Почетак › Форуми › Линукс дистрибуције › Mandriva › Софтвер › Gimp
- This topic has 12 одговора, 6 гласова, and was last updated 20 years, 11 months раније by Vladimir_Isakovic.
-
АуторЧланци
-
6. октобар 2003. у 12:22 pm #2935mmssmУчесник
Imam nekoliko pitanja:
-Kako podesiti boje na monitoru -color space
-Prilikom stampanja da ono sto vidim na monitoru bude odstampano
-Da li postoji uputstvo na srpskom
-Da li se neko bavi ozbiljnjije Gimpom…6. октобар 2003. у 12:24 pm #13478ZeKoУчесникJa radim u Gimp-u sve sto mi je potrebno… Sta ti treba???
6. октобар 2003. у 3:35 pm #13479mmssmУчесникAko mozes -odgovori mi na pitanja…
6. октобар 2003. у 10:09 pm #13480АнонимниГостIma nas koji radimo sa gimp-om. sto se tice dokumentacije na srpskom ja to jos nisam video, i tesko da postoji. ja imam neku knjizicu u fazonu learn gimp in 24 days ali je nisam ni pogledao. Ako trazis knjigu na srpskom jer ne znas engleski onda se bojim da neces uskoro naci resenje, a ako se koristis engleskim, istrazuj malo, i naci ces sigurno resenje. veoma je lak za koriscenje, malo vremena, strpljenja pa ce biti ok. Sto se tice printovanja moras voditi racuna da ti dokument koji stampas ne bude veci od A4 formata a sve mozes da podesis u print dijalogu. uskoro ce moci da se vidi sajt na kome ce grafika biti kompletno uradjena gimpom
7. октобар 2003. у 11:22 am #13481mmssmУчесникMolim te daj mi nesto konkretno!
Kako da podesim da slika bude onakva kakvu je vidim na monitoru???7. октобар 2003. у 12:28 pm #13482taneУчесникMolim te daj mi nesto konkretno!
Kako da podesim da slika bude onakva kakvu je vidim na monitoru???Ovo je biser, moram početi da zapisujem.
❓ 💡 😯 😀7. октобар 2003. у 3:09 pm #13483tomajaГлавни мајсторVerovatno je čovek mislio na boje koje dobija pri štampi. To je više pitanje grafičke kartice i štampača pa prvo pukušaj da podesiš to dvoje U Gipmu pokušaj iz menija u osnovnom Gimp prozoru:
File > Preferences > Molitor > kalibracija i još neke opcije.linux4life
8. октобар 2003. у 10:25 am #13484mmssmУчесникDa mislio sam na boje koje se dobijaju prilikom stampanja.
File > Preferences > Molitor > kalibracija—tu nema da se podesi boje monitora. Na koja si podesavanja jos mislio?9. октобар 2003. у 9:54 pm #13485АнонимниГостJa nosam imao tih problema, probaj da stampas iz nekog drugog programa, da vidis da li je do gimp-a ili mozda do printera
10. октобар 2003. у 2:33 pm #13486mmssmУчесникMeni je ta preciznost potrebna zbog stampanja fotogrfija za dokumenta.Ja moram da znam bar priblizno kako ce ta slika da izgled(boje lica)
-
АуторЧланци
Форум ‘Софтвер’ је закључан за нове теме и одговоре.