Почетак › Форуми › Линукс › Опште Линукс дискусије › distro za stare racunare???
- This topic has 23 одговора, 13 гласова, and was last updated 17 years раније by zchira.
-
АуторЧланци
-
19. децембар 2007. у 11:05 pm #44309zchiraУчесник
e video sam taj sajt danas i procitao napomenu, ali vec sam bio skinuo puppy2.14…
Sve jedno imam sad po 2 varijante ova 3 linuxa (puppy, DeLi i damnSmall), pa ce valjda jedan da odgovara O0Pogledao sam sad wolvix, ali trazi minimum 96mb ram-a… tako da otpada :-
20. децембар 2007. у 11:52 pm #44310zchiraУчесникProbao sam preko VMWare-a (na poslu) ova 3 distroa, i otprilike ocako stoje stvari:
– DeLi – imao sam dve varijante ovog distroa. Klasicni iso od 120mb ili iso od 230mb sa dodatnim softverom. Ovo je bio moj favorit jer sam se nadao da u tom dodatnom softveru postoje mPlayer i GIMP. Ipak, nisam bio u pravu. U tom extra paketu dolazi samo par programca za graficko okruzenje a vecina su neki konzolni alati. Zakljucio sam da ovaj distro nije za desktop jer se po defaultu i ne podize u grafickom modu (a i nije live).
– puppy i dsl su dosta slicni. Oba su Live i slicno izgledaju. DSL je odmah konfigurisao mrezni interfejs i internet je odmah bio dostupan, dok se kod puppy-ja morao pokrenuti jedan wizard-ic :-)… Ipak to nije ni bitno jer racunar na kome ce se koristiti ovaj linux nema pristup internetu. Sto se tice programa za crtanje cini mi se da i jedan i drugi dolaza sa XPaintom (slaba zamena za gimp). DSL dolazi sa XMMS-om koji je zaduzen i za mp3 i za video (verovatno neki plug-inovi), dok puppy dolazi sa gXine-om, a bez XMMS-a. Inace, nisam probao kako rade (ipak je sve ovo bilo na poslu 🙂 )…
Sve u svemu DeLi otpada, a jedan od ova dva ce biti pobednik, ali o-tom-po-tom…
21. децембар 2007. у 10:41 am #44311ivan_djУчесникProbaj vector std 5.8. Imam ga na ovom laptopu koji je inace PII /doduse ubacio sam mu jos 256 RAM, tako da imam sad 312, i 6 gig hd/, ali imam tu sve full i plus W milenium i radi sasvim zadovoljavajuce. E sad mozes da kazes, razlika je 64 i 312, sto i jeste, ali oni kazu da 128 Mb rama sasvim dovoljno za ovu distribuciju, a da i sa 64 radi zadovoljavajuce. Ne treba instalirati igrice /osim mozda karte, da moze s necim da se zeza/ i mozda izbaciti xaru, ali to treba probati. Inace vector ima xfce4, kernel 2.6.18.5, VASM, okruzenje sasvim ok, neke vistine ikonice, pa je preglednost super /mada to sve moze da se menja/ itd. Sve u svemu dist. je ok. Imao sam i pclinux i knoppix, ali na ovom laptopu vectorche radi ko sat. Uostalom pogledaj ovde
http://www.vectorlinux.com/forum2/http://www.linuxo.org/phpBB3/viewtopic.php?p=24791#p24791
pozz
21. децембар 2007. у 1:11 pm #44312zchiraУчесникVec sam probao vector. Verzija 5.0 je radila OK, ali sam morao nesto rucno da menjam u xorg da bi se podigla neka normalna rezolucija (veca od 640×480). Ta ista izmena nije htela da radi na verziji 5.8 i on se vuko kao puz (verovatno sto je radio kao vesa ili frameBuffer ili sl.), tako da sam odustao od njega.
-
АуторЧланци
Мораш бити пријављен да би поставио коментар у овој теми.