Почетак › Форуми › Линукс дистрибуције › Mandriva › Хардвер › Eksterni serijski modem radi, ali bez protoka!?
- This topic has 9 одговора, 5 гласова, and was last updated 20 years, 4 months раније by
pedjaman.
-
АуторЧланци
-
17. април 2006. у 8:49 pm #7279
mmirilovic
УчесникDakle eksterni modem US Robotics, se lepo konektuje na provajdera. Ali protok je užasno slab. Svaki put je konekcija uspešna. Negde na oko 44K.
Grafik u KPPP statistici, pokazuje da se protok ostvari ali samo na par sekundi, a onda ide period „ćutanja“ od par minuta, pa zatim ponovo dođe do više-manje normalnog protoka ali opet na samo par sekundi i onda sve iz početka. I dešavaju se pucanja veze.
Ping radi, recimo do Googla, ali vrrrlo sporo.
Šta se događa? Da li sam nešto propustio u vezi serijskog porta? Da li moram da konfigurišem nešto u vezi njega? Modem je samo uključen na port i u KPPP-u sam dao da se modem nalazi na ttyS0. Ili je u pitanju loša tel. linija?
Distribucija je Mandriva. Nikakva podešavanja oko serijskog porta nisam dirao već je sve kao „out of the box“.
Računar nije sada kod mene, već na udaljenoj lokaciji.
17. април 2006. у 8:52 pm #43308mmirilovic
УчесникPS. Ako neko misli da je u pitanju ipak loša tel. linija, koji onda init string da prosledim modemu, pa da se konektuje na manjoj brzini. Ako ništa barem da može da se skina mail?
17. април 2006. у 8:52 pm #43309ak-87
УчесникNa koliko si stavio brzinu konekcije?Takodje,sta si stavio za line termination?
Te dvije stvari su dugo mene mucile sa eksternim modemom…Configure>Modem>Edit…
17. април 2006. у 9:43 pm #43310mmirilovic
УчесникRekoh da nemam kraj sebe taj komp. Šta treba da se stavi za line termination?
18. април 2006. у 5:16 am #43311ak-87
УчесникEksperimentisi…Dok sam koristio kppp,mislim da je kod mene super radilo sa CR/LF. ❓
18. април 2006. у 9:34 am #43312mmirilovic
УчесникProtok lepo ide par sekundi, a onda stane na dva tri minuta. Ne znam kakve ovo veze ima sa line termination, ali ok! Probaću.
Da li neko zna koji AT string da pošaljem modemu pa da smanjim brzinu konekcije na recimo 33K?
18. април 2006. у 10:57 am #43313LimitMan
УчесникJa imam slicne probleme, ali nije problem u modemu vec u telefonskoj liniji (digitalna centrala ali…) … Pogledaj da li ti se gasi dioda sa natpisom CS …
18. април 2006. у 12:08 pm #43314pedjaman
УчесникPS. Ako neko misli da je u pitanju ipak loša tel. linija, koji onda init string da prosledim modemu, pa da se konektuje na manjoj brzini. Ako ništa barem da može da se skina mail?
Posedujem isti modem. Pogledaj na CD-u od njega. Imaš PDF fajl sa stringovima. Naći ćeš i za brzinu. mada mislim da to neće pomoći ako ti je loša centrala
18. април 2006. у 4:32 pm #43315miodragz
УчесникImam slican problem imam D-Link radi ali sporo podesio sam ga preko kppp na 115000 ali dalje je spor
18. април 2006. у 10:21 pm #43316pedjaman
УчесникImam slican problem imam D-Link radi ali sporo podesio sam ga preko kppp na 115000 ali dalje je spor
Jel to samo pod linuxom spor?
-
АуторЧланци
Форум ‘Хардвер’ је закључан за нове теме и одговоре.