Почетак › Форуми › Линукс дистрибуције › Arch,Manjaro,… › Arch problem u startu…
- This topic has 15 одговора, 8 гласова, and was last updated 16 years, 9 months раније by Владимир.
-
АуторЧланци
-
30. децембар 2007. у 10:51 am #9684zchiraУчесник
resio sam da probam malo Arch linux.
Instalirao sam ga na virtuelnoj masini (vmware) i pratio sam uputstva koja sam nasao na netu.
Izgleda da imam problema sa podesavanjema mrezne kartice…
Kada pokusam da updateujem sistem izbaci mi sledece:
#pacman -Syu
:: Synchronizing package databases…
error: failed retrieving file ‘core.db.tar.gz’ from http://ftp.iasi.roedu.net : Transistent resolver failure
.
.
.Inace na net idem preko adsl-a, i mogu da pingujem ruter…
jel ima neko predstavu kako da resim problem.
Bas imam volje da probam Arch, jer po pricama ovde na forumu, moguce da je to distro koji ce duze da se vrti kod mene (ako resim ove probleme 🙂 )30. децембар 2007. у 12:00 pm #66378kukiblУчесникNisam upoznat sa podesavanjem adsl-a, ali da li se podesavaju dns serveri za adsl? :-
Ako da, onda pogledaj /etc/resolv.conf; da li sve izgleda kako treba? Provjeri jos jednom podesavanja u rc.conf.
30. децембар 2007. у 2:50 pm #66379zchiraУчесникpodesio sam i DNS u resolv.conf… i rc.conf… valjda je dobro sve…
30. децембар 2007. у 3:24 pm #66380zchiraУчесникResio sam 🙂
trebao sam da stavim ‘dhcp’ u rc.conf… 🙂
evo updateujem system, a posle cu da vidim sta…
jel ima neko preporuku (mada sam i ovde na linuxo-u nasao dosta saveta)?30. децембар 2007. у 6:01 pm #66381racaУчесникevo updateujem system, a posle cu da vidim sta…
jel ima neko preporuku (mada sam i ovde na linuxo-u nasao dosta saveta)?Preporuka za šta? 🙂
Inače, i ja sam se prebacio na Arch i jako sam za sada zadovoljan.30. децембар 2007. у 6:16 pm #66382GoranSTXУчесникgde je taj foxbunny kad treba??? Tolike je ljude nagovorio na Arch pa podvio svoj lisičiji ili zečiji rep i nestao 😀 😛
30. децембар 2007. у 8:00 pm #66383kosmiУчесникMoja preporuka je da se manete distribucija kakve su Arch i Gentoo, dokazano je u praksi
(baš ovde) da su one najveće sekte :D, jer čovek zasigurno (pošto prethodno pomisli da je to
nešto najbolje, a i najbrže rešenje koje Linux može da ponudi) umoran od besomučnog i
tipičnog dirigovanog prekompajliravanja softvera prelazi na Windows, pljujući na sve gde je
dotad bio. :p30. децембар 2007. у 8:15 pm #66384dukenukem_4dУчесникpazi ,na arch i gentoo su najbolji howto-i koje sam video
(iako ne planiram da stavim te distribucije) primenljivi i na drugim mestima
mada i ubunto zajednica ima lepa resenja na njihovim forumima(oni globalni,ne samo nasi)30. децембар 2007. у 11:57 pm #66385nucleuswizardУчесникJa ga imam vec nekoliko meseci i prezadovoljan sam prvo sam krenuo na KDEmod ali sam posle presao na Openbox i super je.Sve mi radi osim modema koji mi i ne treba,a sto se tice da cu poludeti pa to je malo verovatno… ::)
31. децембар 2007. у 8:46 am #66386zchiraУчесникPreporuka za šta? Smiley
pa mislio sam na preporuku uopste, kako da sad instaliram kde, drajvere za nvidiu itd… da dovedem sistem u neku normalu…
pokrenui sam pacman -S kde (ili tako nesto, nasao sam ovde na forumu) i skinuo je gomilu paketa i instalirao.
Ipak i dalje mi se bootuje u txt-modu a startx komanda ne postoji…. -
АуторЧланци
Мораш бити пријављен да би поставио коментар у овој теми.