Почетак › Форуми › Линукс дистрибуције › Gentoo › Gentoo instalacija-kako?
- This topic has 32 одговора, 11 гласова, and was last updated 20 years, 1 month раније by
crveni1.
-
АуторЧланци
-
28. децембар 2005. у 2:37 am #27208
LYb
УчесникMa ja sam to bio davno napravio, ali sada kada je gcc 3.4.4 stable resio sam da sve ostavim stable, ali i da prekompajliram sistem i promenim neke stvari oko use flegova. Trenutno mi ne radi ssl na apachu, ali mislim da ce biti ok kada se zavrsi world. Ako ne bude, kopacu za resenjem 🙂 Ne radi ni ufed… mislim da je krivica sto sam perl kompajlirao sa ithreads… videcemo kad se sve odradi do kraja sta raditi 🙂
28. децембар 2005. у 10:27 am #27209DVSoftware
Учесникlele
emerge: (1 of 475)…28. децембар 2005. у 11:43 am #27210DeadRinger
УчесникPa nije bilo ni lele ni kuku! Radim nesto drugo, a emerge svoje tera. Tacno 300 paketa (ala source), ali to je bolest od koje se ne boluje svaki dan. Inace komp ne gasim nikad.
Kada se realno sve sagleda, nove distribucije izlaze na 6 meseci, a na meni je odluka kada ce Gentoo preci na novi portage.
I, posle eksperimentisanja sa ~x86 obicno se vracamo na stable i teziste interesovanja se konkretizuje na nekoliko programa.28. децембар 2005. у 5:50 pm #27211Doole
УчесникMeni je gentoo na unstable radio ok dok ga ja nisam s*ebo resizeom reisera.Sada sam bez linuksa skoro mesec dana i grozno mi je.Nikako da nadjem vremena da instaliram gentoo ponovo (imao sam srov ocena da popravljam…valjda cu ga posle nove godine resiti).
29. децембар 2005. у 4:37 am #27212LYb
УчесникUh… ko me ter’o… Bem ti open office 2… U principu bi ceo emerge -e world odradio za nekih 16-17 sati, ali neeee! Pametni ja resio da mu je bolje da ima kompajlirani OO2 umesto binarnog (a skoro nikada ga ne koristim), pa sad na ovih 16 sati treba dodati jos 6-7 za OO2.
E nece ga majci… cim ovo prezivim, ubijam ga i prelazim na openoffice2-bin… ima isto da uradim i sa firefoxom, ima da bude firefox-bin, ionako ga vise ne koristim, ali neka ga, neka cuci na sistemu.
OO i firefox su, posle glibc-a stvari koje se najduze kompajliraju (ne racunajuci mnolitni KDE naravno 🙂 )1. јануар 2006. у 12:35 am #27213DeadRinger
Учесникooffice i firefox (mislim da je to 200+35 Mb) suvise vremena oduzimaju, zato poodavno koristim bin pakete za oba.
Nego, zanima me LYb kako si sredio kernel s obzirom da imas Gb ram-a.
127MB HIGHMEM available.
896MB LOWMEM available.
Jesi li ukljucio 4 Mb u High Memory Support?
Ej bruke,
Drugari, Srećna Vam Nova Godina !1. јануар 2006. у 5:24 am #27214LYb
УчесникDa, ukljucio sam 4G support da bih imao sav ram na raspolaganju, ali sam se i ja razmisljao da se oprostim od tih stotinjak mega na kraju, posto kad zatrebaju sistemu kernel pomera window, a to ume da bude sporo…
Neko vreme sam cak koristio i onu foricu “put userspace in high mem” ili kako li se zove… bem li ga… sistem je delovao dosta tromiji tako. Sad je ne koristim, ali i dalje imam ukjucen 4G support.
1. јануар 2006. у 12:12 pm #27215DeadRinger
УчесникZnaci ovu dole opciju nisi ukljucio u .config
Allocate 3rd-level pagetables from highmem
Ne znam, probao sam sa i bez 3rd-level i na kraju moja subjektivna ocena je da ne aktiviram tu opciju.Pade mi na pamet da pitamo nekog sa Suse ili Mandriva distribucijom kako je tamo podesena ta opcija.
Sta je sa ufed-om, ja ga nisam koristio ali me zanima da li vuce coveka da pretrpa USE jer i ovako stalno dodajem nove flagove.
2. јануар 2006. у 1:30 am #27216LYb
УчесникEh, ako stalno dodajes nove flegove, ti se otkidas od konstantnog kompajliranja onda 🙂
Ja koristim ufed, uglavnom zato sto ima pristojan opis svakog flega, pa ako neka od plikacija koje mi zatrebaju ima nesto meni nepoznato, a ukljuceno ili iskljuceno, vidim u ufed-u sta je pa tako odlucim. Koga zanima, evo mojih use flegova:
USE=”3dnow 3dnowext a52 aac apache2 asf browserplugin cdparanoia css dga dvd
dvdr dvdread fame kdeenablefinal lm_sensors logitech-mouse mbox
mjpeg mmx nptl nsplugin old-eq smux sse svg threads toolbar unicode
userlocales v4l v4l2 vcd win32codecs xvmc -eds -gnome -ipv6
-oggvorbis -xmms”2. јануар 2006. у 9:10 am #27217DeadRinger
УчесникHvala LYb, mada sam mislio da koristis mnogo vise multimedijalne programe i C++.
-
АуторЧланци
Мораш бити пријављен да би поставио коментар у овој теми.