Почетак › Форуми › Линукс дистрибуције › Mandriva › Хардвер › Genius eksterni modem!
- This topic has 14 одговора, 7 гласова, and was last updated 19 years, 10 months раније by Moneo.
-
АуторЧланци
-
10. март 2005. у 4:24 pm #25544MoneoУчесник
Modem nisam video licno da ne bude nesporazuma!
Video sam cenu i model na PC berzi i kontaktirao dilera putem email-a!
U pitanju je Sweex eksterni modem sa Intel cipsetom serijski RS232!
Kako izgleda ne znam……
Lik je,bar preko email-a,bio vrlo ljubazan-imaju ih u ponudi,kaze on,hardverski je modem,uzimali su ga ljudi za linux,i moze da se proba na jedan dan(pitao sam ga da li u obzir dolazi proba!)
Videcemo sledece nedelje,mozda to camo ciga hvali svog konja,sve super preko “zice”,a kad dodjem tamo-prc!
Uostalom,ko zna?Mozda sam naleteo na normalnog coveka-ni to nije nemoguce u ovoj zemlji!
Sve u svemu,imam Knoppix 3.7(komp mi je u Loznici,nezgodno zar ne!) i isprobacu ga preko njega-ako radi na 2.4 kernelu trebalo bi da radi na svim linux distroima!Nadam se da ce raditi i na BSD i Solarisu-ako je hardverski-trebalo bi-jer takav modem uopste ne zavisi od sistema i platforme vec je jedini preduslov serijiski port!
Recite mi opet sta vi mislite!
Ajd i hvala vam mnogo!
CU!
Heavy Metal rules!10. март 2005. у 6:47 pm #25545IgorPetrovicУчесникPazi, ako je moguća proba, nemaš šta da izgubiš. Ponesi Knoppix, napravi konekciju iz KPPP-a i vidi je l radi. Ako radi OK u Linuksu, onda će da radi i na BSD-ju. Postoje neki hard modemi koji su, zbog niske cene, losijeg kvaliteta, ali rade. Problem moze da bude jedino kvalitet veze, ali za to nije kriv samo modem vec i centrala. Kazem ti, imao sam srece da naletim na hard Lucent koji je super, i kao sto kaze Brale, u Linuksu radi bez greske. Isprobaj taj Sweex na Knoppix-u, obrati pažnju na brzinu veze, probaj wget-om nešto sitno da skineš sa neta i istovremeno otvori nekoliko sajtova da počne da se muči malo, pa ako veza izdrži, dobar je. Ako rikne, razmisli šta ćeš da radiš, mada se ja nadam da nam modemi neće još dugo biti potrebni.
To ti je moj savet.
Pozdrav,
10. март 2005. у 9:29 pm #25546AleksandardУчесникPazi ja imam taj Genius i radi savrseno …
Testirao sam ga i pod FreeBSD tu se cak najbolje i pokazuje ,
SuSe, Mandrake, RedHat, Slack ….
Dok se pod Ubuntom najslabije pokazao …Sve u svemu moja preporuka ….
10. март 2005. у 10:12 pm #25547MoneoУчесник@Aleksandrad
Taj Genius-koji cip set ima,ajd reci mi ako nije problem!
Mene interesuje i Sweex modem(Intel cipset) koji sam gore pomenuo,ali sam video i Genius eksterni serijski modem kod jednog dilera za 35e!
Diler koji u ponudi ima Sweex nudi mi i da ga probam,ako hocu!
Jednostavno kapirao sam ako je Intel-od bolje je firme,pa da uzmem njega!
Ako je to situacija koju si naveo sa Geniusom-mozda bi bilo bolje da uzmem njega!
Ili pak Intel…..
Damn!
Ne znam jebiga,dosta sam paranoican!
Razmislicu o ovome!
Svaki predlog je dobrodosao i hvala po ko zan koji put!
CU!
Heavy Metal rules!25. март 2005. у 8:55 pm #25548MoneoУчесникKupio sam Sweex eksterni serijski RS 232 modem(cca 37e) sa Intel cipsetom!
Pod Knoppix-om radi odlicno-i na 2.4 i na 2.6 kernelu!
Drugim recima-radice pod svakim linuxom i BSD-om!
Uvek se konektuje na 56k,nesto je brzi u surfingu od soft-modema,download je isti,veza je stabilna i nije ni jednom pukla!
To bi bilo to!
Hvala vam puno!
CU!
Heavy Metal rules! -
АуторЧланци
Форум ‘Хардвер’ је закључан за нове теме и одговоре.