Почетак › Форуми › Линукс дистрибуције › Fedora, Red Hat,… › Firefox ne prikazuje flash….. [sređeno]
- This topic has 10 одговора, 6 гласова, and was last updated 11 years, 2 months раније by
diccan.
-
АуторЧланци
-
7. јул 2006. у 8:39 am #7578
Moneo
УчесникDa tako je…..
Firefox nece da mi prikazuje flash elemente….
Prijavljuje da je “missing plugin” iako je flash player instaliran…
Interesantno je da se,kada instaliram RPM paket sa Macromedia Flash Player-om i kada odem do /usr/lib/firefox/plugins,on uopste ne nalazi tu!
Probao sam i sa verzijom sa sajta Macromedia-e koja ima i instaler,ali je isto samo sto se ovaj put libflash.so zaista i instalirao(nalazi se u plugins)…..
Sta se dogadja-nije valjda je da u pitanju onaj famozni bug da kernel koji ide uz FC 5 nece da ucitava proprieatry module?7. јул 2006. у 8:51 am #45744urosevic
УчесникMoraš ručno da iskopiraš ili linkuješ libflash.so u /usr/lib/firefox/plugins ili gde je već plugins direktorijum za verziju FFa koju imaš.
7. јул 2006. у 9:06 am #45745Moneo
УчесникUradio sam i tako,ali nije bilo to u pitanju 🙂
Probleme je pravio SE Linux-promenio sam policy sa enforcing u permissive i sve radi OK
Thanks anyway!
PoZ!8. јул 2006. у 7:56 am #45746urosevic
УчесникJu velokm 🙂
7. август 2006. у 4:36 pm #45747debelizmaj
Учесникkako si ga tachno osposobio da radi??
hvala
i jos jedno pitanje, sta koristite u fedori za konfigurisanje, ovi alati sto sam ih dobio uz fedoru ne nude nikakve dublje mogucnosti za konfiguraciju, hteo bih da namestim da jednim klikom na misha otvaram sve i da grub da bolje konfigurisem7. август 2006. у 4:59 pm #45748Moneo
УчесникVrlo jednostavno-samo nadjes opcije vezane za SE Linux(ne znam sad napamet gde su)i promenis policy-stoji “Enforcing” u “Permissive” ili ga potpuno disable-iras-SE Linux je uglavnom nepotreban za kucnu upotrebu,a tu ti je IP Tables Firewall-a koji je na Fedori ukljucen po default-u sto je sasvim dovoljno da ti pruzi skoro apsolutnu bezbednost….
Fedora za konfigurisanje koristi uglavnom ono sto dobijas u “paketu” sa nekim izuzecim tipa Yumex koji se dodaju posebno-koncipirani su tako da budu jednostavni i da pruze osnovna podesavanja,dok se za ozbiljnije stvari mora koristiti konzola-to je koncepcija koja je preuzeta od RH-a i koja se fura vec godinama-drugim recima-u pitanju je odlican balans GUI-a i konzole koncipiran tako da covek nesto i nauci,a ne tipa moron friendly kao kod npr SuSE-ta
Slicno koncepcija je prisutna i u Ubuntu-u i po meni je to jedan od najvecih pluseva sto se tice ovih distro-a…
Kod Fedore nije bas sve na kilk-ako hoces nesto tako tu su Mandriva i pogotovu SuSE….
PoZ!7. август 2006. у 5:21 pm #45749debelizmaj
УчесникRadiiii…..nisam ni znao da SElinux postoji :redface:
Ince fedra je ok, do skoro sam koristio slack ali posle menjanja ploce nisam imao mogao da konfigurisem sve peske, a ima dosta toga, tako da sam resio da probam neke vise user frendly, i moram da priznam da mi se fedora svidja, ubuntu mi se iz nekog razloga nije svideo….
pozdrav i hvala25. јануар 2011. у 8:33 pm #86382MuadDib
ГостGde ste ga nasli i meni neradi Flash na mandrivi 🙁 poludecu vise
26. јануар 2011. у 6:36 am #86390velial
ГостЈел уопште има SElinux на Мандриви???
Него оно су постови из 2006. год. можда код тебе није то проблем.
Ако користиш 32 битни флеш на 64 битном систему треба да инсталираш “nspluginwrapper”
Други начин је да инсталираш 64 битни флеш који је мало сакривен на адобовом сајту.
Мени је овај други начин увек боље радио.
26. јануар 2011. у 11:13 am #86393Moneo
ГостNisam nesto siguran da SELinux postoji u default instalaciji bilo gde drugde sem kod Red Hat-olikih distribucija (Fedora, CentOS, Scientific Linux…) tako da ne verujem da on pravi probleme 😉
-
АуторЧланци
Мораш бити пријављен да би поставио коментар у овој теми.