Početak › Forumi › Linuks distribucije › Mandriva › Hardver › ASUS Eee PC < 23k din
- This topic has 106 odgovora, 20 glasova, and was last updated 11 years, 8 months ranije by
asuseeepc1000.
-
AutorČlanci
-
27. april 2008. u 12:22 am #67656
Žarko Mihajlović
UčesnikZa 400 evra ima normalan laptop da se kupi. Ako ne padne na 300, ne kupujemo :p
U „Doremiks“ ne svraćam, ali sam video u izlogu mališu. E sad, može i Bilja („PC & Games“) od preko puta da nabavi po potrebi O0
Što se države tiče, ja sam odavno za to da mi ujedinimo sve Torlake – iz istočne i južne Srbije, zapadne Bugarske (i severne Makedonije), te napravimo novu državu – državu Torlaka; jezik već imamo, ne moramo da smišljamo novi, a možemo da se prodamo NATO-u za neku bazu ako nas podrže u separaciji. Konkretan dogovor plana akcije preko privatnih poruka :biggrin:
27. april 2008. u 8:12 am #67657Anonimni
GostRe: Zvezdan :Hm, Ljuba i Mareli mi ispadoše komšije. Koliko nas ima možemo da pokrenemo LUGoK.
Pre ev. pokretanja LUG-a, važno je odabrati kafanu za pripremni sastanak( uz pivo )!
– Može i Bilja ( ako misliš ba Bilju, poreklom iz Kačareva ) da obezbedi Asus PC, ali za 400 E. ne isplati se!::)
27. april 2008. u 8:45 am #67658dukenukem_4d
Učesnikhttp://download.tuxfamily.org/box/lzm/
http://tuxeee.org/e , ovde su drajveri za specifičan harver koji se nalazi ne eeePC-ju
za slax 6.0.4 , 6.0.5 ,6.06 (kernel 2.6.24.4)
alisou je napravila dobre lzm module 😀
(eeedrivers-1.2.lzm i acpi-eee-9.4.lzm)
tu je i wpa_suplicant 0.5.10 za povezivanje na wpa mrežu.
i nešto za kamericu.(pogledajte 000_README.txt)(javite kako radi slax 😉 ,mislim da treba ona verzija što ide na usb flash,ne iso,i neki usb flash)
EDIT:
Ovde je uputstvo za slax6 😉
http://wiki.eeeuser.com/fr:slax627. april 2008. u 3:15 pm #67659marelli
UčesnikDa,bas sam ga video u “doremix”-u,mada ne verujem da ce neko da ga kupi.
Ovaj veci mi se svidja,nema veze i da je 400 jevreja,samo da je tih,hehehehe … :biggrin:E sad, može i Bilja („PC & Games“) od preko puta da nabavi po potrebi
Mislis Pedja,on ide za robu,hehehehe ,ma salim se ….
Pozdrav za sve Torlake na linuxo …. :biggrin:
27. april 2008. u 8:28 pm #67660Žarko Mihajlović
UčesnikPre ev. pokretanja LUG-a, važno je odabrati kafanu za pripremni sastanak( uz pivo )!
Ma kakva kafana, Spomen park™ je zakon. 😀
Ovaj veci mi se svidja,nema veze i da je 400 jevreja,samo da je tih
Tišina je najbolja stvar posle prenosivosti. Idealna zamena za svesku na faksu (ili u školici). Ja godinama vučem matori Palm sa bežičnom tastaturom na faks, pa se sve koleginice okreću. Da sam imao sjajkavi, blještavi Asus Eee, gde bi mi kraj bio, eeee…
O0
Šalim se, evo moje rang liste:
1. Prenosivost – zamena za svesku i sve ostalo, unos veće količine teksta, spremnost na hvatanje beleški bilo kad, bilo gde; idealno za studente (i studentkinje, pošto se proizvodi i u lepim, nežnim bojama),
2. Tišina – uz eksterni čvrsti disk od 500 GB (0,5TB), bežičnu konekciju i tišinu, može da radi cele noći zakačen na AP i da vredno preuzima šta god.27. april 2008. u 8:32 pm #67661marelli
Učesnik2. Tišina – uz eksterni čvrsti disk od 500 GB (0,5TB), bežičnu konekciju i tišinu, može da radi cele noći zakačen na AP i da vredno preuzima šta god.
