Почетак › Форуми › Линукс дистрибуције › Slackware › ADSL na Slacku
- This topic has 13 одговора, 8 гласова, and was last updated 14 years, 2 months раније by dukenukem_4d.
-
АуторЧланци
-
26. јун 2010. у 8:44 am #48153AndersenУчесник
Ajd’ sad i da odgovorim sam sebi. Moguce je, iskljucio sam modul za ipv6, i sad je sve normalno, stranice otvara istog momenta kada kliknem na link, nema vise “looking up..”.
A da li sam sa druge strane nesto izgubio zato sto sam to iskljucio.. mozda, ali stvarno ne primecujem.26. јун 2010. у 12:51 pm #48154MoneoУчесникVerovatno te zeza IPV6 a njegovim iskljucivanjem ne gubis aposlutno nista 😉
Ja sam imao probleme tipa da kada krene bilo koji download na linux-u ne mozes bukvalno da otvoris nijedan sajt a konekcija ti izbaci timeout dok je na XP-u net radio sasvim normalno, probleme je pravio IPV6Imas na Slackware Srbija temu gde sam opisao sta treba uraditi, posle ovoga bi net trebao da radi bez problema
http://slackware-srbija.org/forum/http://www.linuxo.org/phpBB3/viewtopic.php?p=3056#p3056
Samo proveri na kraju posle reseta sa lsmod grep | ipv da nisu slucajno ponovo ucitani ipv6 moduli, ako nisu ne treba da izbaci nista 😉
26. јун 2010. у 4:56 pm #48155AndersenУчесникPa zavrsio sam to odmah kad sam se javio, nisam mogao da cekam odgovor a da ne probam, 😉
Samo sam ubacio ipv6 na blacklist >:D , i to je bilo dovoljno. Nema sumnje da je to bio problem, sad se sasvim normalno ponasa.28. јун 2010. у 8:37 pm #48156dukenukem_4dУчесникda li da iZtrolujem sa komentarom da se verovatno radi o kućnim ruterima sa kojima “nema” problema
😀 :'(ok u principu rade, ali bolje da se ništa ne dira po web interfejsu ako ne znate kako se vraća ???
u stvari uglavnom sasvim fino rade 😀 😀ono što je bio problem je forward portova uglavnom radi bittorenata ???
UPNP ako postoji to olakšava ali olakšava i pristup preko rutera od nežaljenih gostiju ???
(da li radi uopšte upnp na linuksima,da li zna neko aplikaciju koja koristi upnp)ne znam da li sam ja jedini koji ne može da efikasno nadje drajver za mrežne , kod mene 50% mrežnog hardvera ne ide out of the box ???
na novijim kernelima kažu da ide ali nisam baš nešto uveren , upraxisu nije htelo da mi se startuje sa kernelskim drajverom ,za atherosa ???
šta sad da radim da pobacam sve dvd ISO od kojih mi pun disk samo zato što šugava mrežna nije podržana u kernelu – LOL 😀 -
АуторЧланци
Мораш бити пријављен да би поставио коментар у овој теми.