Razdvojeno lakše – Motorola Mobility i Motorola Solutions

Подели преко

Kako je od ranije već najavljivano, Motorola Inc. će se razdvojiti u dve kompanije od početka sledeće godine. Jedna kompanija će se zvati „Motorola Mobility“ koji će praviti Android smart telefone a druga će se zvati „Motorola Solutions“ i biće odgovorna za enterprise prenosne uređaje koji se pokreću Windows Mobile sistemom. Ovo razdvajanje će doneti dobro, kako sami predviđaju, i deoničarima i kupcima i zaposlenima.

Iako je to možda previše pojednostavljeno za reći, Motorola će se na neki način svrstati i na stranu Microsoft-a i Google-a. Motorola Mobility, proizvođač potrošačkih smart telefona će se orjenisati na Android platformu (Motorola Droid, Droid2, Droid Pro) dok će se Motorola Solutions orjentisati na na Windows Mobile platforme (poput Motorole MC65). Za Motorolu Mobility se najavljuje i učeešće na tržištu Android tableta kao i STB (set-top box) uređaja koji su bili opremljeni embedded Linux varijantama.

Interesantno je napomenuti da je deo Motorolinog biznisa, u pretposlednjem kvartalu godine, sa Androidom doneo više novca u zajedničku kasu ($2.9 milijarde dolara naspram $1.9 milijardi).

Više informacija na linuxfordevices.com i investor.motorola.com