Почетак › Форуми › Линуксо веб сајт › Причаоница › Beograd i M$ potpisali ugovor (ukradeno s drugog foruma)
- This topic has 42 одговора, 15 гласова, and was last updated 20 years, 3 months раније by
velial.
-
АуторЧланци
-
4. мај 2006. у 8:06 pm #43767
popac
УчесникI onda se ja setim vremena kada sam jednom lokalnom liku u firmi instalirao Linux da ne bi kupovao M$, a kao platiće pa ja na kraj dobih kurac, mastan, nezapran… al nema veze, nije mi žao para već toga što me izradeli…
I sad ne znam zašto sam ovo ispričao al… verovatno zbog onog nema ko da stavi linux u firmu… ➡
4. мај 2006. у 9:49 pm #43768Sioux
УчесникUhvaćeni u korupciji na delu.
Kako glupi Nemci ,Norvežani,Japanci …nisu čuli za taj vindoz ,pa da ga i oni ture u državni aparat.4. мај 2006. у 11:04 pm #43769LimitMan
Учесник@popac … Koja firma da znam da ne idem tamo da im radim nesto 🙂 (pomozi mi da prosirim svoju bljak listu, posto ih po zajecaru ima gomila)
5. мај 2006. у 6:08 am #43770velial
УчесникVerujem da svi vi vrlo dobro znate da sam operativni sistem ne znaci nista, ali imam utisak da u raspravama cesto to smetnete sa uma. Drugo i sami znate da linux nema bas najbolju podrsku za hardver, za naj sugavijeg ati-ja jos uvek nema dobar drajver, a o nekim egzotikama da i ne govorimo. Ne ulazim u to zasto je to tako to na krju krajeva nije ni bitno, ali to je realnost.
Pre neki dan sam pricao sa prijateljem u vezi opreme za video studio (sta radi, sta koristi itd.). Na kraju smo se dotakli i teme linuxa. Tip je jednostavno seo i izracunao koliko mu para treba za licenciranje softvera koji koristi (MNOGO pa puta broj racunara). Naravno logican izbor je bio linux. Stavio je on linux i onda su dosli konkretni problemi.
Prvo moduli za graficku kartu. I sami znate da jedan KORISNIK koji nema pojma o racunarima ne moze da namesti module ako mu ih prilikom instalacije sam linux ne namesti, drugo te njegove karte nisu ove od po 300 eur-a, Vec neke egzotike od po par hiljada, pa je dobro pitanje ko uopste zna te karte da namesti. Ne treba izgubiti iz vida cinjenicu da niko ne zeli da mu jedno tako skupo parce hardvera radi sa okrnjenim mogucnostima zato sto nema adekvatnog modula, ili modul nije dobro podesen.
Drugo mnogo bitnije pitanje je zamena za softver. Svako bi verujem nabrojao gomilu programa za linuks koji mogu zameniti npr. premijer, ali koliko je vas stvarno selo i radilo sa tim programima. Ja sam se u zadnje vreme nesto bakcao sa cinelerom koji je po meni dosta dobar program, ali verujte mi mora neko da sedne i da vam objasni kako se radi sa njim ili da citate gomilu uputstava za sta neko jednostavno nema vremena.Na kraju je tip zadrzao linux na jednoj masini pa ce polako kad ima vremena da uci, pa mozda jednog dana uspe da ga stavi u pogon.
Malo sam se raspisao, ali poenta ove price je da ako hocete da neko koristi linux ne zaboravite da je on KORISNIK, a ne haker. Morate da mu date sve zamene za win programe i na kraju da ga naucite da ih koristi, i to za kratko vreme bez puno muke. Nemojte zaboraviti da ce vecina ljudi pre platiti nesto nego da sedne da uci. Neki zbog ustede vremena, a neki zbog lenjosti.
5. мај 2006. у 6:23 am #43771miodragz
Учесник😆
5. мај 2006. у 6:46 am #43772dejanium
Учесникo, pa ima toga i ovde, vidi ovo jedan ing mi doneo crtez masinskog elementa uradjen u Paint-u i nahvalio program samo tako! hteo sam da puknem i od smeha i od muke koliko sam gluposti cuo za kratko vreme, mada, moram priznati da se divim takvom mozgu, treba vremena i strpljenja uraditi tako nesto 😯 inace i ovde je ***L hardver u pitanju 😉
govorimo o administraciji, a ne o obradi video materijala, znaci e-posta, dopisi, faksovi, jednostavne tabele za izracunavanje proseka, potrosnje goriva, planovi troskova, neki program i maska za salterske sluzbenike etc. etc. za to ne treba graficka od 10 eura a ne od nekoliko hiljada eura. znaci oprema za KORISNIKA koga ne zanima podesavanje hardvera vec samo monitor, mis i tastatura i cukaj dok ne padnes u nesvest. ako za to treba jak hardver i skup OS i softver, onda ne znam sta da kazem.
a sto se tice tvog prijatelja, ne moze jare i pare 😉
5. мај 2006. у 7:20 am #43773Bastard
УчесникKod nas i kad ti curi slavina nemozes da nadjes firmu ili zanatliju koji se time bavi.Naprimer uzmes zute strane i mozes samo da nadjes firme koje ti mogu prodati 1000 slavina i poslati 100 radnika da ti urade posao 😆
Zato moras da uradis sam ili pozoves nekog komsiju ili prijatelja od prijatelja da ti zavrsi posao.Ma jeste znam u principu i ja svasta da radim ali samo sto to do sada nisam nikad radio.ga bu zu
5. мај 2006. у 7:29 am #43774velial
Учесникa sto se tice tvog prijatelja, ne moze jare i pare 😉
Ma moze ali sa puuuuuuno znoja.
5. мај 2006. у 8:38 am #43775miodragz
УчесникИмам савет за све оне који би да почну да користе линукс.АКО СТЕ ГЛУПИ БОЉЕ ОСТАНИТЕ НА виндовс
5. мај 2006. у 8:39 am #43776BrokeBody
УчесникSheeesh… Sto mi drago sad sto sam sebe nasao medju ‘akerima. 😆
-
АуторЧланци
Мораш бити пријављен да би поставио коментар у овој теми.