Početak › Forumi › Linukso veb sajt › Pričaonica › Beograd i M$ potpisali ugovor (ukradeno s drugog foruma)
- This topic has 42 odgovora, 15 glasova, and was last updated 20 years, 3 months ranije by
velial.
-
AutorČlanci
-
3. maj 2006. u 8:54 pm #7332
Red_Zmaja
UčesnikE maznuo sam ovu temu s nekog tamo foruma (necu da ga imenujem) malo sam se raspravljo al’ ne vredi pa me zanima sta vi mislite o tome? Meni je to bacanje novaca…
Ugovor između čelnika Beograda i Majkrosfta predstavalja nastavak legalizacije softvera koje koriste gradska javna i komunalna preduzeća. Cilj je da svih 4.000 kompjutera koje koristi gradska vlast bude povezano i da sve funkcioniše mnogo efikasnije, objašnjava Nenad Bogdanović, gradonačelnik Beograda.
3. maj 2006. u 10:13 pm #43758Mr_Pingvin
UčesnikI ja mislim da je to bacanje novca, ali koga da angažuju da im uvede linux. Jel postoji kod nas tako nešto? Na primer imam firmu i hoću linux, ali koju firmu treba da zovem da mi instarira linux i da ga održava.
3. maj 2006. u 10:43 pm #43759miroslav_joksimovic
UčesnikNijednu a i sama pomisao da se predje na linux po firmama nailazi se na negodovanje, bar je po mom nekom raspitivanju tako. 😉
3. maj 2006. u 10:52 pm #43760dejanium
Učesnik” jede se kavijar, pije se dzin, ima se para ima se s cim …”
kosta i obuka korisnika (koja se aktivno sprovodi vec nekoliko godina), gospoda ne zna ni e-mail da posallje i primi, kuca sa dva prsta (kad drugi nije u uhu) … 4000 licenci grad + X000 licenci u komunalnim preduzecima (vodovod, cistoca, zelenilo, toplane, putari, infostan…) $ $ $ $ $ $ $ $ $ $ 😈 e, cifra je to! jos samo par tisuca licenci i smiricu se, obecavam 😆 daj kompujtere za sve pare !!
btw, nisu to pare skupstine grada, to su pare gradjana beograda, al opet ko pita gradjane?
efikasnost – ” no you never gonna get it, not this time..” (ah En Vogue, sta bi sa tim cicama?), nema tog OS-a koji ce da poveca efikasnost gradskih sluzbenika. druge stvari resavaju problem efikasnosti, kompjuteri su tu na poslednjem mestu (moja (beogradska) firma je dobila legalni softver, a efikasnost pojedinaca se uopste nije popravila, cak sta vise, sta da kazemo cika nesi za to?).
da se opetujem, prva vlada posle izbora 2000-te se (oba)vezala z(s)a M$, tako da se saradnja uspesno nastavlja na obostrano zadovoljstvo uostalom, nema korisnicke podrske za Linux, nema firme koja bi vrsila instalaciju i odrzavanje sistema. tako da koga briga sta se desava.
apsolutno si u pravu. na zalost ! 😕 da ja imam firmu samo bi pingvine terao na masinama, al nemam firmu!
👿 ❗
sta i ja lupetam, odoh da spavam da ujutro povecam efikasnost mog legalnog poslovnog kompujtera.
4. maj 2006. u 2:51 am #43761LYb
UčesnikSto se linuxa/unixa tice, podrska postoji, najveci problem je sto kosta i do pet puta vise nego za vindozu. Imas strucne ljude, imas sertifikate. Sve to postoji.
Secam se slucaja u koji sam bio licno umesan, kada sam pokusao u jednu firmicu za koju sam radio da uvedem linux umesto win-a. Pristali su, sve je bilo super, dok nisu videli koliko ce sve to da ih kosta – nije bio problem ni u Corelu ni u Photoshopu – radne stanice bi i dalje radile na windozi, samo su dva servera trebala da se prebace na lindzu. Naravno, posle toga nisu vise hteli da cuju za moje IT predloge 😛
4. maj 2006. u 7:09 am #43762miodragz
UčesnikIh samo 4000 licenci a gde su tu i drugi gradovi ima da se licenciraju pa da pevaju 😆 A za ove nase sto nam trose pare vazi “Ima se moze se” a lepo se tale sa MS uz malu proviziju 😆
4. maj 2006. u 7:27 am #43763miodragz
UčesnikP.S
Ovaj Nenad Bogdanovic stvarno lupa a jedino se moze u ovde kod nas,njemi izgleda mozak nije povezan 🙄 .
@dejanium tacno je da neznaju mail da salju,primer za to je sekretarica kod jednog predsed. opstine ovde u Nisu koju inace poznajem zena lepo posto nije mogla da zapamti kupila svesku sve lepo zapisala i sad cita iz sveske i salje mejlovi,kako mi je to sve smesno bilo kad sam vido a lepe D*** masine sa legalizovanim soft. a koliko je to iskorisceno primer na samo 5 m odatle u kancelariji predsednika opstine jedne niske, prasina na kompjuteru i lap top samo rasklopljen za ukras sto kaze nas narod ako je sve upaljeno jednom da se proba dal radi.To je bacanje para za primer sam morao da iskoristim ljude koji su mi stranacke kolege na zalost ali kad nesto nije uredu onda nije uredu ma ko to bio4. maj 2006. u 11:22 am #43764BrokeBody
UčesnikZa koliko li Srbija nazaduje u odnosu na svet sto se GNU/Linux-a tice? 😕 🙄
4. maj 2006. u 2:57 pm #43765LimitMan
UčesnikSlazem se da je cisto bacanje para. A to sto baca pare na windows, nije ni cudo kad covek nije cuo za drugo ;- Niste ni svesni koliko su ljudi (ako tako mozemo da nazovemo danasnje politicare) neinformisani … Njima je upao u kancelariju menadzer iz Micro$ofta, ispricao svoju pricicu o perfekciji njihovih proizvoda, onda je raspisan neki tender na koji se javio M$ i Mac… Mac je bio skup, tako da su odabrali jeftinije … A to da je tehnicka podrska za linux skuplja jeste … ali ako taj samo instalira linux (kako treba …?) i napravi aplikaciju za linux koja ce samo za to sluziti, tehnicka podrska nije ni potrebna … Dok za windows je potrebna na svakom blue screenu ;-
Ma bacanje para u svakom slucaju …
4. maj 2006. u 6:18 pm #43766miroslav_joksimovic
UčesnikNe znam do koje granice je doslo tzv. legalizovanje softvera po firmama ali sa sigurnoscu bih mogao da pretpostavim da u 70% firmi i dalje stoji budza edition XP-a ( buvljak izdanje ) ili ponegde 98-ice. Bacanje para tek od skoro pocinje kad su i pocele ove glupave price oko kao “opasnih mera protiv piraterije”. Neka budale i ludaci bacaju pare na Vin i neka placaju iste kad su i sami takvi i glupi.
Moje misljenje se vidi. Ne da je bacanje para vec….ma strasno!!! 😡
-
AutorČlanci
Moraš biti prijavljen da bi postavio komentar u ovoj temi.