Линукс кернел 3.1

Подели преко

Између многих нових могућности које су укључене у Линукс кернел 3.1 можемо да напоменемо подршку за опен соурце OpenRISC процесоре, различита слаб аллоцатор и writeback throttling унапређења, нову iSCSI имплементацију, подршку за NFC (Near-Field Communication) чипове и подршку за Wii контролер.

Поред наведеног, нови Линукс кернел 3.1 омогућава боље управљање енергијом преко нових cpupowerutils userspace алата, ЕXТ3 фајл систем је добио активиране баријере по дефаулт-у, а много других драјвера је додано или унапређено (нпр. Интелове графике су добиле акцелерацију активирану по дефолт-у).

Иако није наведено у званичној Линусовој најави зна се за подршку Intel Ivy Bridge чиповимма, Cedar Trail-у,унапређењима за GMA500, и много тога другог.

Линуx кернел 3.1 такође доноси већи број унапређења за различите фајл системе попут trfs, NFS, XFS, FAT, HFS+ или SquashFS-a. Pci Backend драјвер за Xen је такође присутан, као и подршка за Nested VMX(АМД виртуелизацију).

Комплетна листа ново подржаних уређаја, нових драјвера и других унпређења се може видети на Линукс кернел 3.1 DriverArch страници као и на changelog-у.

Преузмите нови Линукс кернел 3.1 са kernel.org

Док се сервери не буду ажурирани нови кернел се може преузети са http://git.kernel.org/?p=linux/kernel/git/torvalds/linux.git;a=commit;h=c3b92c8787367a8bb53d57d9789b558f1295cc96