Početak › Forumi › Linuks › Opšte Linuks diskusije › DVD rezanje
- This topic has 30 odgovora, 8 glasova, and was last updated 20 years, 10 months ranije by
bicca.
-
AutorČlanci
-
15. oktobar 2005. u 11:21 am #6321
bicca
UčesnikZnam, po ko zna koji put na forumu, ali ono što je bilo meni ne pomaže…..ili sam možda propustio bitan detalj 🙂
Imam NEC ( 🙂 ) 3540A, i rezanje mi jedva ide na 4h, i to uzima dosta procesora, a da ne pričam da staje sa rezanjem….. srećom DVD-ovi rade ok, ali me nervira pomalo, a i rezanje traje duže nego što bi trebalo (oko 17 minuta, a treba oko 12)…… u vin-u je to obično problem kad nije uključen DMA, ali meni jeste uključen……. naravno ista stvar i sa k3b i sa nerom.
mislim da k3b koristi growisofs..
da li neko ima ovakvih problema?
ako trebaju još neki detalji recite 🙄
15. oktobar 2005. u 3:40 pm #35825li
UčesnikPredpostavljam da je u pitanju tvoj rezac a ne k3b i sl. stvarno nemam nikakvu drugu ideju. 😕
15. oktobar 2005. u 3:54 pm #35826Nightweaver
UčesnikProbaj da narezes iz konzole pa vidi sta ti izbacuje:
[code]growisofs -dvd-compat -Z /dev/acd0 -J -R -speed=4 (ili koja vec) /home/neko/dir_sa_podacima/[/code]
Promeni samo svoj uredjaj..ovo /dev/acd0 je za BSD sisteme.
Tako ces videti da li sve ide kako treba. 😉 Za ovo ti trebaju cdrtools i dvd+rw-tools sto bi vec trebalo da imas.16. oktobar 2005. u 11:48 am #35827bicca
UčesnikProbaj da narezes iz konzole pa vidi sta ti izbacuje:
[code]growisofs -dvd-compat -Z /dev/acd0 -J -R -speed=4 (ili koja vec) /home/neko/dir_sa_podacima/[/code]
Promeni samo svoj uredjaj..ovo /dev/acd0 je za BSD sisteme.
Tako ces videti da li sve ide kako treba. 😉 Za ovo ti trebaju cdrtools i dvd+rw-tools sto bi vec trebalo da imas.10x, razmisljao sam o tome, ali nikad rezao iz konzole nisam 🙂
sad cu probati
16. oktobar 2005. u 11:56 am #35828bicca
Učesnik………..
blah, dupla poruka
16. oktobar 2005. u 12:18 pm #35829Nightweaver
UčesnikA ja u zivotu nisam narezao DVD preko GUI-ja.:D
16. oktobar 2005. u 3:23 pm #35830bicca
UčesnikA ja u zivotu nisam narezao DVD preko GUI-ja.:D
heh, šta da kažem, svako ima pravo na svoj izbor……..u svakom slučaju sad je rezao stabilnije, uz manje prekida ali ne i bez…. vreme ne mogu da kažem, jer je nešto čudno ispisivao, čas mi je jedno vreme prikazivao, čas drugo (tj čas da je vreme na sistemskom satu čas 5 popodne, čas 3 popodne……), tako da ne mogu da kažem koliko dugo je trajalo ukupno rezanje, znam samo da je prošlo bez ikakvih grešaka
16. oktobar 2005. u 3:31 pm #35831bicca
UčesnikPredpostavljam da je u pitanju tvoj rezac a ne k3b i sl. stvarno nemam nikakvu drugu ideju. 😕
što misliš da je rezač, ako u vinblouvzu reže i sa 8h bez prekida
16. oktobar 2005. u 4:19 pm #35832LYb
UčesnikDogadjalo se ljudima da im, cim krene rezanje, iskljuci DMA na rezacu, pa moras rucno da ga ukljucis sa hdparm i onda brzina odmah skoci.
Drugi problem je sa svezim 2.6.13 kernelom i sata diskovima, kad libata pre scsi drajvera preuzme sve prikljuceno pa napravi kurcslus na sistemu, ali mislim da to nije kod tebe proble. Proveri status DMA na rezacu pre rezanja i u momentu kada krene rezanje.
16. oktobar 2005. u 4:32 pm #35833Nightweaver
UčesnikIli jednostavno instaliraj FreeBSD i neces imati nikakvih problema sa DMA, DVD i sta vec.:P
-
AutorČlanci
Moraš biti prijavljen da bi postavio komentar u ovoj temi.