Početak › Forumi › Linuks distribucije › Mandriva › Softver › Download ili sta vec…?
- This topic has 31 odgovor, 10 glasova, and was last updated 20 years, 8 months ranije by
BrokeBody.
-
AutorČlanci
-
20. novembar 2005. u 4:01 am #6539
BrokeBody
UčesnikUhh… {Smiri se, smiri se…} Uh, uh, uh… {Smiri se, smiri se…}
OK, ovako stoje stvari… Skidam ja već sto godina Kubuntu 5.10 od 3.1GB, a ulogovan sam u Mandrivi. Skid’o, skid’o, grick’o nokte, skid’o, skid’o I SKIDAO!!! Skinuo ja 2.9GB i ostala majušna 0.2GB da se skinu. OK, sve super, profi, sve cupkam, jedva čekam… I izjednom……… … Krrrrrkrkkrkrrrrrkkkkrrrrrkrrrrrr… kr. Žešće se meni nakrčao hard disc i bas je krčalo…! Pa učitivalo je “nešto” (ma otkud znam i šta je radio, samo je dugo krčao) oko 2 minuta minimum i za to vreme mi je i mašina baš sporije radila. Kad se završilo to učitavanje ili šta već, ja onako, bez veze, da proverim samo kako napreduje skidanje Kubuntua, kad ono ostalo još 3.1GB da se skine!!! Pogled’o ja kol’ko je sada veliki fajl koji već skidam satima i satima (prešlo u dane) i nije više 2.9GB, nego nekoliko KB…!!! I gled’o, i trazio, i nema, i nema, i gledam u KDiskFree da vidim koliko imam prostora na hardu, i veoma zanimljivo… Odjednom imam za 2.9GB više slobodnog prostora!!! Uprkos svemu, čack’o ja i dalje, jer sam još uvek 99.99% verovao da je onaj fajl od 2.9GB još uvek tu negde, a za ovo sam morao 100% da verujem u to da bih dig’o ruke. ……… I na kraju, nađem ja System Log. I vidim da je započeto skidanje fajla pre 4 dana. A takođe sam našao još jedan Log (poslednji Log) u kome piše da je malo pre započeto skidanje istog fajla. Sve nešto započeto, a ništa da se završi! Ah da! Da ne pričam o tome koliko sam samo Logova našao o nekim Process Crashevima…!!! I neću da vam pričam, pošto smo Ja i mandriva završili. Reći ću vam samo da su desetine takvih logova u pitanju!!! Evo, sad skidam ponovo iz Windowsa. Nisam čak ni hteo iz Mandrive da napravim ovaj Topic. Mnogo sam živaca potrošio zbog Mandrive i to traje već pet godina.
20. novembar 2005. u 8:26 am #37535dens
UčesnikMa hajte molim vas…
Da si se ogranicio na mdv 2006 ili tako nesto sto vecina ljudi ovde jos nije videla, pa da imas kredibilitet… ovako, 5 godina…
vec sam pisao o tome.. ne verujem nikome ko kaze da ima problema sa mdk ili bilo kojom drugom distribucijom 5 godina… to ukazuje na povrsni pristup…Uostalom cime si skidao tako veliki fajl? Nije valjda iz web browsera?
20. novembar 2005. u 8:40 am #37536BrokeBody
Učesnikne verujem nikome ko kaze da ima problema sa mdk 5 godina…
http://www.linuxo.org/modules.php?name=Forums&file=viewtopic&t=5079
cime si skidao tako veliki fajl? Nije valjda iz web browsera?
KGet
20. novembar 2005. u 10:11 am #37537popeye
Glavni majstor“Krčanje” hard diska ukazuje na hardverski problem (loši blokovi ili ne-daj-bože i otkazivanje hard diska).
20. novembar 2005. u 2:03 pm #37538LimitMan
Učesnikmeni obicno hdd “krklja” i sistem koci kada cron ukljuci updatedb …. Ali gubljenje fajla … Ne verujem da se tu radi o distribuciji 😕
Unapred da se izvinim ljubiteljima mandrive za sledece sto cu napisati…
Koliko god da smatram (moram da napomenem da je ovo moje licno misljenje i verujem da ima ljudi koji se apsolutno ne slazu samnom) da je mandriva jako losa distribucija, ne verujem da iz cista mira gubi fajlove. Jos manje mogu da verujem da je to uradio Kget koji fajlove pise po clusterima (ne vrsi file locking) i koji me nikad nije izneverio.
Jako je moguce sto popeye kaze da je rec o bad blockovima, medjutim i tu mi nije bas jasno kako je sve moguce 😯 …
Hmmmmmmzzzzz u svakom slucaju
20. novembar 2005. u 5:31 pm #37539BrokeBody
UčesnikSvaki hard mora malo da krci kad nesto ucitava. Isto tako je i moj, samo sto je to dugo radio. Fajl je i dalje bio na svom mestu, samo sto vise nije bio tezak 2.9GB, nego nekoliko KB (jer je pocelo ponovo da skida, kako pise u System Logu). Kad sam rekao da nema vise fajla, misio sam na to dal’ mozda nije premesten negde ili tako nesto, ali ne! Fajl nigde nije bio premesten. I dalje je tamo gde je oduvek i bio. Kada skidate nesto veliko u KGetu, na primer vec ste skinuli 1GB necega i nije zavrseno skidanje, a vi kliknete na dugme za ponovno skidanje (ne secam se kako se zove), onda hard pocne malo duze nesto da ucitava i ucitava, i posle pocne fajl koji je i dalje ne istom mestu iz pocetka da se skida. Ali ja nisam nigde kliknuo, niti mi je podesen KGet za tako nesto. Sve vreme mi je stajao dole u trayu i nisam ga dirao. Samo je izjednom pocelo ponovo da skida iako ja to nisam izazvao! A sto se tice harda, meni se hard disc jedva cuje kada nesto ucitava, samo vise volim da kazem: “Krci mi hard”, nego: “Ucitava mi hard”. Ne verujem da mi hard nesto zeza.
20. novembar 2005. u 5:54 pm #37540LYb
UčesnikNego, meni nije jasno sta radis 5 godina na mandraku ako ti 5 godina pravi probleme? 🙂
Ja sam ga zauvek batalio posle dva meseca, ali ni to ne znaci da ne bi mogao da se dotera. Samo ne volim rpm i volim da kompajliram stvari koje ce se vrteti kod mene.20. novembar 2005. u 6:17 pm #37541BrokeBody
UčesnikNego, meni nije jasno sta radis 5 godina na mandraku ako ti 5 godina pravi probleme? 🙂
Pa navika valjda…? Ne bih voleo da menjam distribucije na svakih 5-6 meseci, nego samo da teram sa jednom do dve najvise.
20. novembar 2005. u 6:31 pm #37542LYb
UčesnikPa ja se drzim uvek jedne distribucije. Mislim, sa dve ne mogu da zamislim da budem “produktivan”. Drzao sam se slacka dok nisam stavio adsl, pa sam presao na gentoo i ne pada mi na pamet da ga menjam.
20. novembar 2005. u 8:56 pm #37543popeye
Glavni majstorDa li ti je izvor sa kog si skidao podržavao nastavak preuzimanja u slučaju pucanja veze?
-
AutorČlanci
Forum ‘Softver’ je zaključan za nove teme i odgovore.