Почетак › Форуми › Линукс › Програмирање › Anjuta is dead?
- This topic has 15 одговора, 5 гласова, and was last updated 18 years, 5 months раније by memphis.
-
АуторЧланци
-
1. јануар 2006. у 9:54 pm #6715unicornУчесник
Zna li neko sta se dogadja sa Anjutom? Posle problematicne verzije 2.0.1 nije objavljena nova verzija.
Mislim, nije valjda…? 🙁
28. март 2006. у 10:54 am #38785vladeckУчесникako pogledas cvs, videces da je changelog menjan pre 89 minuta (12:53 je vreme kada pisem ovo)… nije mrtva, ali bi joj svakako dobrodoslo programera, kojih ima malo. alati za razvoj na linux platformi su (jednom recju) SMESNI.
28. март 2006. у 3:00 pm #38786basicУчесникnije mrtva, ali bi joj svakako dobrodoslo programera, kojih ima malo. alati za razvoj na linux platformi su (jednom recju) SMESNI.
Kao sto rece RMS pre neki dan ako ti ne odgovara ovo sto postoji,
sedni pa napisi sam nesto bolje.28. март 2006. у 6:47 pm #38787jbobanУчесникalati za razvoj na linux platformi su (jednom recju) SMESNI.
Ima li neki argument za ovo, lično iskustvo ili nešto treće? Lično, pored više godina korišćenja Visual Studio IDE, koristim KDevelop i nešto ne vidim da je smešan… 🙄
29. март 2006. у 1:21 pm #38788unicornУчесникMa, IDE okruzenja su OK. Ono sto fali linuxu su kvalitetna RAD okruzenja. Jedino kompletno RAD okruzenje za koje ja znam je Boa Constructor (wxPython), mada je i on po malo traljavo odradjen. No….
14. јун 2006. у 8:17 am #38789vladeckУчесникKao sto rece RMS pre neki dan ako ti ne odgovara ovo sto postoji,
sedni pa napisi sam nesto bolje.Zato sada imamo gomilu nedovrsenih IDE okruzenja za C/C++. Svi se tripuju da pisu “nesto svoje”. I dalje stoji -> IDE okruzenja za C/C++ pod Linuxom su SMESNA i nisu nista dalje odmakla od “projekta iz garaze”.
14. јун 2006. у 9:03 am #38790jbobanУчесникI dalje stoji -> IDE okruzenja za C/C++ pod Linuxom su SMESNA i nisu nista dalje odmakla od “projekta iz garaze”.
Ponovo ista tvrdnja i ponovo moje podsecanje da bi za ovako nesto valjalo dati i neki argument…
P.S. Sta je to u Visual Studio vizuelno? Editor dijaloga u kome ni font ne mozes da promenis?14. јун 2006. у 11:14 am #38791vladeckУчесникZanemarimo na UI tip vizuelnog (brzi alat za pravljenje UI programa koji je unuter VSa) vec se usredsredimo na programiranje ANSI ISO C/C++ i sta nam to Visual Studio nudi:
* osim ociglednog editora koji ima intelisense, coloring i “odlazak” do deklaracije/definicije tipa
* ima prilicno ANSI ISO C/C++ kompatibilan kompajler (cak ni GCC nije 100% kompatibilan)
* ogromnu brzinu u svim svojim delovima (khm* GDB *khm)
* integrisani debugger sa neverovatnim “vizuelnim” mogucnostima kao i veliku preciznost (ne “skace kao lud” kao sto to ima obicaj GDB i nije memorijska SVINJA)
* mogucnost lakog definisanja nacina kompajliranja, linkova, zavistnosi, build koraka i sl.Naravno, ostaje ono “sve je stvar ukusa”
15. јун 2006. у 12:29 pm #38792jbobanУчесникOčekivao sam više, ali “sve je stvar ukusa” 😉
KDevelop ima, što VS nema:
– Expand Abbreviation – otkucaš for i dobiješ
for( ; ; ) {
}ili if i dobiješ
if ( ) {
} else {
}
– Code Snippets – predefinisane blokove koda, Notifikacije tipa zvučne indikacije završetka build procesa, automatskog logovanja, indikacije u Taskbar-u i sl.
– Difference Viewer – šta bi VS bez Total Commander opcije Compare Directories?
– Quick Open Class
– Quick Open Method
– automatsko komentarisanje po Doxygen sintaksi
– automatsko generisanje Doxygen dokumentacije (ako je neko ručno podešavao Doxygen zna šta ovo znači)
– Collapse-ovanje koda, što VS ima od nedavno, od .NET verzije
– Class inheritance diagram
– Automatsko generisanje Distiribution & Publishing fajlova (Install Shield?)
– Debugger podržava regularne izraze
– Valgrind vrši analizu koda, otkriva curenje memorije
– Nije SVINJA po pitanju pravljenja “meta” fajlova koji zauzmu i do 10 puta više prostora od ostalih neophodnih fajlova, tipa incremental link, prekompajliranih hedera i sl. Doduše, bez njih bi build proces mogao biti nedopušteno dug.
…
…
Jedno je stvar ukusa, a drugo kad je nešto praktično i omogućava brz razvoj kvalitetnog i dokumentovanog koda.16. јун 2006. у 11:06 pm #38793memphisУчесникMa, IDE okruzenja su OK. Ono sto fali linuxu su kvalitetna RAD okruzenja. Jedino kompletno RAD okruzenje za koje ja znam je Boa Constructor (wxPython), mada je i on po malo traljavo odradjen. No….
free: http://gambas.sourceforge.net/
komercijalni ide: http://www.realsoftware.com/ -
АуторЧланци
Мораш бити пријављен да би поставио коментар у овој теми.