Početak›Форуми›Linuks distribucije›OpenSuSE›Error pri dizanju KDE-a
- This topic has 15 odgovora, 7 glasova, and was last updated 17 years, 7 months ranije by
LYb.
-
AutorČlanci
-
3. aprila 2005. u 3:57 pm #5103
Nitro
UčesnikImam kde 3.3. Danas slusam ja mjuzu na Mplayer-u i nestane mi na taskbaru plocica Mplayer. Ja hocu da ugasim pesmu i ne znam kako pa ja udarim ALT+CTRL+Back Spase da restartujem X. Nesto je zakocilo i ja pritisnem ALT+CTRL+ F2, kucam za user: nitro i pass. Kucam kde a ono kao i uvek kaze Cannot start KDE, nesto monitor, trte-mrte.
Kucam reboot, restartuje se i kada treba da se digne KDE na splash screenu stoji na SETTING UP INTER PROCESS COMUNICATION ili tako nesto. Ja ga ostavim i posle kratkog vremena pojavi se poruka:ERROR:
Could not read network conecttion list:
/home/nitro/.DCOP server_linux__0
Please chech that the “dcopserver” is running!Evo javljam vam se iz root-a, kod njega sve lepo radi.
Pomaziteee3. aprila 2005. u 6:17 pm #26591kmilos
UčesnikPokusaj dve stvari, da sklonis neke od skrivenih fajlova u /home/nitro (specificno .ICEauthority), drugo da uklonis sve fajlove iz /tmp koji imaju veze sa korisnikom nitro (narocito iz /tmp/.ICE-unix).
I malo je ekstremno da nasilno ubijas ceo X kada ti se zaglavi jedan proces, jer to kao sto vidis pravi probleme ostalim procesima… Koristi neki KDE-ov system monitor, ili se nauci da koristis ps i kill komande iz konzole.
3. aprila 2005. u 9:31 pm #26592Nitro
UčesnikMilose hvala na pomoci.
Sad palim komp i KDE se normalno dize… 😀 😀
Izgleda da su gremlini.4. aprila 2005. u 6:16 pm #26593LYb
UčesnikUpravo iz tog i slicnih razloga nije lose napraviti skripticu koja ce da se pokrece pri shutdown/reboot i koja radi ‘rm -rf /tmp/*’. Jeste da ja reboot radim jednom u 15 dana maksimalno, ali od tada nemam gremlina.
4. aprila 2005. u 7:48 pm #26594Nitro
UčesnikUpravo iz tog i slicnih razloga nije lose napraviti skripticu koja ce da se pokrece pri shutdown/reboot i koja radi ‘rm -rf /tmp/*’. Jeste da ja reboot radim jednom u 15 dana maksimalno, ali od tada nemam gremlina.
Daj neko uputstvo
4. aprila 2005. u 11:47 pm #26595LYb
UčesnikJa sam na slacku u /etc/rc.d/rc.6 ubacio linije
echo “Cleaning /tmp”
rm -rf /tmp/*sad, suse koristi sysv sistem init skripti… ubaci to u /etc/rc.d/rc6.d direktorijum, ako se dobro secam
4. aprila 2005. u 11:57 pm #26596kmilos
UčesnikPo meni bi to na SUSE-tu islo u /etc/init.d/halt.local
Procitaj /etc/init.d/README
5. aprila 2005. u 5:02 pm #26597Nitro
UčesnikUbacio sam u /etc/init.d/halt.local i radi.
Kad se gasi pise clearing /tmp.
Fala20. februara 2006. u 7:22 pm #26598sifumarko
UčesnikA kako bi to islo kod Mandrive 2006 ?
20. februara 2006. u 9:33 pm #26599MisterNo
Učesnikna mandrivi koliko vidim u /etc/rc.d/rc6.d/ imas fajl reboot.
mozes tu da ubacis skript koji ti je LYB daomada postoji i naredba tmpwatch a ne mora se ovo raditi pri restartu uvek je tu dobri stari cron.
-
AutorČlanci
Мораш бити пријављен да би поставио коментар у овој теми.