Početak › Forumi › Linuks distribucije › Fedora, Red Hat,… › Fedora 2008 ili mandriva 2008
- This topic has 13 odgovora, 11 glasova, and was last updated 17 years, 3 months ranije by
paralizer.
-
AutorČlanci
-
29. januar 2008. u 12:47 pm #9765
ArhangelM
UčesnikPrvo pozdrav svima posto sam prvi put na forumu!
Moja dilema je ovakva, s obzirom da vec jedno godinu dana koristim KUBUNTU resio sam da predjem na neki drugi distro. E sad instalirao sam Fedoru 2008 sa DVD-a i sve je proslo OK, ali me malo iznerviralo kada mi je zatrazila 17eur. da bi pustio film, mislim OK ima i besplatnih kodeka sli ipak! Zatim sam presao na novu mandrivu 2008 KDE i moram da priznam da mi se svidja, malo je bagovita ali i to se da srediti.
E sad zasto ja ovo pisem ovde? Pa zato sto mi se stvarno svidja FEDORA! Mislim imao sam i GNOME I KDE zajeno i to je bas ono sto sam trazio ali s obzirom da sam navikao na KUBUNTU sam prelazak mi je malo teze pao!
Pa bi zamolio ako neko ima iskustva sa ova dva distroa F08 i MA08 da mi da svoje misljenje!
POZDRAV!29. januar 2008. u 2:07 pm #67004nucleuswizard
UčesnikPa ja bih izabrao Fedoru,čini mi se da je mnogo bolja i koristio sam je nekoliko meseci i nisam uopšte imao problema da podesim sve na laptopu čak je i dokumentacija bila dobra.U ovoj novoj verziji i mene malo nervira ovo oko plaćanja ali bi ti preporučio ovaj link da pogledaš imaju potpuno objašnjenje instalacije Fedore 8 sa slikama oni to zovu Perfect Desktop
http://www.howtoforge.com/installation-guide-fedora8-desktop
Isto to imaš i za Mandrivu 2008,pročitaj pa vidi šta ti se svidi
http://www.howtoforge.com/the_perfect_desktop_mandriva_2008.0
Nadam se da će pomoći
29. januar 2008. u 2:32 pm #67005Kosava
Učesniki ja sam posle dugog vremena sa Kubunta prelazio na neki drugi distro probao sam ih dosta posle njega čak i Fedoru 8 al najjači utisak i najbolji se pokazao PCLOS…moja preporuka ti je PCLOS
29. januar 2008. u 6:04 pm #67006ArhangelM
UčesnikProbao sam i ja kao live cd PClOS ali neznam mozda zato sto sam u to vreme koristio Kubuntu pa nije ostavio neki utisak na mene, ko zna mozda fa pustim ovih dana opet, probe radi.
nucleuswizard hvala za linkove bice od koristi nadam se.
🙂29. januar 2008. u 8:38 pm #67007marelli
UčesnikNi jedno ni drugo,kada sam ih ja koristio bili su toliko bagoviti da skoro nista nije radilo,pa jos sada vidim uveli jos neko placanje ….. jeeeeeeeeee …..
29. januar 2008. u 9:53 pm #67008ArhangelM
UčesnikMarelli ja bih najvise voleo da koristim GENOO ali stvarno nemam vremena da ga savladam, ali uskoro nadam se da hocu!
U svakom slucaju hvala!
Pozdrav! ^-^29. januar 2008. u 10:35 pm #67009psy_unix
UčesnikFedora O0 O0 O0
30. januar 2008. u 8:15 am #67010zchira
Učesnikako imas brz pristup internetu i volje da se malo bakcesh moja preporuka je arch linux.
Vredi O0Ja sam pre njega koristio mandrivu 2008 i iznerviralo me njeno ponashanje slicno windowsu (jede memoriju i spora je) i onda sam probao arch i nijedan distro mi nije tolko ‘prirastao srcu’ kao arch (pre njega je to uspeo samo slackware 🙂 )
30. januar 2008. u 8:40 am #67011velial
Učesnik😮 😮 😮 😮 😮 😮
Gde ste vi nasli placanje na fedori ja je koristim vec par godina i nikada takvu poruku nisam video?
?????????????????
😮 😮 😮 😮 😮 😮30. januar 2008. u 12:13 pm #67012Sioux
UčesnikMožda se zove RH 😉
A Cent OS -
AutorČlanci
Moraš biti prijavljen da bi postavio komentar u ovoj temi.