendrivelinux.com/2007/04/02/qemu-persistent-slax-linux/
ne uspevamda ga nateram da vidi podatke koji su na usb-u 🙁
Damn Small je odavno mogao tako da se pokreće, bez ikakvih dodataka.
nisam nasao kako da omogucim promenu fajlova koji se nalaze u diru u kome mi je iso fajl 😐
8. фебруар 2008. у 8:26 pm #67191GorankxУчесникMeni je puppy linux na instaliran na usb flash-u i on vidi sve particije na kompu i ima rw podrsku(cak i ntfs)a vidi i one podatke koji se nalaze na samom usb-u.
11. фебруар 2008. у 9:46 am #67192Puppet_MasterУчесникMeni je puppy linux na instaliran na usb flash-u i on vidi sve particije na kompu i ima rw podrsku(cak i ntfs)a vidi i one podatke koji se nalaze na samom usb-u.
samo jedno pitanje , ne dizes sistem sa usb-a tj ne butujes komp sa usb-a nego ukljucis usb u masinu na kojoj vec radi win i onda ga startujes iz win-a i sve ti to radi ?? ako je tako probacu ga momentalno 🙂
14. фебруар 2008. у 8:50 pm #67193GorankxУчесникNe nego pre nego sto upalis masinu ubodes flash i onda odaberes quick boot ili udjes u bios i podesis da bootuje sa usb-a a ovo iz vindoze nece da moze.Znaci ipak moras da bootujes sa usb-a.Ako hoces bas iz vindoze da isprobavas sisteme onda uzmi qemu ili vmware i probaj sa njima.Ja sam iz vmware-a instalirao debiana.
18. фебруар 2008. у 10:36 pm #67194Puppet_MasterУчесникosnovan ideja koju sam mao jeste upravo bila da ne boot-ujem masinu sa usb-a , jer planiram da ovo cudo koristim na poslu ,kod druga itd …. a tu nije pozeljno dizati sistem sa usb-a i resetovati masinu , vec je mnogo bolje i zgodinije iskoristiti vec postojeci sistem , bilo kako bilo hvala svima na pomoci. Resio sam sve probleme koje sam imao , planiram da okacim “gotov proizvod ” cim se sredim sa drugom za host tar.gz fajla . posto sam ga nabacio da radi sve sto treba i da ima sve aplikacije koje mi trebaju gospodin je naratstao do oko 480 mb , tako da cim okacim to na net sibnucu ovde link za sve one koje interesuje da vide kako sam resio gore pomenute probleme i slicno :):):)
-
АуторЧланци
Форум ‘Софтвер’ је закључан за нове теме и одговоре.