Почетак › Форуми › Линукс › Опште Линукс дискусије › 100 najboljih Linux Open Source aplikacija
- This topic has 36 одговора, 11 гласова, and was last updated 17 years, 5 months раније by
Sioux.
-
АуторЧланци
-
16. март 2009. у 10:29 pm #76689
dens
УчесникA svako ko pljuje GNU neka se lati novčanika i pošteno plati sav svoj sofver,muziku i filmove.
Tu se slažem
16. март 2009. у 10:53 pm #76690salac
УчесникPa bar ovakve stvari nista nisu novo, za one mladje u doba BBS-ova, news grupa i mailing lista bilo je ihahaj flejmovanja na temu ‘vi vs emacs’, ‘monolithic vs microkernel’ ili ‘BSD vs System V’. Lepo je videti da taj ‘duh’ zivi i dan-danas 🙂
Da rezimiram, sve ovo su (manje-vise) diskusije inspirisane krilaticom ‘lets fight a boredom’.
16. март 2009. у 11:37 pm #76691dukenukem_4d
Учесник…..
svako ima pravo na svoje mišljenje, a ako neme disonantnih tonova, onda je sve pa i forum prava močvara…Ja bih se složio sa ovim O0
al pročitajte ipak ovaj pdf :'( (900 Kbajt)
http://www.ccianet.org/papers/cyberinsecurity.pdf17. март 2009. у 1:24 am #76692kosmi
УчесникPročitah ja ovaj portable na indijski na_tenane, ništa novo što trebam da znam… Na 25 stranica se pominje monopolista ‘Microsoft’ skoro 100 puta, a nigde da dolazi iz monopolističkih “hladnih” delova sjedinjenih država čiji mnogobrojni pojedinci zadržavaju pravo da kredite na raznorazne azdisalosti danas nadoknađuje ceo svet. Ma i nije samo on, tu je i nVidia, mora Tesla da ode tamo, mora Oko, mora Linus, groznica tamo zlatna, John Wayne i Travolta pa groznica, ratuju ljudi… Nema džeza bez disonantnih tonova: Beograde, Beograde, ko sunce sja… večno…
Recimo kao jeftin blog:
Jutros oko 11 palim TV i gledam prvi put reprizu “trenutka istine” onog sredo|večnog kospodina što priznaje da je kerebečio ljubavnicu, dok mu ZAKONITA žena kuvala kafu… pa se mislim sjajno imaće Karington naslednike i u Srbiji… Eh, pa i oni već sede u studiju, sležući ramenima i klimajući onim gde su kerebečeni.
Još samo ova igra i još samo ovaj eksperiment, pa cokći, klikći, drmći, ropći, dropći… Čovečanstvo je čuvar epikrize, pacijent se pušta with life-time warranty O0.
17. март 2009. у 1:55 am #76693dukenukem_4d
УчесникNema džeza bez disonantnih tonova: Beograde, Beograde, ko sunce sja… večno…
dva bonga i tri pinga … O0
Još samo ova igra i još samo [color=red]ovaj eksperiment[/color], pa cokći, klikći, drmći, ropći, dropći… Čovečanstvo je čuvar epikrize, pacijent se pušta with life-time warranty Afro
BASH ČeLik
čitač elektronskih ličnih karti iz komandne linije na linuksu O017. март 2009. у 4:38 am #76694Oko_sa_Bagdale
УчесникNe kažem da mi uvek prija da pročitam baš sve što ima da kaže, ali je veoma vredno čuti malo drugačije mišljenje o svemu i to je ono što se meni kod njega sviđa.
Upravo zato i ja se osecam veoma komotno na ovom forumu. Zelim da cujem sta inteligentni ljudi koji razmisljaju drugacije od mene imaju da kazu. Fragmentacija Open Sourca na tabore u kojima je jedino dozvoljeno govoriti po
odredjenoj partiskoj liniji je jako tuzna stvar. Najbolje stvari u CS ili Matematici o kojoj puno vise znam su nastale kao plod sukoba misljenja i razlicitog pristupa istom problemu.OKO
17. март 2009. у 4:48 am #76695Oko_sa_Bagdale
УчесникDrugo, ovakvi ‘pregledi’ su naravno subjektivni, tako da svako ima svojih 5,10,100 ili 1k najboljih aplikacija.
Jos uvek me nisi ubedio da je K3b koristan za bilo sta drugo osim kao front end za 4-5 fantasticnih aplikacija
cdrtools, dvd+rw-tools, libmad, mancoder (mplayer) i jos par drugih.
