Почетак › Форуми › Линукс дистрибуције › Slackware › ADSL na Slacku
- This topic has 13 одговора, 8 гласова, and was last updated 14 years, 2 months раније by dukenukem_4d.
-
АуторЧланци
-
23. септембар 2006. у 11:33 am #7857ostresУчесник
Pretrazio sam forume ali nisam uspeo da nadjem postove na ovu temu.
Kao sto naslov kaze zanima me kako ADSL funkcionise i da li je problematicno podesiti ga?23. септембар 2006. у 11:36 am #48144racaУчесникRadi isto kao i na bilo kom drugom distrou/OS-u. Da bi izbegao potencijalne probleme oko drivera za usb ADSL modem, odmah uzmi ruter i pristupaj mu preko LAN-a. Radi garantovano.
23. септембар 2006. у 11:55 am #48145zchiraУчесникJa korisim ADSL na Slackware-u.
Kao sto kaze Raca, uzmi ruter i povezi se preko mreznog prikljucka (a ne preko USB-a) i trebalo bi da proradi odmah. Ja sam imao neke probleme jer mi mrezna kartica nije bila lepo prepoznata pa sam morao rucno da ucitam neki modul.
Posle je sve bilo OK.4. новембар 2006. у 3:15 pm #48146magУчесникda ne otvaram novu temu… imam problem sa adsl-om na slack-u.
pokrenem onaj pppoe-setup. popunim ono sve ( valjda dobro) , pa pppoe-start.Ispise mi :
..Connected!al Mozzila Firefox i gaim se ponasaju kao da nema konekcije? u cemu je problem?
mislim da konekcija radi samo nije dobro podesena, jer kad stavim krivi username ili pass ne zeli se spojit …na SuSE-u radi bez problema
4. новембар 2006. у 6:15 pm #48147crveni1Учесникprvo startuj pppoe-setup. kada dođeš kod stavke gde se popunjava dns server ukucaj malim slovima server i mislim da je to to.
4. новембар 2006. у 10:55 pm #48148magУчесникje*iga nije …. nesta drugo mozda?
5. новембар 2006. у 4:29 am #48149crveni1Учесникda li si dobio informaciju koji su njihovi dns serveri? Ako si dobio probaj ručno da ih uneseš. Moralo bi tu negde da se krije zašto neće (imao sam sličan problem).
10. новембар 2006. у 11:33 pm #48150magУчесникnasao sam na forumu od rp-pppoe .
ifconfig eth0 down
ne pise zasto to treba upisat … moze li netko objasnit ako nije problem.
e da i ne radi mi ako ne postavim idile-timeout … to isto nemam pojma zasto.
11. новембар 2006. у 5:00 am #48151crveni1Учесникifconfig eth0 down
je naradba kojom bukvalno govori da treba da se zanemari u tvojoj konfiguraciji prva mrežna kartica. Ako je integrisana i na njoj nema ništa onda slobodno možeš ovaj korak da uradiš. Zašto je to možda rešenje? Iz jednog veoma prostog razloga. Mašina više neće ni pogledati eth0 nego će pogledati prvog sledećeg u nizu i sa njim će funkcionisati kao da je on taj prvi.26. јун 2010. у 8:20 am #48152AndersenУчесникAjd’ da ne otvaram drugu temu..
Trenutno kuckam sa Slax-a (neka malo starija verzija, mozda 6.03 ili tako nesto) i net prosto “leti”. To naravno nije problem, naprotiv 🙂
Ono sto jeste problem je da kada istu ovu konekciju koristim u Slackware-u (13-ica je u pitanju), imam nekih problema sa brzinom. Ustvari, speed test sajtovi pokazuju isti up/down, ali kad treba da otvori neku stranicu, mnogo vremena ode na “Looking up..”, kad to progura, brzina kojom otvara il skida nesto je normalna.
E sad, gledao sam kakva je uopste razlika izmedju podesavanja eth0 na Slacku i na Slax-u, i vidim da je jedina razlika to sto je na Slackware-u ukljucen IPv6 protokol.
Da li je moguce da je to problem, i da li se isplati da iskljucim IPv6 na Slackware-u (gubim li nesto ako to uradim)?
-
АуторЧланци
Мораш бити пријављен да би поставио коментар у овој теми.