Почетак › Форуми › Линукс дистрибуције › Mandriva › Хардвер › (eksterni) modem za MDK 10.1 [kupio eksterni sweex]
- This topic has 30 одговора, 13 гласова, and was last updated 19 years, 9 months раније by sifumarko.
-
АуторЧланци
-
11. април 2005. у 10:38 pm #5136burgaУчесник
Imam MDK 10.1 sa 2.6.10 kernelom i Intel537 modem. Skinuo sam drajver sa intelovog sajta, ali ne mogu da ga iskompajliram mada sam pratio uputstvo. Posto me mrzi da se vise mlarim sa kojekakvim modemima sta da nabavim da gaLinux prepozna automatski i da se ne zezam dalje. (Da posaljem Windows u penziju 😈 )
12. април 2005. у 6:45 am #26823workyУчесникŠto se tiče kompajliranja drajvera, ja sam na mdk 10.1 i njegovom kernelu 2.6.8-12(mislim)
Uspevao da iskompajliram drajver za 537ep modem tek pošto sam nakon raspakivanja
arhive sa drajverom, i “make clean”, u fajlu coredrv.c koji se nalazi u direktorijumu
coredrv, izbrisao redove 295-297 posle se vratiš u ‘intel537..’ direktorijum i :
make 537
make install
Ovo uputstvo postoji u arhivi tekstova na ovom sajtu,za intel536ep modem,samo da napomenem da funkcioniše i za 537 modem :), vredi pokušati dok se ne nabavi hardverski
modem. 😀12. април 2005. у 9:41 am #26824burgaУчесникStavio sam te redove pod komentar, trebalo bi da su to redovi
/ case PM_SAVE_STATE:
// printk(KERN_WARNING”Saving power state is not implementedn”);
// break;ali mi javlja gresku:
error loading Intel537
ERROR: Module Intel537 does not exist in /proc/modules12. април 2005. у 9:56 am #26825workyУчесникMoguće je da to nije 537 modem, da li si pokušao sa lspci komandom?
ako je to 536ep trbaće ti odgovarajući drajver.
Srećno 😀12. април 2005. у 10:24 am #26826djuxУчесникNabavi exetrni US Robotics RS232 i zauvek se resi muka sa modemom u bilo kom OS-u! 😉 😉
12. април 2005. у 3:49 pm #26827burgaУчесникNisam gledao na modemu samom, ali se u windows-u predstavlja kao 537.
Sta je lspci?12. април 2005. у 4:52 pm #26828workyУчесникHe, to što se u windows-u predstavlja kao 537 može biti tačno ali verovatnije da nije,
ukucaj lspci u konzolu i lupi enter, izaći će ti spisak raznih kontrolera, vidi šta
piše kod’ Communication controller’ ako je 536EP skini taj drajver(intel-536ep-4.69-mdk10-
up.tgz) i probaj sa njim. Možda je u medjuvremenu izašao neki noviji, ja se više ne mučim
sa time,pa neznam,nabavio sam eksterni hard.modem ‘:) a i ranije sam imao sreću pa mi je proradio intel 😆
Pozdrav12. април 2005. у 5:58 pm #26829sifumarkoУчесникburga, stvarno razmisli da uzmes eksterni US Robotics (ne USB nego serijski). Evo ja sam uzeo polovni za 20-ak evrica i sada leprsam po internetu. 🙂
Mene mucilo to sto relativno cesto menjam distribucije pa nisam vise mogao da se mucim sa Lucentom. Ali, nisam se pokajao. Ovaj USR stvarno radi lepo…
A i ako jednom promenis distro, ne moras da mislis dal ima ili nema drajvera. Odma ga prepozna i samo teras… 😉
12. април 2005. у 8:49 pm #26830burgaУчесникPoslusacu te. Samo mi reci zasto da ne uzmem USB? Yar ne bi trebalo da je brzi?
13. април 2005. у 2:44 pm #26831sifumarkoУчесникDa, trebalo bi, ali pod uslovom da je STVARNO HARDVERSKI. U suprotnom desice se da ces da kupis soft modem samo zapakovan u kutiju umesto da ga ubodes u plocu. 🙂
Koliko mi se cini, veliki broj USB eksternih modema je u stvari soft dok su serisjki 100% hardverski. Ako uspes da nedjes hardverski USB onda super.
Ako neces eksterni mozes da probas i sa starim ISA modemima. Medjutim, ako imas noviju plocu (a siguran sam da je imas) onda neces imati slot za taj modem. Sto i nije tako steta jer su oni uglavnom na 33.6 Kbps 🙄
Znaci, ako si siguran da modem koji kupujes je zaista hardverski, onda nije mnogo bitno dal je USB ili serijski (u praksi neces osetiti neku veliku razliku). Najbolje bi bilo da mozes prvo da isprobas pre nego sto platis, ili bar da mozes da vratis ako ti ne radi.
Uzgred, ja koristim bas USR serijski na 56 Kbps i skida sasvim lepo (u proseku 4.5 kilobajta u sekundi). Cak i da je USB ne verujem da bi mi radio brze…
-
АуторЧланци
Форум ‘Хардвер’ је закључан за нове теме и одговоре.