Почетак › Форуми › Линукс дистрибуције › Mandriva › Хардвер › DVD rezac vise ne cita DVD
- This topic has 14 одговора, 11 гласова, and was last updated 16 years, 1 months раније by
Andersen.
-
АуторЧланци
-
13. децембар 2008. у 3:43 pm #74399
marelli
УчесникI mene je NEC zezao,simptomi su isti,samo sto nije hteo da cita DVD-jeve,pa je posle riknuo.
Tako da,spremaj kintu za novu optiku!13. децембар 2008. у 5:06 pm #74400Andersen
УчесникSlazem se, nakon svega sto sam pokusao, i pored mog velikog optimizma ostaje samo da se konstatuje da ste u pravu, “otpevao je svoje”.
Dobra stvar u svemu ovome je sto sam sad bar siguran da ga nije Slax “sredio”, jednostavno, stigle ga godine.
Nista, sad treba traziti nesto sto ne kosta mnogo, a normalno se ponasa, vreme je da pogledam cenovnike.
U svakom slucaju hvala svima na odgovorima O013. децембар 2008. у 10:14 pm #74401BRANKKO
МодераторZvuci glupavo, ali vredi probati…
Ja imam Pioneer DVR-108 (kupljen jos pre PDV-a i izrezao na hiljade DVD diskova) koji je pre nekih godinu-dve isto odbijao da cita diskove… Restartujem masinu par puta i onda procita po koji, al nece da reze ni jedan disk… Vec se pomirih sa sudbinom da je odsluzio svoje, ali ga nisam zamenio jer sam cekao da se u ponudi domacih dobavljaca nadju SATA varijante novih (posto su tad bili jako retki). Neki drugovi su mi savetovalid a ocistim laser, al’ menije to bilo totalno glupo… Isto kao i oni CD-ovi koji satro ciste glavu… Blah… price za malu decu… samo da uzmu pare…
Al eto, racunam vec je izdahnuo, odsluzio je zmajski dok je radio… Nemam sta da izgubim, a ionako me interesuje cega ima unutra 😉 otvorim ga i ocistim laser… zatvorim… i evo ga radi jos uvek k’o nov…Sve slucajne koincidencije (menjanje verzija Nero-a, Alcohol-a, K3B-a i sl.) su se pokazale kako potpuno nebitne za rad istog… Samo sam ocistio laser…
13. децембар 2008. у 10:23 pm #74402dukenukem_4d
УчесникЈа избегавам да превише пуштам неки лајв цд на резачу
(пошто тада му иде глава лево десно,што је за резаче погубно,
углавном све док може да издржи инсталацију или виндоуза или линукса ,
добар је О0)
добра алтернатива је лајв цд на хард диску или усб меморијимогуће да си ишао слакс или неки други лајв цд на том пиониру ,па да га је то докусурило?
код мене лг двд читач из 2001 још увек помало даје знаке да чита понешто
(али више чита двд дискове а теже цд-ове ,вероватно што сам у њега више стављао цд -ове у току година)ЕДИТ:могуће и ово што каже БРАНККО 😀
од ових кварова још може и она вођица да се зариба ,али не помаже подмазивање :'(много им смета и кад се залепи дувански дим ,не само на сочиву
веђћ и на оном калему који фокусира ласер. (мислим да то већ не може да се очисти)14. децембар 2008. у 5:47 am #74403Andersen
Учесник[b]Zvuci glupavo, ali vredi probati…[/b]
Ja imam Pioneer DVR-108 (kupljen jos pre PDV-a i izrezao na hiljade DVD diskova) koji je pre nekih godinu-dve isto odbijao da cita diskove… Restartujem masinu par puta i onda procita po koji, al nece da reze ni jedan disk… Vec se pomirih sa sudbinom da je odsluzio svoje, ali ga nisam zamenio jer sam cekao da se u ponudi domacih dobavljaca nadju SATA varijante novih (posto su tad bili jako retki). Neki drugovi su mi savetovalid a ocistim laser, al’ menije to bilo totalno glupo… Isto kao i oni CD-ovi koji satro ciste glavu… Blah… price za malu decu… samo da uzmu pare…
Al eto, racunam vec je izdahnuo, odsluzio je zmajski dok je radio… Nemam sta da izgubim, a ionako me interesuje cega ima unutra 😉 otvorim ga i ocistim laser… zatvorim… i evo ga radi jos uvek k’o nov…Sve slucajne koincidencije (menjanje verzija Nero-a, Alcohol-a, K3B-a i sl.) su se pokazale kako potpuno nebitne za rad istog… Samo sam ocistio laser…
Paa.. ne bih rekao da zvuci glupavo, naprotiv, vec sam se toliko iznervirao da mi je doslo da ga rasturim, pa sam ga i rasturio, samo malo neznije 🙂
Obrisah laser krpicom, i to suvom, ali nezno he he .. i.. radi bre, kao da mu nista nije bilo. 😀
Jedino sto sam posle imao problem jer sam prosto morao da instaliram novi Slackware, ali i to se isplatilo, ne secam se da je ova moja prastara masina terala neki brzi sistem, koristim Slack od 10.2 verzije, ali ovo.. bukvalno leti. Jos da nadjem drajver za Intel536 koji moze da se kompajlira (onaj koji je radio na prosloh verziji nece), i kompletan sam 🙂
Eto, zavrsih sa malim off-om, hvala jos jednom na odgovorima, a ja cu kupovinu novog DVD drajva malo odloziti 😉 -
АуторЧланци
Форум ‘Хардвер’ је закључан за нове теме и одговоре.