Početak › Forumi › Linuks distribucije › Mandriva › Softver › Download ili sta vec…?
- This topic has 31 odgovor, 10 glasova, and was last updated 20 years, 8 months ranije by
BrokeBody.
-
AutorČlanci
-
21. novembar 2005. u 5:37 pm #37554
popeye
Glavni majstorPrenos se nikada nije ni prekinuo.
Da li si siguran u to? To bi znacilo da je datoteka naprosto… nestala? Ili da je KGet obrisao datoteku tokom skidanja? To je najneverovatnija opcija.
21. novembar 2005. u 6:00 pm #37555Maras
UčesnikSigurno se je doslo do kratkoj zastoja,a server na kom je postavljen DVD iso ne podrzava prekinuti prenos.
21. novembar 2005. u 6:05 pm #37556BrokeBody
Učesnik[quote=”BrokeBody”]Prenos se nikada nije ni prekinuo.
Da li si siguran u to? To bi znacilo da je datoteka naprosto… nestala? Ili da je KGet obrisao datoteku tokom skidanja? To je najneverovatnija opcija.[/quote]
Vec sam rekao da je fajl ostao na svom mestu, samo sto je bio za skoro 2.9GB kraci, posto je poceo ponovo da se skida i tada je imao samo nekoliko KB. Izgleda da se nista nije ni obrisalo. U System Logu je pisalo da je fajl taj i taj poceo da se skida (ponovo). Ali zasto je KGet ili sta vec pocelo ponovo da skida fajl…?!? Ja nigde nisam kliknuo za ponovno skidanje, nisam ni dirao KGet. Malo pre mi kolega sa faksa rece da se njemu to stalno desava u Valknutu pod Mandrivom 2005 LE. Skida nesto od nekog, skine se vec 5MB od na primer 10MB i samo pocne izjednom ponovo da skida (to mu isto dodje kao da je fajl obrisan i da je ponovo poceo da se skida na istu lokaciju i kada proveris koliko je veliki fajl vidis da je u ovom primeru koji sam naveo manji za 5MB). A i ako bi se prekinulo skidanje u Valknutu i kada bi se nastavilo, ne bi poceo ponovo da se skida, nego nastavio dokle je i stigao.
21. novembar 2005. u 6:21 pm #37557popeye
Glavni majstorHm, pa pazi. Ne koristim kget, pa ako grešim neka me neko ispravi.
Podrazumevano ponašanje ako nastavak prenosa nije podržan jeste brisanje parcijalne datoteke (dotad skinutog dela) i ponovni prenos od početka.
Za većinu menadžera znam da ništa ne pitaju, već to sami odrade (primetiš samo da si odjednom krenuo ispočetka).
Što se tiče prekida prenosa, to ne znači da je neophodno tebi pukla veza sa Internetom. Razloga može biti ‘iljadu, pomenuću rutiranje, zagušenje mreže, resetovanje servera od strane admina i slično.
21. novembar 2005. u 6:22 pm #37558popeye
Glavni majstorValknut ne znam šta je.
21. novembar 2005. u 10:49 pm #37559BrokeBody
UčesnikValknut ne znam šta je.
Kao DC++ za Windows. Program za share.
22. novembar 2005. u 12:25 am #37560BrokeBody
Učesnik[quote=”brale”]Ma da čist mazohizam, najbolje je vratiti se Windowsu zauvek
‘Ajde batali čoveče…?!?[/quote]
E brale, izvini molim te zbog ovoga. Nais’o si mi na sec sa tim. Ovo je manje-vise bilo nekontrolisano, u naletu besa… Jos uvek se oporavljam… Izvini? 🙁
22. novembar 2005. u 5:28 am #37561velial
Učesnikodakle si skinuo mandrivu 2006 power pack?
22. novembar 2005. u 7:14 am #37562brale
UčesnikE brale, izvini molim te zbog ovoga. Nais’o si mi na sec sa tim. Ovo je manje-vise bilo nekontrolisano, u naletu besa… Jos uvek se oporavljam… Izvini? 🙁
Ma samo opušteno, svako ima pravo na svoje mišljenje, pa ćak i na to da ne bude u pravu. Ko zna , zna… ko nezna, samo će mu se reći vremenom 🙂
pozdrav22. novembar 2005. u 1:59 pm #37563BrokeBody
Učesnikodakle si skinuo [u]mandrivu 2006 power pack[/u]?
Narez’o mi TRULI, a mislim da je skinuo sa Torrenta…?
-
AutorČlanci
Forum ‘Softver’ je zaključan za nove teme i odgovore.