O0 O0 O0 O0 O0 O0 O0 O0 O0 O0 O0 O0 O0 O0 O0 O0 O0 O0
30. april 2008. u 9:32 am #67662Titania
UčesnikHvala na toploj dobrodoslici!:)))
Ovaj Linux mi je OK, mada su mi ove komande koje si mi izdiktirao totalno… ::) ::)
Ajde probacu sve ovo da odradim, pa javljam sto bude.Ulgavnom, ako neko pita za moje impresije u vezi ovog racunara – meni je sve ono sto sam i htjela. Znaci, imam kucni wireless, router mi je smjesten u dnevnoj, mogu da lezim i da se kacim na internet iz sobe, snimim nekad neke clanke i onda u tisini citam, jako je pogodan za nosenje, ne zauzima mnogo prostora. Stvarno, ko ima deblje prste malo mu je teze da sara po tastaturi :), ima Word, Excel, Presentation, moze da se kaci i na projetkor…
E sad, svakoga je provukla cijena od 285 eur, koliko sam ja za njega dala u Baru. Ali sam takodje izracunala da, kada bih mu nakacila sve dodatke koji mu fale, tipa externi HDD i externi DVD rezac, ispalo bi mi isto kao i jedan laptop na akciji koji je bio 490 eur, i ima sve zivo (kameru, 1 gb RAMA, jak procesor…itd.). Ali, kazem, zadovoljna sam jer ispunjava moja ocekivanja i ono za sto sam ga ja uzela.Nisam ga jos prikacila sa printerom, da li treba da mu instaliram driver prije toga ili…? Imam HP Laserjet 1018.
[quote=”Titania”]
ako budem morala da stalno kucam ctrl+alt pa slovo, ne valja rabota nista…Ma jok 🙂 To pritisneš kad hoćeš da promeniš raspored (tastaturu na Vukova ili Gajeva slovca), i samo tad; ne uz svako slovo.
Linuks što dolazi uz Eee je malo ogoljen, pa nema nekih opcija dostupnih „na klik“, pa mora tako, ručno, da se menja ponešto. Ako se srodiš sa njim, možeš da pokušaš da instaliraš neki od popularnijih Linuksa (Ubuntu, itd).
Vindouz HR ne bih preporučio jer je, kao što je poznato, ranjiv na viruse i trojance. Naravno, može neki antivirus da stoji uvek uključen, ali na tako malom računaru sa slabim procesorom i nije neko zadovoljstvo, pošto dosta usporava rad.
Inače, kako si zadovoljna mališom?
PS
Dobro nam došla na forum O0
[/quote]30. april 2008. u 10:58 am #67663foxbunny
UčesnikTreba ti barem “cups” i “hplip” paketi za HP stampace. Ali ono, nemam iskustva sa tim Linuxom koji dolazi uz eeePC, pa ne znam kako bi to instalirala na njega.
30. april 2008. u 9:02 pm #67664Titania
Učesnikjoj, pomagajte, nesto sam zeznula mijenjajuci layout tastature u sudo nano-u.
Sve sam fino dodala, i snimila sa CTRL+O, neka poruka mi se pojavila, ja sam samo pritisnula ENTER, onda CTRL+X da izadjem iz nano-a, i restartovala racunar. Ali, kad se sistem poceo podizati, ostalo je samo na “starting up system” prozor, i nece da mrdne. Sto da radim?Ili moram ponovo instalirati sistem?30. april 2008. u 9:27 pm #67665foxbunny
UčesnikAko si menjala xorg.conf (sto bi bilo logicno), onda verovatno treba “samo” srediti taj fajl. E, sad, da bi to uradila, da li sistem omogucava da se ulogujes bez grafickog interfejsa? Na primer “failsafe” ili “rescue mode”?
Edit: zaboravih kljucno… Ako imas taj failsafe ili kako god, onda prepisi i postuj ovde delove fajla kojeg si menjala.
-
AutorČlanci
Forum ‘Hardver’ je zaključan za nove teme i odgovore.