Почетак › Форуми › Линукс дистрибуције › Mandriva › Софтвер › Ge Force 2 MX400 Problem
- This topic has 56 одговора, 7 гласова, and was last updated 22 years, 5 months раније by
-Shadow-.
-
АуторЧланци
-
18. фебруар 2004. у 10:54 pm #3369
-Shadow-
УчесникNov sam u Linuxu i kada sam konacno hteo da ga instaliram,sve je proslo ok, instalacija i to (Red Hat 7.3)a onda je kod login-a je poceo da zeza…kad god dodje dotle prvo se pojavi textualni oblik login-a i posle sekund pocne da trepce slika i tako stalno…Reinstalirao sam ga 4 puta i menjao svakakve opcije i vise mi je dosta 👿 Da nije mozda do graficke kartice?Pomozite!
18. фебруар 2004. у 11:03 pm #17106ZivicAleksandar
УчесникI meni se to kad kad desi, obicno kad idem u logout, ali posle restarta proradi, nego idi ti lepo kroz konzolicu ili mc u /var/log/XFree86.log i procitaj st pise, meni je problem sa nekim fontovima, jer i kad ga restartujem posle neuspesnog dizanja X-a javlja kako nije uspeo da ugasi DisplayManager i X-font service.
Mozda je to i kod tebe, mada ne mora da znaci.
Kartica inace radi odlicno i trenutno mi mnogo nedostaje (prinudjen sam da radim na Voodoo3 u 800×640)18. фебруар 2004. у 11:50 pm #17107Aleksandard
УчесникSkini sa net-a drajvere i instaliraj pa restaruj racunar i radice …
Ranije distribucije Red Hat-a su malo teze za podesavanje grafickog okruzenja …
A verovatno je moguce i da si izabrao neki neodgovarajuci monitor ako tvoj nema medju ponudjenima …
Kao sto rekoh starije distribucije su osetljive na to …
19. фебруар 2004. у 6:03 am #17108tomaja
Главни мајсторPreporucujem ti da nabavis noviju verziju LinuxOS , bilo da je RedHat u pitanju il neki drugi (preporcujem ti Mandrake Linux 9.1 ili 9.2)
RedHat 7.3 je star 2-3 godine sto je za Linux mnogo vremena.
linux4life
19. фебруар 2004. у 3:15 pm #17109-Shadow-
УчесникAha,posto kao sto sam rekao da sam nov u linux-u,da li mozete da mi objasnite postupak gledanja tog loga i instalacije drivera,skinuo sam ona NVIDIA-in .run file ali je prob sto mi je na drugom hardu i ja opet ne znam nista od komandi u linuxu…. 😥
19. фебруар 2004. у 3:16 pm #17110-Shadow-
Учесникi jos nesto…Sta znaci na onoj listi svih linuxa “download version”?Da li se ta verzija razlikuje od obicne ili…
20. фебруар 2004. у 1:33 am #17111Aleksandard
УчесникUfff …
Probaj ovako
otvori konzolu i kucaj:
cd /mnt
lsviti na sta ti je mauntovana windows particija (obicno je windows ili win)
ako je tako zatim kucaj:cd windows
pa putanja do direktorijuma gde su ti drajveri
zatim kucaj:
sh NVIDIA*.run
i to je to …
a da moras pre svega toga instalirati kernel-source sa diskova koje vec imas …
Sto se tice drugog pitanja razlika je totalno zanemarujuca …
20. фебруар 2004. у 11:47 am #17112ZivicAleksandar
УчесникMoj savet:
Bolje ih prekopiraj na linux particiju pa ih onda instaliraj, nepisano pravilo, ali mislim da tako stoji u svakom uputstvu (NE instalirati sa Win particija), dakle ides:
cp /mnt/win/doticni drajver /home/moj_user/Documents
pa ga onda od kuce instaliras
cd /home/moj_user/Documents
sh drajver.run
Obavezno izadji iz grafickog okruzenja, u konzoli kao root kucas init2.20. фебруар 2004. у 12:06 pm #17113Aleksandard
Учесник😀 posto si spomenuo to ne pisano pravilo
ajde mi ga sad malo objasni zasto to kazes 😀
20. фебруар 2004. у 2:58 pm #17114ZivicAleksandar
УчесникPa kazem ti ja, najbolje da sve sto radis radis kod kuce, nego po komsiluku.
Sta ako ti komsija upadne taman u pola posla, ha???
Zato lepo stavish kaficu, pozoves komsinicu, tj drajver, ona se lepo odazove, i ti zavrsis posao, sve u svemu Svoj na Svome, tj komsika, na mome. I ako ti ne uspe barem neces da krivis komsiju. 😆
Procitao sam negde, ne bitno gde, a i sam vise volim da potraje, Sto jednostavno kad moze komplikovano???? -
АуторЧланци
Форум ‘Софтвер’ је закључан за нове теме и одговоре.