Објављена Mageia 6.1

Podeli preko

Ovo izdanje donosi sve ispravke i razvoj koji su ušli u Magija (Mageia) 6 i to sve zajedno na jedan instalacioni medij, dajući korisnicima jezgro (kernel) koji podržava hardver koji će se pojaviti i nakon objave Magije 6.1.

Nove instalacije će imati koristi od bezbrojnih ispravki koje će trenutno ažurirani Mageia sistemi će imati, omogućavajući da na novim instalacijama izbegnemo potrebu za većim ažuriranjem nakon instalacije sistema. Dakle, ako trenutno koristite ažurirani Mageia 6 sistem, nema potrebe za ponovnim instaliranjem Mageia 6.1 pošto već imate iste pakete.

Ovo izdanje je dostupno samo u Lajv (Live) medijima, tj. Lajv Plasma, Lajv GNOM i Lajv Ksfce u 64 bita i Lajv Ksfce u 32 bita.Dostupna je i mrežna instalacija, za korisnike koji žele više kontrole nad instalacijom (en).

Neke od najvažnijih izdanja uključuju:

Fajerfoks – 60.2
Hrom – 68
LibreOfis – 5.3.7.2
Plazma – 5.12.2
GNOM – 3.24.3
Ksfce – 4.12.0
VLC – 3.0.2
>Kernel – 4.14.70

Kernel koji se koristi u ovom izdanju je najnovija dugoročna verzija (en), koja daje dobro testiranu i stabilnu bazu za ostatak sistema.

Iako nisu kritični za proces instalacije, ažurirani NVidijini (NVidia) drajveri su dodali podršku novijim Pascal karticama.

Slike instalacije možete preuzeti kao torent, ili redovno, i ove su dostupne  ovde.Napomene o izdanju za Magiji 6 su dostupne ovde(en).

Izvor: Mageia blog