Uzgred budi receno zadnji put kada sam proveravao mancoder i libmad su GPL aplikacije ako bas hosec da prebrojavamo. To nije bila poenta. Poenta je bila da po internetu ima more takvih postova koje pisu ljudi koji nemaju
veze o onome sto pisu i da je nepotrebno da ih mi ovde citiramo. Naravno moja poruka bila je tendenciozno forumulisana u tonu koji ce isprovocirati ljude na diskusij. Zar to nije poenta naseg druzenja i diskusije na ovom i drugim forumima?17. март 2009. у 4:53 am #76696Oko_sa_Bagdale
Учесник
@Oko_sa_Bagdale: Bez uvrede, ali tebi brate sve smeta, nista ti neodgovara i svemu imas zamerku!Slazem se da je ovo subjektivna lista, ali opet moze da posluzi nekome
A sto tebe toliko muci to sto sam ja spreman da bacim malo ulja na vatru i isprovociram diskusiju umesto da svi
klimamo glave i vicemo: “Tako je”?
Ja kazem nije tako. Covek koji je pisao listu ne zna o cemu prica i to nema veze sa time sta ja koristim na mom comp-u a ti na tvome.17. март 2009. у 5:04 am #76697Oko_sa_Bagdale
УчесникGnu je filozofija koju ja lično pratim jer je jedan od poslednjih bastiona ljudskih sloboda, bar kad je softver u pitanju. Nije ni loš primer za sve ostale slobode.Nisam Če ali mislim da vredi poginuti za pravu slobodu, samo što danas niko ne bi saznao zašto ste poginuli.
A svako ko pljuje GNU neka se lati novčanika i pošteno plati sav svoj sofver,muziku i filmove.Ima puno ljudi koji misli da upravo GNU pokret i GPL virus klauzula sputava odredjene slobode u CS. Zadnji put kada sam proveravao Opera je bila besplatna a nema nikakve veze sa GNU, BSD-ijem ili OpenSource-em. Ako hocemo tako i Solaris 10 je besplatan ali se verovatno ne uklapa ni u tvoje ni u moje shvatanje slobode.
Ovo dole sto pises za muziku, filmove i software poput te ilegalne kopije Windows-a koju tvoja komsinica koristi se zove piraterija. Voleo bih da vidim kako bi prodao tu zvaku o GNU pajkanima kada bi te maznuli zbog piratskih kopija filmova i muzike ;).Inace tvoje GNU shvatanje slobode mi je podjednako vazno kao moje BSD shvatanje slobode. Bez tvoje slobode
nece biti ni moje i obrnuto. Ono za sta slabo imam zeludac je jednoumlje.17. март 2009. у 10:59 am #76698Moneo
УчесникJos uvek me nisi ubedio da je K3b koristan za bilo sta drugo osim kao front end za 4-5 fantasticnih aplikacija
cdrtools, dvd+rw-tools, libmad, mancoder (mplayer) i jos par drugih.
Uzgred budi receno zadnji put kada sam proveravao mancoder i libmad su GPL aplikacije ako bas hosec da prebrojavamo. To nije bila poenta. Poenta je bila da po internetu ima more takvih postova koje pisu ljudi koji nemaju
veze o onome sto pisu i da je nepotrebno da ih mi ovde citiramo. Naravno moja poruka bila je tendenciozno forumulisana u tonu koji ce isprovocirati ljude na diskusij. Zar to nije poenta naseg druzenja i diskusije na ovom i drugim forumima?E pa sada ne moramo da cepidlacimo u fazonu “k3b je frontend” i “cdrtools se napisao covek koji ne koristi linux”
Big deal-pa i ta Opera sto je spominjes je prvo pisana za Windows pa je sada koristi i masa linuxsasa a i BSD-ovaca kada smo vec kod toga 😉
Ono sto je bitno je da je dobar deo onoga sto valja u *nix i slobodnom svetu portovano na linux-imao bi ZFS za linux jos koliko sutra da nema problema oko licenciranja,a sto se tice pf-a ne vidim svrsishodnost istog pored sjajnog iptables-a
Inace,ako ti je promaklo ne odgovara svakome da diskove reze iz komande linije 😉
Ako neko vec koristi X i neki GUI ne vidim ni jednog jedinog razloga zasto bi neko koristio rezanje iz konzole 😉
Sve te konzolne aplikacije jesu fino resenje na masinama koje nemaju nikakv gui-a van toga zaista smatram da nema smisla pored toliko dobrih i hvala bogu slobodnih GUI programa
Prosecan korisnik ce svakako pre da izabere klik klik umesto sto ce da nize kobasice u konzoli 😉 -
АуторЧланци
Мораш бити пријављен да би поставио коментар у овој теми.