Početak › Forumi › Linuks distribucije › Mandriva › Hardver › ASUS Eee PC < 23k din
- This topic has 106 odgovora, 20 glasova, and was last updated 11 years, 8 months ranije by
asuseeepc1000.
-
AutorČlanci
-
21. april 2008. u 6:08 am #67646
dejanium
UčesnikO0
pretrazi karticu podesavanja sistema i vidi opciju za nas jezik. mada koliko sam ja ceprkao po tome nisam video tu opciju :'(
mozda treba neki update ???
pogledaj ovaj link, mozda ima nesto zanimljivo
http://eeepc.asus.com/yu/index.htm
a kad ti ne offujes :p
evo ti da vidis o cemu se prica
21. april 2008. u 9:40 am #67647Miso Vranes
UčesnikPritisni kombinaciju ctrl+alt+t . Otvorice se terminal
kucaj:
sudo nano /etc/X11/xorg.conf
unesi pasvord
U dijelu fajla za podesavanje tastature dodaj liniju ili modifikuj slicnu ako postoji:
Option “XkbLayout” “us,si”
Option “XkbOptions” “grp:alt_shift_toggle”snimi izmjene, restartuj masinu.
Sada latinicna slova koja odgovaraju rasporedu na tastaturi dobijas istovremenim pritiskom na tastere alt i shift.
Za cirilicna slova dodaj npr :Option “XkbLayout” “us,si,cs”
21. april 2008. u 1:04 pm #67648foxbunny
UčesnikJa preferiram ovo:
Option “XkbLayout” “us,cs,cs”
Option “XkbLayout” “,yz,latinyz”
Option “XkbOptions” “grp:menu_toggle”yz stavljam zato sto onda “z” bude tamo gde je “z” na US tastaturi (mnogo zgodnije za Ctrl+Z. Zatim, mozes slobodno da stavis dva puta CS i da latinicu i cirilicu dobijes sa XkbLayout opcijama. Konacno, koristim dugme meni (kada nemam rwin = desno windows dugme) za menjanje rasporeda.
26. april 2008. u 9:28 am #67649Titania
Učesnikjoj, vidi koliko komandi! 😀 :-
potpuno sam nova sto se Linuxa tice, kako se bojim da nesto ne zeznem na masini…
ako budem morala da stalno kucam ctrl+alt pa slovo, ne valja rabota nista… onda je bolje mijenjat u windows xp pa fino u language baru samo kliknem na Serbian i super.26. april 2008. u 11:12 am #67650Žarko Mihajlović
Učesnikako budem morala da stalno kucam ctrl+alt pa slovo, ne valja rabota nista…
Ma jok 🙂 To pritisneš kad hoćeš da promeniš raspored (tastaturu na Vukova ili Gajeva slovca), i samo tad; ne uz svako slovo.
Linuks što dolazi uz Eee je malo ogoljen, pa nema nekih opcija dostupnih „na klik“, pa mora tako, ručno, da se menja ponešto. Ako se srodiš sa njim, možeš da pokušaš da instaliraš neki od popularnijih Linuksa (Ubuntu, itd).
Vindouz HR ne bih preporučio jer je, kao što je poznato, ranjiv na viruse i trojance. Naravno, može neki antivirus da stoji uvek uključen, ali na tako malom računaru sa slabim procesorom i nije neko zadovoljstvo, pošto dosta usporava rad.
Inače, kako si zadovoljna mališom?
PS
Dobro nam došla na forum O026. april 2008. u 12:34 pm #67651Anonimni
GostMališa je malo porastao. Evo prilično svežih podataka o njemu ( Eeee PC 900 ):
http://eeepc.asus.com/global/news04152008.htm
Vaša diskusija navodi me na ev. trošak – da ga kupim!
::)
26. april 2008. u 5:04 pm #67652marelli
UčesnikAko mislis da ga kupis,sacekaj ovaj veci!
Mozda se i ja odlucim,malo ustekam i kupim ga!
P.S.
Videh ga u Knjazevcu,ima ga da se pazari,ali ovaj manji! :biggrin:
26. april 2008. u 6:19 pm #67653Anonimni
GostDa, da
Eno ga u “Doremixu” izbledeo. Ova prva verzija baš je igračka ( mnogo žgoljav ) Da li je kod nas već počela prodaja nove verzije i kolika je cena?
26. april 2008. u 7:41 pm #67654Žarko Mihajlović
UčesnikHm, Ljuba i Mareli mi ispadoše komšije 😀 Koliko nas ima možemo da pokrenemo LUGoK ^-^
Što se mališe tiče, sve mi se nešto doima da će ovaj veći da bude skuplji od klasičnog laptopa, a sa takvom cenom nešto i ne verujem da će da bude popularan.
26. april 2008. u 9:02 pm #67655Anonimni
Gost@Zvezdan
-Što se tiče cene, bojim se da si u pravu. Evo šta pronađoh na jednom od foruma:
ASUS EEe 900 page
Light on detailhttp://eeepc.asus.com/global/news03042008.htm
Up to 12 GB (4 + 8 SSD?)
8.9″ screen
400 Euro target intro price
_____________Ovaj prilog na forumu je od 18.04.o.g.
– S obzirom na veličinu države nam, svi smo pomalo komšije!
-
AutorČlanci
Forum ‘Hardver’ je zaključan za nove teme i odgovore.