Почетак › Форуми › Линукс дистрибуције › Gentoo › Gentoo & ja [sređeno]
- This topic has 18 одговора, 8 гласова, and was last updated 16 years, 8 months раније by LYb.
-
АуторЧланци
-
27. децембар 2007. у 11:59 pm #21983orsaleУчесник
Ovako Gentoo majstroi. Nekoliko pitanja.
1. Resio sam i ja da instaliram Gentoo.
2. Imam AMD procesor 64 bitni. Dali da skinem 64 bitnu verziju, ili 32 bitnu? Negdje sam procitao da 64 bitni Gento radi bas super, za razliku od SuSE-a koji sada koristim(puno problema) Ali ako ima problema sa 64 bitnom verzijom, nije problem da koristim i 32 bitnu.
3. Kada idem na http://www.gentoo.org/main/en/where.xml koji paket da skinem? Gentoo 2007.0 Universal install CD ? Ili onaj minimalni? Zelim da samo dodjem do konzolu i upravim internet, a posle toga sve cu da radim polako, jednu stvar po jednu? Sta je ppc64 ili ia64? Dali ovo znaci da je ovaj OS za sve 64 bitne arhitekture kao sto je i AMD ili ne?
Isto tako necu onu verziju sa grafickom instaleru jer koliko sam citao to nije to. Imam neko Linux iskustvo, tako da mi sada samo treba preporuka koj ISO da skinem.
NAsao sam i ovo install-amd64-minimal-2007.0.iso al ovaj ISO je samo 55 MB. Dali je ovo dovoljno bar da dodjem do konzolu i da podesim mrezu?
Hvala unapred.
28. децембар 2007. у 12:18 am #21984BRANKKOМодераторppc je PowerPC arhitektura (stari Mac) a ia64 je za Intel Itanium (serverske procesore) i nisu kompatabilni sa AMD64 (Intelovi Core2Duo su komatabilni sa AMD64 jer koriste EM64T koja je klon AMD64 arhitekture)
28. децембар 2007. у 12:29 am #21985orsaleУчесникSucks! Znaci ovaj 55 MB paket sto sam skinuo (install-amd64-minimal-2007.0.iso) je za AMD 64 bitne procesore. Bas sam do sada istrazivao i mislim da je to to. Minimalna instalacija, cisto da dodjes do konzolu i upravis net. Jer moze ovo neko da mi potvrdi? Ako ne sutra ujutro ga instaliram pa ako je to to ja cu da potvrdim. 🙂
I jos da samo pitam, dali da instaliram ovu 64 bitnu verziju ili 32 bitnu? Mislim dali ima dovoljno poddrske i programe za Gentoa za 64 bitne procesore?
28. децембар 2007. у 1:18 am #21986BRANKKOМодераторPa ako imas AMD Ahlon64/Sempro64 ili Intel PentiumD/Core2Duo onda skini amd64 verziju… (x86_64)
E da, mozes tu minimalnu da skines…
28. децембар 2007. у 1:47 am #21987orsaleУчесникOk, probacu da ga instaliram, pa nadam se da cu se naredni put javiti sa Gento-a.
Pa ako imas AMD Ahlon64/Sempro64 ili Intel PentiumD/Core2Duo onda skini amd64 verziju… (x86_64)
E da, mozes tu minimalnu da skines…
28. децембар 2007. у 3:09 am #21988BRANKKOМодераторZnaci da te ocekujemo tamo posle Nove… 🙂
Salim se 😉 Good luck O0
28. децембар 2007. у 4:06 am #21989orsaleУчесникMa sta ga j****. I onako nemam pametnije posla. A mozda da bude i posle NG. Ko zna. Al bolje posle NG nego nikad. Al jebem ga, ima da ga instaliram prvo u virtuelnu masinu, pa nek pukne dzavo. Samo jos ne mogu da skontam sta je ono stage1 i stage 3? Demek ako pocnes sa instalacijom sa Stage1 pocinjes sve iz pocetka dok kod stage3… Sta? Citam i trazim jos, ali mi jos nije jasno…. Pa ako ima neko nek mi objasni. Procitao sam ceo Gentoo podforum al nigde nista.
30. децембар 2007. у 12:29 am #21990BRANKKOМодераторJesi li gledao http://www.gentoo.org/doc/en/handbook/index.xml?
Cini mi se da je tamo detaljno objasnjeno (i za net i netless install)
31. децембар 2007. у 4:54 pm #21991LYbУчесникOsim toga, Stage1 vise nije “zvanično” podržan. Mnogi su napravili silne greške pokušavajući da bootstrap-uju toolchain.
Instaliras ti lepo stage3 (standardna instalacija), toolchain i jos neke sistemske stvari su prekompajlirane, ali ćeš, vremenom, tokom evolucije sistema, da dovedes sve u stanje kao da si instalirao stage1, tj. imaćeš SVE kompajlirano. To možes da odradiš i na silu ako prekompajliraš ceo sistem posle instalacije.
Ono… emerge -e system && emerge -e world -
АуторЧланци
Мораш бити пријављен да би поставио коментар у овој теми.