Почетак › Форуми › Линукс дистрибуције › Mandriva › Хардвер › Genius eksterni modem!
- This topic has 14 одговора, 7 гласова, and was last updated 19 years, 9 months раније by Moneo.
-
АуторЧланци
-
8. март 2005. у 12:48 am #4947MoneoУчесник
Zdravo!
U oglasima sam naleteo na Genius-ov eksterni serijski modem-pa me interesuje da li neko zna nesto vise o njemu!Genius ga verovatno samo pakuje-sam modem je verovatno nesto sa Agere,Intel,ili Connexant cipsetom!
Da li je to pravi hardverski modem-trebalo bi-serijski je!
Hteo bi da ga uzmem,da se ne bi vise smarao sa soft-modemima,a i zbog BSD-a naravno 🙂
Kosta 35e i mnogo mi je jeftinija varijanta od US Robotics-a koji kosta 75e(jednostavno mi je preskupo!)
AJd i hvala unapred!
CU!
Heavy Metal rules!8. март 2005. у 12:47 pm #25535Off-TopicУчесникPogledaj malo po oglasma, za iste pare moze4sh da zavrshish neki polovni USR. recimo na pcberza.co.yu, skoro sam video neshto takvo, a neshto od shravciger industrije za te pare ❓ ❓ ❓
8. март 2005. у 8:12 pm #25536MoneoУчесникNasao sam izgleda pravo resenje!
Nekoliko dilera u ponudi ima eksterni Intel RS232 serijski modem-to bi trebalo da je pravi hardverski modem-kosta nov oko 35e!
Ljudi,ajd mi recite je li zaista pravi hard modem,jer ne bi da dam 35e ponovo za neko soft govno!
Trebalo bi da je hardverski po svim kriterijumima,ali razvejte moju paranoju!
Bitno mi je to zbog Linux-a,BSD-a i eventualno Solarisa!
Hvala unapred!
CU!
Heavy Metal rules!
P.S. Moram da budem 150% siguran pre nego sto ispljunem lovu 🙂8. март 2005. у 8:22 pm #25537braleУчесникAko se prikljucuje na com port (rs232) onda je taj, uzimaj
8. март 2005. у 8:50 pm #25538IgorPetrovicУчесникKoliko ja znam, svi RS232 modemi rade nezavisno od drajvera tako da ne vidim zašto bi bilo nekih problema. Nisu valjda BSD i Solaris napravljeni samo za USR. Ali uvek možeš prvo da nagovoriš nekog drugara da ga kupi… 😉 Šalu na stranu, radiće sigurno, ne brini.
9. март 2005. у 11:25 am #25539MoneoУчесникAko Tvorac da,kupicu ga jos kolko sledece nedelje!
A onda BSD 🙂 i net 🙂 mmmmmm!
CU!
Heavy Metal rules!9. март 2005. у 5:38 pm #25540DooleУчесникDa Genius RS232 modem jeste hardverski.Znam da se lepo slaze sa linuxom i na njemu radi bez poroblema a mislim da bi trebalo da radi i na BSD i Solaris.
10. март 2005. у 8:27 am #25541workyУчесникNasao sam izgleda pravo resenje!
Nekoliko dilera u ponudi ima eksterni Intel RS232 serijski modem-to bi trebalo da je pravi hardverski modem-kosta nov oko 35e!:-)[/]
Moj skromni savet je da ako možeš prvo isprobaš taj modem pre kupovine.Ovo je
iz sopstvenog iskustva,jer sam za tu lovu kupio serijski hard modem pa nije hteo da radi
na MDK,istina reč je o SWEEX modemu,pa ga je čak Xandros prepoznao i konfigurisao
kao 14.4kb modem, a za Genius neznam , možda će biti dobar. Mada tek sa nabavkom
pravog full hard.modema (polovnog) dobio sam brzine da ne kažem fantastične ali DVA
puta brže od soft-modema. A SWEEX sam dao na poklon.
Toliko nadam se da će biti od pomoći.10. март 2005. у 11:36 am #25542MoneoУчесникHmmmmmmm…….
@worky E sad si me bacio u dilemu-doduse primetio sam da neki dileri imaju Sweex eksterni serijski modem koji kosta 33e!Ovaj je 37e……
Sta da radim-lovu imam,a modem ako je RS232 serijski bi trebalo da bude hardverski!
Pomagajte!
CU!
Heavy Metal rules!
P.S. Najbolja bi varijanta bila da ga isprobam(koristim Vector),ali je to izgleda naucna fantastika:( -koji li ce diler pristati na to,ili da donesem tamo knoppix i isprobam na licu mesta 🙂
Sta da radim!
Hvala unapred! 🙁10. март 2005. у 2:34 pm #25543braleУчесникda li je modem bele boje i izgleda kao neka riba kada ga gledas odnapred? sa puno lampica?
Ako je to taj, a ja imam jedan takav, uvozi ga “Pakom” i taj je dobar, radi svuda , nesto zeza pod windowsom 🙂 , ali pod linuxom radi svuda. Mislim da je u njemu intel ili linux chip. eto sada si mozda malo blize resenju dileme. Inace ja sam ga platio po veleprodajnoj ceni oko 23-24 evra , nisam bas najsigurniji ali svakako ne vise od 25 evra.
pozdrav -
АуторЧланци
Форум ‘Хардвер’ је закључан за нове теме и одговоре.