Почетак › Форуми › Линукс дистрибуције › Arch,Manjaro,… › Dobrodošlica foxbunny-ju, Arch, ADSL od 1G, mreža
- This topic has 66 одговора, 14 гласова, and was last updated 18 years, 5 months раније by
foxbunny.
-
АуторЧланци
-
9. март 2008. у 1:39 pm #67833
Moneo
УчесникEvo stavio sam kdemod KDE 🙂
Izgleda fino ali mozda malo previse sareno za moj ukus-ala ovo leti i to na virtuelnoj masini 😀
Nema veze-sledeci put cu ipak staviti cist KDE O0
Pacman je zaista super
E sada me interesuje-kako da maknem neki paket sa zavisnostima-ja sam kucao pacman -R ime paketa ali on prijavljuje da ne moze jer zavisi od bla bla bla 😀
Distro je zaista sjajan-ko ima brzi net ima svaku preporuku da ga proba
Cela stvar lici na Gentoo ali je ovde sve dosta lakse jer instalacija vodi korisnika prilicno elegantno i intuitivno i nema smaranja oko kompajliranja a wiki za pocetnike sadrzi bukvalno sve sto je potrebno da se namesti uobicajeni sistem ^-^9. март 2008. у 1:44 pm #67834Demon
УчесникMa Arch je fenomenalan. Samo da se ima flat internet… 😀
Evo za Pacman sve što trebaš znati:
http://wiki.archlinux.org/index.php/Pacman9. март 2008. у 1:49 pm #67835dukenukem_4d
Учесник@Demon ,ja sam bio jedno vreme na 2GB ograničenom
ali i ovaj non stop što je ,ne može toretski da se iskoristi jer ako se izračuna ,to bi bilo 60GB
mesečno podataka,ali onda bi trebao non stop da bude uključen kompjuter
a ovo je obično nemoguće …nego, ako si na ovom start paketu
http://www.teol.net/cms/view.php/4804.html
odnos upload/download kod tebe je 1:4 ,što u suštini i nije tako loše..
dok je ovde 1:8 :'( e tugo :'(EDIT: sorry ,nisam dobro podelio ,384:64 = 6 😀 znači 1:6 😀
dok je za ove veće pakete 1:4 😀9. март 2008. у 1:59 pm #67836Demon
УчесникMa ne, ja sam na najjeftinijem:
384 Kbps download, 64 Kbps upload (odnos je 6:1)
dozvoljeni protok 1 GB (uracunava se u protok i download i upload)Ja potrosim dnevno 50MB protoka samo na surfanje, a kamoli sta drugo.
Pocetkom ovog mjeseca brat igrao Counter Strike online, tako da mi je vec sada (10. dan u mjesecu) ostalo još oko 200MB protoka!
Arch sam uspio instalirati jer im je prethodna 2-3 mjeseca brojač bio pokvaren – uračunavali su manji protok. Toliko o profesionalnosti TEOL-a. Toliko o internetu u Republici Srpskoj…9. март 2008. у 2:09 pm #67837dukenukem_4d
Учесникhebi ga ,šta da se radi 🙁
e a slušaj ovu caku (kod jotela, kablovskog provajdera u nišu)
imaju najjeftiniji paket od 295 din ,768 Mbit download i 700MB protok
e a kad se istroši ovih 700MB za dan-dva onda je 1.5 din po 1 MB dalja tarifai tako je ljudima stizao račun na kraju meseca 5000din do 15000 din >:D
STRAVA fazon … 😀9. март 2008. у 2:21 pm #67838Demon
УчесникMa i ovdje je isto tako: dodatni gigabajt protoka košta koliko i mjesečna pretplata. Znači, ja plaćam 10 eura mjesečno za 1GB (imam studentski popust), ako bih napravio još jedan to je dodatnih 10 eura, a paket od 3 GB je 20 eura. Znači, niđe veze…
9. март 2008. у 3:51 pm #67839foxbunny
УчесникIzgleda fino ali mozda malo previse sareno za moj ukus-ala ovo leti i to na virtuelnoj masini 😀
E, ako ti samo izgled bode oko, samo skini KDEmod temu i instaliraj regularnu temu. Ima to negde ne njihovom sajtu kako se radi. U pitanju je gomila patcheva koji ne uticu samo na izgled vec i na performanse KDEa i svih KDE aplikacija. Nije za bacanje. 😉
9. март 2008. у 4:18 pm #67840Владимир
УчесникUkucaš samo remove_kde_theme pre nego što se uloguješ prvi put na svoj nalog. A kdemod je bolji i zato što možeš pojedinačno da instaliraš aplikacije, ne moraš ceo KDE, kao što je u zvaničnom repo-u.
9. март 2008. у 9:21 pm #67841Demon
УчесникE, samo jedno pitanje, onako usput, brzinsko 😀
Zašto mi (u Arch-u) ne radi hddtemp kad nisam u root modu?
[mladen@demon ~]$ hddtemp /dev/sda
/dev/sda: open: Permission denied10. март 2008. у 1:11 am #67842miodragz
УчесникJa koristim ovde u Nisu SBB-ov kabl 256 za 1350 dindzi mesecno nema ogranicenja i necu da se zalim kad vidim kako je vama
-
АуторЧланци
Мораш бити пријављен да би поставио коментар у овој теми.