Početak › Forumi › Linuks distribucije › Mandriva › Hardver › Eksterni serijski modem radi, ali bez protoka!?
- This topic has 9 odgovora, 5 glasova, and was last updated 20 years, 4 months ranije by
pedjaman.
-
AutorČlanci
-
17. april 2006. u 8:49 pm #7279
mmirilovic
UčesnikDakle eksterni modem US Robotics, se lepo konektuje na provajdera. Ali protok je užasno slab. Svaki put je konekcija uspešna. Negde na oko 44K.
Grafik u KPPP statistici, pokazuje da se protok ostvari ali samo na par sekundi, a onda ide period „ćutanja“ od par minuta, pa zatim ponovo dođe do više-manje normalnog protoka ali opet na samo par sekundi i onda sve iz početka. I dešavaju se pucanja veze.
Ping radi, recimo do Googla, ali vrrrlo sporo.
Šta se događa? Da li sam nešto propustio u vezi serijskog porta? Da li moram da konfigurišem nešto u vezi njega? Modem je samo uključen na port i u KPPP-u sam dao da se modem nalazi na ttyS0. Ili je u pitanju loša tel. linija?
Distribucija je Mandriva. Nikakva podešavanja oko serijskog porta nisam dirao već je sve kao „out of the box“.
Računar nije sada kod mene, već na udaljenoj lokaciji.
17. april 2006. u 8:52 pm #43308mmirilovic
UčesnikPS. Ako neko misli da je u pitanju ipak loša tel. linija, koji onda init string da prosledim modemu, pa da se konektuje na manjoj brzini. Ako ništa barem da može da se skina mail?
17. april 2006. u 8:52 pm #43309ak-87
UčesnikNa koliko si stavio brzinu konekcije?Takodje,sta si stavio za line termination?
Te dvije stvari su dugo mene mucile sa eksternim modemom…Configure>Modem>Edit…
17. april 2006. u 9:43 pm #43310mmirilovic
UčesnikRekoh da nemam kraj sebe taj komp. Šta treba da se stavi za line termination?
18. april 2006. u 5:16 am #43311ak-87
UčesnikEksperimentisi…Dok sam koristio kppp,mislim da je kod mene super radilo sa CR/LF. ❓
18. april 2006. u 9:34 am #43312mmirilovic
UčesnikProtok lepo ide par sekundi, a onda stane na dva tri minuta. Ne znam kakve ovo veze ima sa line termination, ali ok! Probaću.
Da li neko zna koji AT string da pošaljem modemu pa da smanjim brzinu konekcije na recimo 33K?
18. april 2006. u 10:57 am #43313LimitMan
UčesnikJa imam slicne probleme, ali nije problem u modemu vec u telefonskoj liniji (digitalna centrala ali…) … Pogledaj da li ti se gasi dioda sa natpisom CS …
18. april 2006. u 12:08 pm #43314pedjaman
UčesnikPS. Ako neko misli da je u pitanju ipak loša tel. linija, koji onda init string da prosledim modemu, pa da se konektuje na manjoj brzini. Ako ništa barem da može da se skina mail?
Posedujem isti modem. Pogledaj na CD-u od njega. Imaš PDF fajl sa stringovima. Naći ćeš i za brzinu. mada mislim da to neće pomoći ako ti je loša centrala
18. april 2006. u 4:32 pm #43315miodragz
UčesnikImam slican problem imam D-Link radi ali sporo podesio sam ga preko kppp na 115000 ali dalje je spor
18. april 2006. u 10:21 pm #43316pedjaman
UčesnikImam slican problem imam D-Link radi ali sporo podesio sam ga preko kppp na 115000 ali dalje je spor
Jel to samo pod linuxom spor?
-
AutorČlanci
Forum ‘Hardver’ je zaključan za nove teme i odgovore.