Početak › Forumi › Linuks distribucije › Mandriva › Softver › Ge Force 2 MX400 Problem
- This topic has 56 odgovora, 7 glasova, and was last updated 22 years, 5 months ranije by
-Shadow-.
-
AutorČlanci
-
22. februar 2004. u 9:28 pm #17125
-Shadow-
UčesnikPa porucio sam Mandrake 9.1 pre tri dana al jos nije stigao…Imam komp na 300Mgh,Ge force 2 64mb,128 RAM-a…Jer bi trebao lepo da radi taj Mandrake?
22. februar 2004. u 9:36 pm #17126-Shadow-
UčesnikE i jos nesto…Sorry sto vas davim ovoliko al tek sam poceo… 🙂 Ne razumem kako ta instaliram programe,cuo sam da pominjete nekoe alate za to al nisam provalio koji su…
23. februar 2004. u 7:09 am #17127ZivicAleksandar
UčesnikE pa sad na 300Mhz Intela sa 128 KB L2 kesa i pravog pentijuma sa 256~512KB radice ko bonbonica, ali za AMD K6-2 na 300Mhz nemoj da srljas u KDE, dovoljan ti je i Gnome i mnogo ti je bitnija kolicina memorije (nikako ispod 128MB) nego brzina procesora.
Inace na istom takvom K6-2 kroz MDK9.1 moj buraz gleda DIVX-ove direktno sa CD-roma, bez da mu secka, a cik probaj tako nesto kroz Win.
Ako si narucio svih 7 CD-ova uzivaces do mile volje, nema sta nema, i sve instaliras sa rpm -Uvh ili -ivh, MDK9.1 ti je pravi izbor (nema toliko Bugova).23. februar 2004. u 9:17 am #17128-Shadow-
UčesnikPa nisam svih 7,narucio sam download version,skupa je ona full…Znaci mogu DIX-evi da se gledaju bez problema?!Narucio sam CD-ove jos u cetvrtak,zasto ne stize vise…?Uspeo sam u ovom Red Hat-u da stavim win particiju,uvezbavam se ja polako … 🙂
23. februar 2004. u 12:09 pm #17129ZivicAleksandar
UčesnikObavezno obidji stranu sa linkovima ovog sajta, pogledaj sve sajtove iz bivse juge, ima mnogo uputstava na nama poznatom jeziku.
24. februar 2004. u 8:01 am #17130-Shadow-
UčesnikE instalirao sam MDK 9.1,I OVO JE 1000000000000000 PUTA BOLJE OD WIN-A,TEK SAD VIDIM KOLKO JE LINUX DOBAR!!!!!! 😀 😀 😀 Ali uvek mora da se nadje nesto…Sve mi savrseno radi samo mi zvucna ne radi i to nece ni da je prikaze…Sta da radim ?
24. februar 2004. u 9:19 am #17131ZivicAleksandar
UčesnikKoja zvucna je u pitanju?, ako je integrisana: iskljuci mu automatsko startovanje zvuka prilikom dizanja masine u Kontrol centru>SoundSystem, a prvo pogledaj da ukljucis tj. startujes aumix ili kmix, u start meniju pod multimedija, mozda je samo mute.
24. februar 2004. u 10:13 am #17132-Shadow-
UčesnikImam Sound Blaster 16 PnP Vibra…Probao sam ono sndconfig ali mi samo kaze kao ovo je prog za konfigurisanje zvucne kartice,ja kazem ok i nista se ne desava…Treba mi hittno jer imam gomilu filmova da gledam…
24. februar 2004. u 11:34 am #17133Anonimni
GostMoraces u kernelu da ukljucis podrsku ili da loadujes modul za nju. Skoro sam siguran da ima podrsku. BTW Debian Woody 3.0 je savrsena distribucija za tvoj komp
24. februar 2004. u 5:03 pm #17134ZivicAleksandar
UčesnikDali ti za rad pod Winom tj. DOS-om trazi drajvere u autoexec.bat i config.sys
Ako je tako, onda zvucna mora da se inicira prilikom boot-ovanja, a to mozas da sredis samo kroz DOS.
Pogledaj INSTALL.TXT na prvom CD-u
Imas objasjeno vise metoda za pokretanje linuxa iz autoexec.bat-a
Svakako ces morati linux da pokreces posle iniciranja zvucne, tako rawwrite.exe stavi na kraj autoexec-a.
Pogledaj za pocetak sta ti javlja dmesg (tu bi mogao da nadjes nesto o tvojoj zvucnoj ako je prepoznata)
A za zvucnu imas i sndconfig programcic koji ces instalirati sa #urpmi sndconfig, trazi ce ti pritom CD-1, slozis se sa ostalim paketima koje trazi i kad se instalira pokreni program # sndconfig kroz konzolu, a u drugoj konzoli kucaj $ man sndconfig.
Pomucices se ti sa tim PnP zvukom, ali navali
Poteraj i pnpdump > /etc/isapnp.conf pa pogledaj taj fajl(samo to je vec duga prica)…. -
AutorČlanci
Forum ‘Softver’ je zaključan za nove teme i odgovore.