Početak›Форуми›Linuks distribucije›Mandriva›Hardver›ASUS Eee PC < 23k din
- This topic has 106 odgovora, 20 glasova, and was last updated 8 years, 9 months ranije by
asuseeepc1000.
-
AutorČlanci
-
15. maja 2008. u 7:32 pm #67686
Sioux
UčesnikTheir distributions are based on Corel Linux, a Debian-based distribution
Znači tražiš .deb pakete.
Ako imaš (a imaš) brzi net postoji paket menadžer synaptic ili neki drugi (nek vide oni koji poseduju makinu) pa skidaj šta ti treba.15. maja 2008. u 8:57 pm #67687foxbunny
Učesnikisti su kao prije… glavni Hard Disk je SSD, sto je ok.
Jos jedno pitanje- koja je instalaciona file extenzija za ovaj racunar…? U windowsu je to EXE, nekad upakovan u ZIP ili neki drugi arhivski file.Ako je .deb kao sto kaze Sioux, onda obavezno procitaj clanak “[VODIC] Kako da instaliram program na Linuxu” u odeljku “Prvi put na Linuxu?” ovde na Linuxo. RiSK je tu (ruke i noge da mu ljubis) napravio jedan veoma detaljan pregled upotrebe Synaptica.
25. maja 2008. u 9:31 am #67688Titania
Učesnikhvala puno, procitacu to o instaliranju programa u Linuxu.
I dalje ne mogu da otvorim datoteke sa USB flash memorije na mom Asusu, kako koju fleshku ubacim, tako mi pokaze drugaciji error…
2. juna 2008. u 5:41 pm #67689Titania
Učesnik…znaci,ipak nema spasa, moracu da se prebacim na neku Lite verziju Windowsa… :-
2. juna 2008. u 8:37 pm #67690foxbunny
UčesnikIli neku Lite verziju Linuxa. 😉
18. juna 2008. u 9:39 am #67691Anonimni
GostDa podgrejemo temu – skromni prilog o istoj:
http://www.reghardware.co.uk/2008/06/17/review_eee_pc_901/
::)
25. jula 2008. u 2:19 pm #67692Puppet_Master
UčesnikJeli neko probao neko programiranje na ovom cudu tehnike , razmisljam o kupovini istog , ali samo u slucaju da mogu da na njemu programiram , tj gcc , php , python , tcl …….
takodje me interesuje druge distroe koje ste stavljali na malisu kako su se pokazali , tj da li bihi morao da stavljam app iz source code-a ili da stavim neki ubuntu ili vec nesto slicno , naravno ako ide dovoljno brzo :):):) sam boot je nebitan ako sljaka kad se digne kako treba 🙂
aj molim vas podelite vase impresije i iskustvo vezano za ovog malisu jer ozbiljno razmisljam da ga kupim za programiranje svuda i u svako vreme :):)
29. jula 2008. u 4:04 pm #67693BRANKKO
ModeratorJa ga koristim od kada se pojavio i extra sam zadovoljan. Prodao sam full laptop kad sam njega kupio… Furam Arch Linux na njemu i koristim ga za multimediju (internet, slike, muzika, filmovi) internet (surf, chat…) i programiranje (java@eclipse, c@gcc…) bas u toj varijanti bilo gde…
Sad izlazi novi Eee, ali nije dobar kao stari… mislim jeste jaci ali je i skuplji… a za te pare mozes i full laptop da uzmes… da je jeftiniji bio bi osakacen za nesto bitno, pa ni onda ne bi valjalo… Ovako je idealan… Posebno sto sad kosta 15.999 din ili oko 200eur
Moja preporuka za svakog ko ima desktop PC a treba mu saputnik koji je uvek pri ruci 😉
p0z
30. jula 2008. u 12:56 pm #67694Puppet_Master
UčesnikJa ga koristim od kada se pojavio i extra sam zadovoljan. Prodao sam full laptop kad sam njega kupio… Furam Arch Linux na njemu i koristim ga za multimediju (internet, slike, muzika, filmovi) internet (surf, chat…) i programiranje (java@eclipse, c@gcc…) bas u toj varijanti [i]bilo gde[/i]…
Sad izlazi novi Eee, ali nije dobar kao stari… mislim jeste jaci ali je i skuplji… a za te pare mozes i full laptop da uzmes… da je jeftiniji bio bi osakacen za nesto bitno, pa ni onda ne bi valjalo… Ovako je idealan… Posebno sto sad kosta 15.999 din ili oko 200eur
Moja preporuka za svakog ko ima desktop PC a treba mu saputnik koji je uvek pri ruci 😉
p0z
kad si stavio arch na njega jel bilo nekog zezanja i muka oko hardvera ili je sve lepo proradilo bez muke ,brine me da ne stavim na njega neki drugi gnu/linux pa dam i onda ne radi nesto tipa bezicna kartica i ostala cuda tehnike, jer bu mu to umnogome umanjilo upotrebnu vrednost , takodje si se navikao na malu tastaturu , gledao sam u jednoj prodavnici i posto kucam na slepo imao sam problema , jer tasteri nisu tamo gde sam navikao da budu (razumljivo uzevzi u obzir njegovu velicinu :D)
mozda davim malo vise , ali ja mrzim da se zezam mnogo oko podesavanja hardvera i ostalih cuda pa cisto da znam da li ako ga uzmem i stavim neki drugi distro moram da se spremim psihicki za box mec ili ne 🙂
3. avgusta 2008. u 8:57 pm #67695BRANKKO
ModeratorImas tutorial na Arch Wikiju sa vec spremljenim drajverima i ostalim sto je potrebno. Slicno je i za ostale distribucije, mada imas i vec prilagodjene distribucije bas za njega (Eeedora, Eeebuntu…) a u nekima je potpuno podrzan (Mandriva i Suse cimi mi se…
Uvek mozes da, bez i malo muke, vratis fabricki Xandros
U svakom sl. sve radi i radi do yaya, akko ti ne smetaju dimenzije 😉
-
AutorČlanci
Forum ‘Hardver’ je zaključan za nove teme i odgovore.