2D Unity za Ubuntu 11.04

Подели преко

Glavni cilj koji treba da postigne Unity 2D jeste da omogući novo Ubuntu-ovo Unity okruženje na hardverskim platformama koje nisu u stanju da podrže Unity Open GL zahteve. Mnoge ARM platforme spadaju u ovu kategoriji, pa će tako Unity 2D proširiti upotrebu ovog okruženja na novim platformama (npr. tableti, smart telefoni i sl.).

Ova varianta Unity-ja je inmplementirana korišćenjem Qt/QML biblioteka za UI delove uz postojeći Unity core komponente, poput indkatora, bamf, dee, uToucha i dr. Trenutno, mnoge Unity opcije iz Ubuntu-a 10.10 su već implementirane (dash, places, launcher, panel) a druge (uTouch, izmenjivač radnih prostora,“harmonika“ efekat itd) će biti implementirani u nekoliko narednih meseci. Programeri koji rade na ovom poslu su napravili značajan napredak i u pokušaju da dostignu vizuelni identitet osnovnog Unity-ja, pa će tako Unity 2D iamti isti izgled i osećaj pri radu. Instalira se kao posebna, odvojena sesija tako da se može koristiti uporedo sa Unity, Gnome, i drugim sesijama, odnosno okruženjima.

unity_2d_apps unity_2d_files

unity_2d_panel unity_2d_desktop

PPA: https://launchpad.net/~unity-2d-team/+archive/unity-2d-daily – trenutno, paketi se nalaze u dnevnom PPA i mogu se instalirati na Ubuntu (Maverick Merkat) 10.10