Почетак › Форуми › Линукс дистрибуције › Fedora, Red Hat,… › FC6
- This topic has 65 одговора, 13 гласова, and was last updated 19 years, 8 months раније by
Moneo.
-
АуторЧланци
-
29. новембар 2006. у 4:28 am #47994
BrokeBody
УчесникJos uvek nema respin-a. 🙁 Ne mogu vise da izdrzim, ima opet da instaliram ovu prvu 6-icu. 😀
29. новембар 2006. у 9:43 am #47995Moneo
УчесникOvaj,pa ako imas brz net ne moras da cekas respin-samo odradis update preko yum-a ili smart-a 🙂
Inace skoro su izasli update-ovi za yum i yumex i mogu ti reci da se neki stvari dosta ubrzane…
Takodje,moj savet je da svakako pobas smart(izasao je update i za njega :-))koji sam vec pomenuo…29. новембар 2006. у 1:06 pm #47996BrokeBody
УчесникMa znam, al’ me ne nervira sto po instalaciji Fedore, uprkos tome sto imam brz net, jos sto godina ima da mi skida svakakve pakete. Samo da mi podje ova kolokvijalna nedelja vise.
30. новембар 2006. у 12:10 am #47997Moneo
УчесникMa ne moras da skidas nista sto vec nemas u paketu…
U temi “FC6 zavrzlame” sam objasnio kako da pakete sa dvd-a vuces preko yum-a i u lokalu 😉
Tako da ti se u principu download svodi na multimediju,a to nije vise od 30-ak MB,tako da nemoj da se zalis,sta da radim ja koji imam dial-up 🙂
E sad ako pak hoces update celog sistema sa svezim softverom-e to je vec druga prica 😉2. децембар 2006. у 4:48 pm #47998popeye
Главни мајсторKernel panic tokom prvog podizanja sistema (restart nakon završene instalacije),na drugoj mašini odmah po završetku instalacije je pokazao 140+ zakrpa na čekanju. Loše.
2. децембар 2006. у 7:06 pm #47999Moneo
УчесникIzgleda da je kernel 2.6.18 pomalo(citaj vise)buggy-meni se prilikom koriscenja doticnog u Slack-u zakucao ceo sistem prilikom koriscenja pppd-a(prvi put otkako koristim Slack),a slicno mi se desilo u Fedori(samo jednom u oba slucaja)koja,gle cuda,koristi istu verziju kernela
Tako da uopste nemojte da se cudite sto Slack ima(jos uvek)2.4 kernel,a na 2.6.17 kernelu koji se nalazi u extras sve radi savrseno,koliko sam video…
No bilo kako bilo-vec je(poduze)izasao update kernela za Fedoru i jos dosta toga 😉
Tako da ako neko ima broadband-zna sta mu je cinti-dakle yum update,sto se na kraju krajeva kod Fedore cak i podrazumeva…
Inace,kod mene FC 6 radi sasvim OK…
PoZ!2. децембар 2006. у 7:44 pm #48000urosevic
УчесникKod mene FC6, da čuknem u drvo, radi sasvim OK, bez blokada i kernel panica. Jedini problem koji imam, a koji se javljao i na slacku sa kernelom iz 2.4 grane, je što se Quake3 Arena i SoF2 zakucaju posle malo igranja. Cenim da je problem do grafičke kartice i TV izlaza. Možda kad bih isključio TV izlaz možda bi onda radilo normalno.
Sve ostalo radi kao doXa (čuk-čuk-čuk)
3. децембар 2006. у 3:29 pm #48001kmilos
Учесник@popeye
1. Verovatno te ujela bubica sa istalacijom i586 umesto i686 kernela, trebalo je malo da baciš pogled na temu “FC6 zavrzlame”…2. Je ne znam ni za jedan distro/softver koji je objavljen bez grešaka, šta ima loše u tome da se nakon toga redovno puštaju ažurirani paketi?
3. децембар 2006. у 11:53 pm #48002popeye
Главни мајстор1. Jeste i glupa je za desetku (zato što je morala biti primećena, jer sudeći po reakcijama korisnika rekao bih da je pravilna instalacija izuzetak).
2. Loše je to što na modemskoj vezi, mogu komotno da se slikam. Naročito kad se u tih 140+ paketa nalaze zakrpe koje _moram_ da preuzmem da bi mi sistem radio.
Sistem sam inače menjao da bih dobio compiz bez muke oko nameštanja. U tom pogledu je sve ok, mada nije radilo sa nv drajverom, posle dovlačenja jezgra (ode prva buba) i novih nvidia drajvera sa livna riznice, sve je glatko proradilo.
Oko artworka novinari dižu prašinu bez razloga, jer osim pozadine, ništa drastično nije promenjeno (isti set ikona, Clearlooks, itd.). Na kompu ipak imam bolje pozadine od ove plave gliste. 🙂
Nedostaje mi mogućnost da instaliram Kmail i Kopete (samo njih, ne cele kdepim/network pakete). Yum loše manipuliše riznicom na DVD-u, a prečesto dovlači podatke sa udaljenih riznica (-C se pokazao kao loše razrađena opcija).
Nije loše, može dosta bolje. Narednih 6 meseci sam sigurno na Fedori, privići ću se.
4. децембар 2006. у 10:28 am #48003Moneo
УчесникStoji sto si rekao za brzi net-zaista je mucno skidati update-ove i ostalo sto izlazi prilicno redovno za FC preko dial-up-a-to je ipak distro koji zahteva brzi net….
Medjutim,mozes za yum da podesis mirrore koje hoces,a postoji i yum plugin koji automatski bira geografski najblizi/najbrzi mirrror koji si definisao…
A sto se tice KDE-a-ljudi koji ga koriste na Fedori nece biti bas sasvim zadovoljni,jer je Gnome native okruzenje i sav razvoj ovog distroa,rekao bi,je vezan iskljucivo za njega(npr. Pirut,Yumex,Smart,pup,adiministrativni GUI alati…),dok KDE imam utisak je tu reda radi,te da se ne bi odbijali korisnici ovog okruzenja-e sad ispravite me ako gresim…
P.S. Kome se ne svidja yum,neka proba smart… -
АуторЧланци
Мораш бити пријављен да би поставио коментар у овој теми.