Početak›Форуми›Linuks›Opšte Linuks diskusije›Bez opcija za CD boot u biosu
- This topic has 16 odgovora, 9 glasova, and was last updated 17 years, 6 months ranije by
dejan1980.
-
AutorČlanci
-
18. marta 2006. u 2:32 am #42313
Hans
UčesnikMa da se nisi ti nesto istripovao?Pogledaj jos jednom i koji je bios u pitanju?
18. marta 2006. u 1:27 pm #42314LimitMan
UčesnikI ja mislim da si se istripovao …
Ali ako bash nece, mozhesh to da uradish koristeci naj obicniju DOS boot disketu i program loadlin …RAWrite je odlicna solucija da napises boot disketu za linux … Uputstvo imash na svakom linux disku…
Boot manager je jos jedna od opcija 😉18. marta 2006. u 1:57 pm #42315Mr_Pingvin
UčesnikTeško da sam se istripovao. Javiću koji je bios u pitanju. Izgleda da je to neka fuš roba koji prodaju naši lokalci. Mnogi ljudi koriste neki “floppy” kada im se reinstalira sistem. t.j. oni što im prodaju komp imaju i tu disketu pa bez njih nema reinstalacije. Izgleda neko flashuje biose koji nemaju podršku za cd boot pa kada proda komp jedino on može da reinstalira sistem i uzme pare opet. Ako se i neko usudi da proba instalaciju neće moći da je pokrene. Eh što ti je bagra.. 👿
18. marta 2006. u 1:58 pm #42316Mr_Pingvin
UčesnikTeško da sam se istripovao. Javiću koji je bios u pitanju. Izgleda da je to neka fuš roba koji prodaju naši lokalci. Mnogi ljudi koriste neki “floppy” kada im se reinstalira sistem. t.j. oni što im prodaju komp imaju i tu disketu pa bez njih nema reinstalacije. Izgleda neko flashuje biose koji nemaju podršku za cd boot pa kada proda komp jedino on može da reinstalira sistem i uzme pare opet. Ako se i neko usudi da proba instalaciju neće moći da je pokrene. Eh što ti je bagra.. 👿
18. marta 2006. u 1:59 pm #42317djvujke
UčesnikKAD BUDES VIDEO BIOS LOGO ILI ONA SLOVA PRITISNI TASTER F8 (BOLJE VISE PUTA DA TI NEPOBEGNE) I POJAVICE TI SE ON SCREEN MENU GDE MOZES DA IZABERES S CEGA CES DA BUTUJES
18. marta 2006. u 2:05 pm #42318Hans
UčesnikDaj link da skidamo te biose 🙂
18. marta 2006. u 4:00 pm #42319dejan1980
UčesnikTrebao si da napišeš i koja je ploča u pitanju. Ja sam pre nekog vremena naleteo na sličan problem. Tj. problem je bio u nemogućnosti detekcije novog hardvera tipa CD, HDD i sl. Sve što sam uradio je da sam resetovao bios. Takav problem vezan za nemogućnost bootovanja sa cd-a dobro mi je poznat sa brand mašina. Naravno i to se je rešavalo malo komplikovanije (zbog dvojnog biosa) ali u suštini sa resetom biosa.
-
AutorČlanci
Мораш бити пријављен да би поставио коментар у овој теми.