Почетак › Форуми › Линукс дистрибуције › Mandriva › Софтвер › ANTI VIRUS za Mandrake
- This topic has 24 одговора, 3 гласа, and was last updated 22 years, 6 months раније by
salac.
-
АуторЧланци
-
28. децембар 2003. у 9:05 am #16022
salac
УчесникDa, preko amavisa. Sve sto je dolazilo od zarazene poste uredno su prepoznali i jedan i drugi antivirus, bez izuzetaka (mimail, klez, sobig itd).
Pretpostavljam da bi se napravila razlika da je neko slao mailove sa ‘starim dobrim’ virusima od pre 3-4 ili vise godina – ipak clam virusna baza sadrzi samo nekih 20000 virusa; kaspersky govori o cifri od 80000.29. децембар 2003. у 12:43 am #16023popeye
Главни мајсторZa analizu su bitni prvi dani izbijanja epidemije nekog virusa, kasnije je normalno da oba av paketa prepoznaju virus. Ja sam imao slucajeve da na primer na 3-4 servera imam isti av paket, ali se definicije azuriraju u razlicito vreme (razlika od par sati). Tako se desavalo da u jednoj firmi nastane haos jer se virus provukao, dok su ostale firme OK.
Naravno, sve zavisi od velicine mreze i prosecnog broja primljenih poruka. Na servere sa >10.000 poruka dnevno, virus stize vrlo brzo i azurnost definicija je veoma bitna. Takve mreze obicno broje stotine racunara i epidemija na internoj mrezi se resava iskljucivanjem mreze, sto znaci da firma ne radi narednih par dana.
31. децембар 2003. у 9:29 am #16024FastOut
УчесникResijo sam ipak da se pozabavim sa Kaspersky Anti-Virus for Workstation 4.0.3.1 .
Imam problema sa ucitavanjem a.v.-definicije. Kada pokrenem skener ili daemon, nekad normalno startuje, a nekad javi da ne moze da ucita a.v.-definicije je su “corrupted” i opnudi mi da ih ucita sa flopi diska.1. јануар 2004. у 11:12 pm #16025popeye
Главни мајсторDa li si u medjuvremenu izmedju uspesnog i neuspesnog pokretanja skenera azurirao definicije virusa? Ukoliko nisu uspesno preuzete (pukla veza tokom preuzimanja na primer), to moze biti razlog.
3. јануар 2004. у 2:01 pm #16026FastOut
УчесникKAVupdater redovno gresi, skida ostecene a.v.-definicije. Samo rucno sam uspeo da skinem valjani update. Steta je sto KAV ne podrzava i Mandrake distribuciju!
3. јануар 2004. у 7:50 pm #16027popeye
Главни мајсторMeni se nekad slicno desavalo kada sam koristio beotel.yu mirror za definicije, ali sam vrlo brzo odustao (sto zbog navedenog problema, sto zbog toga sto se taj mirror nije redovno uskladjivao sa sadrzajem na kaspersky serverima). Uglavnom, mislim da imam bar 5-6 servera sa kav paketom koji azuriraju definicije 2x dnevno i ima bar godinu dana kako sve radi odlicno. Tacnije, problema je bilo samo sa beotel mirror-om, koji i nije zvanicni mirror.
8. јануар 2004. у 2:00 am #16028FastOut
УчесникProbao sam nekoliko zvanicnih ftp i http servera za definicije.Rezultat je isti, updater na kraju prijavi kvarne definicije. Uvek skida iz pocetka celu def. 3.3 MB, ne samo razlike i dnevne.
8. јануар 2004. у 1:46 pm #16029popeye
Главни мајстор[code]
Connect info.
URL: downloads1.kaspersky-labs.com
PORT: 80
[/code]Ovo je server koji ja koristim i kao sto sam rekao, nemam nikakvih problema. Da li koristis proxy (mozda te provajder “nevidljivo” preusmerava), moguce je da sa njega skidas lose definicije?
27. јануар 2004. у 3:52 pm #16030salac
УчесникEvo nove epidemije – Novarg je tu, celo jutro stizu zarazene poruke sa svih strana, pa mogu iz prve ruke da uporedim brzinu reakcije open-source developera i onih iz kasperskog i trendmicro-a.
Update za Clam izasao je negde oko 15 h (koji worma prepoznaje kao Worm.SCO.A), malo kasnije je dodatak dobio i kaspersky, a trendmicrov komercijalni scanmail zarazene poruke bushe dok ovo pisem.27. јануар 2004. у 4:07 pm #16031popeye
Главни мајсторHm, meni kaspersky prijavljuje stotine poruka sa pomenutim virusom od 08:00…
-
АуторЧланци
Форум ‘Софтвер’ је закључан за нове теме и одговоре.