Početak › Forumi › Linuks › Opšte Linuks diskusije › DVD rezanje
- This topic has 30 odgovora, 8 glasova, and was last updated 20 years, 10 months ranije by
bicca.
-
AutorČlanci
-
17. oktobar 2005. u 5:41 pm #35844
bicca
Učesnikkakvi ste flejmeri jbt 🙂
ovako, izgleda neki zez ili u kde-u ili u k3b, ko će ga znati……….sad je rezao sa manje prekida, ali ih je opet bilo
18. oktobar 2005. u 7:18 am #35845urosevic
UčesnikNe, objasnjavam tvoj a ne svoj stav. I da ne idemo OFF, ali odakle ti nebuloza da ne mozes kucati nasa slova?!?
To nije moj stav, sorry. To može da bude samo tvoj stav. Meni se jednostavno ne sviđa blaga zastarelost paketa na BSDu i to je sve. A za slova, pa zašto ne kucaš normalno ako može? (samo nemoj da se vadiš na to da si naviko da kucaš ćelavo) 😈
dma radi, proveravao sa hdparm, sve lepo ispiše, nego mislim da sam našao šta je problem, jer sam jutros rezao u gnome-u, i rezao je normalno, bez ijednog prekida i bez opadanja brzine i u normalno vreme……dakle sumnjam na karambu u kde-u, mada sam imao samo jednu jedinu temu, ali videću kad budem ponovo rezao neki dvd bez nje kako će ići rezanje
Nema to veze sa KDE-om i Karambom i ne dešava se uvek. Dva prijatelja se žale na isti rezač da im isto to radi pod Windowsom XP (znači, nije ni do OS-a). Nadam se da će neki naredni firmware to da ispravi. Takođe postoj imogućnost da je problem „retki” IDE gajatan (nije gusti UDMA). Ja imam retki IDE kabal (33) i sumnjam da je on kriv pošto sam sredio kernel i dodao „blank medium” error ali se i dalje ponekad javlja to usporavanje i opterećivanje CPU-a. Ono što je binto, ne javlja se uvek i DMA se isključuje tek kada pokreneš rezanje i kad growisofs počne da čita info sa medijuma i priprema se za rezanje. Pogledaj hdparm -d /dev/dvd kada vidiš da je rezanje usporeno i CPU opterećen i videćeš da je DMA isključen, i čim mu proslediš -d1 videćeš da će sve da se vrati u normalu. Provereno.
Izgleda da je ovo problem sa samim modelom rezača jer nisam video da se ljudi žale na druge uređaje i/ili modele.
18. oktobar 2005. u 7:20 am #35846urosevic
Učesnikmod, obriši ovu poruku (duplirana je bila)
18. oktobar 2005. u 10:51 am #35847bicca
Učesnikurke, očigledno nisi pročitao jedan od prethodnih postova u kojem sam rekao da je rezanje u gnomu normalno, bez ijednog mogućeg prekida i normalnom brzinom
a što se tiče toga u vinblouvzu, treba samo da skloni u kontrol panelu odgovarajuću granu na kome mu je dvd, i onda ponovo skenira da mu nađe nove uređaje i kad nađe, vratiće mu se na dma…… vinblouvz automatski stavlja uređaj na pio čim naiđe neki put na grešku, i jedino tako možeš nazad na dma da ga vratiš
18. oktobar 2005. u 1:52 pm #35848popac
UčesnikEpa ljudi upravo sam rešio problem multisession DVD-R medija. Jednostavno uklonite sve gluposti tipa k3b ili NeroLinux i pustite da vas konzola vodi . Pri prvom snimanju na DVD je dovoljno ovo
[code] growisofs -Z /dev/dvd -R -J /put/do/direktorijuma/[/code]
A onda samo nastavljate sesije sa[code] growisofs -M /dev/dvd -R -J /put/do/direktorijuma/[/code]
-J znači M$ Joliet i ja ga lično ne upotrebljavam, -R je Ridge Rock iz Linuxa -Z za počinjanje, -M za nastavak sesije uređaj i ostalo je jasno
18. oktobar 2005. u 4:40 pm #35849bicca
Učesnikjeste dobar multisession ako praviš bekap, ali ako režeš za obične plejere nema vajde od toga
19. oktobar 2005. u 8:01 pm #35850popac
UčesnikŠta je to običan plejer? Šalim se, jednostavno mrzim zezalice tipa DVD-Player i slično. Komp zakon!!!
19. oktobar 2005. u 8:41 pm #35851Nightweaver
UčesnikZasto nema vajde? Imas na linkovima koje sam ostavio potpuno uputstvo kako se rezu DVD iz konzole za sve vrste citaca.
20. oktobar 2005. u 2:36 pm #35852bicca
Učesniknisi čitao svoj link 🙂
“Very few DVD-ROM drives support multisession DVDs, they will most of time, hopefully, only read the first session.”koliko znam retko da koj standalone player podržava multisession dvd-ove, tako da sam na to mislio, inače link je dobar i daje lepo objašnjenje
20. oktobar 2005. u 5:21 pm #35853popac
UčesnikMislim da je Night hteo da kaže da se mogu rezati i closed session diskovi iz konzole. Nesporazum I guess…
BY ThE wAy:
Browser: Netscape/MozillaNe nego Interet Explorer !!! 😥
-
AutorČlanci
Moraš biti prijavljen da bi postavio komentar u ovoj temi.