Почетак › Форуми › Линукс дистрибуције › Arch,Manjaro,… › Arch problem u startu…
- This topic has 15 одговора, 8 гласова, and was last updated 16 years, 9 months раније by Владимир.
-
АуторЧланци
-
31. децембар 2007. у 9:00 am #66387racaУчесник
[quote]
Preporuka za šta? Smileypa mislio sam na preporuku uopste, kako da sad instaliram kde, drajvere za nvidiu itd… da dovedem sistem u neku normalu…
pokrenui sam pacman -S kde (ili tako nesto, nasao sam ovde na forumu) i skinuo je gomilu paketa i instalirao.
Ipak i dalje mi se bootuje u txt-modu a startx komanda ne postoji….[/quote]
A to..pa evo ovde recimo imaš baš lepo objašnjeno, i skoro ti ništa više neće ni trebati. Kasnije kada sve podesiš pogledaj malo dokumentaciju za AUR. Pozdrav.
EDIT: nadam se da si pre KDE-a instalirao i podesio X?
U svakom slučaju isprati dokumentaciju na koju te vodi link koji sam ostavio, i nećeš imati problema. Samo idi redom.31. децембар 2007. у 3:23 pm #66388zchiraУчесникHvala za link 😉
sad cu da probam O031. децембар 2007. у 3:42 pm #66389ВладимирУчесникEvo kako ja. Instaliras prvo sa diska, i namestis net. Onda
[code]pacman -Syu (upgrade sistema)[/code]
dodas u /etc/pacman.conf
[code]
[kdemod]
Server = http://kdemod.ath.cx/repo/current/i686
[/code]pa onda
[code]pacman -Sy
pacman -S kdemod
[/code]i onda
[code]pacman -S xorg[/code]
i na kraju dodas u /etc/rc.conf u servise koje se pokrecu
[code]dbus hal kdm[/code]
7. јануар 2008. у 4:14 pm #66390zchiraУчесникe, probao sam ovaj kdemod, stvarno je super 😉
cim ugrabim malo vremena, skidam mandrivu i prelazim na arch… nadam se da ce tad da mi proradi sve lepo posto mi preko vmWare-a nije proradila zvucna (ali to se desava sa svakim linuxom koji sam probao na vmWare-u)…9. јануар 2008. у 11:00 pm #66391zchiraУчесникPozdrav iz Archa 🙂
I nije bilo tako tesko kao sto sam ocekivao (dosta sam naucio koristeci slackware preko godinu dana, a i dokumentacija je odlicna).
sve za sad protice kako treba:
instalirao sam kdemod
nvidia drajvere
firefox (mada se ovde zove bon Echo !?)
playere, kodeke
eclipse …pacman je CHUDO 🙂
sve radi iz prve i ceo sistem je izuzetno brz…LINUX je mrtav (mandriva), ZIVEO LINUX (arch) 😀
Razmisljam da se mlatim da instaliram compiz-fusion ali mi zao da ga usporim – ovako mi je super (da ga ne urochim 😀 )
9. јануар 2008. у 11:16 pm #66392ВладимирУчесникMorali su da promene ime Firefoxa jer su dodali neke pečeve, a čim dodaš peč, ne možeš više firefox da zoveš fireefox O0
I još malo da provališ AUR pa će biti još bolji 🙂
P.S. instaliraj “aurbuild” iz AUR-a -
АуторЧланци
Мораш бити пријављен да би поставио коментар у овој теми.